ADVERTENTIENKBV
Advertentie
Tenerife is partner van Mountainreporters. Ook partner worden? Kijk op Samenwerken

IJsland is echt perfect voor diegenen die op zoek zijn naar een adrenalinekick. Er zijn genoeg bergen, vulkanen, gletsjers, rivieren, meren, grotten en ander onherbergzaam gebied.

Actief op IJsland

Ook al denk je bij IJsland niet direct aan watersporten, je kunt er wel degelijk helemaal los gaan! Zwemmen is nog steeds een zeer populaire bezigheid voor IJslanders van alle leeftijden. Er worden ca. 170 zwembaden door het hele land verwarmt door de geometrische energie onder je voeten. Ga dan ook op zoek tijdens je roadtrip naar één van de vele natuurlijke heetwaterbaden die vaak net even uit je zicht verscholen liggen.

Maar nu wil ik jullie een aantal  van de wat “extremere” activiteiten laten zien die toch wel op je bucketlist thuis horen.

Surfen

IJsland
Draag wel een extra dik wetsuit

Hier vind je echt eersteklas golven! Je hebt wel een speciaal dik wetsuit nodig vanwege de watertemperatuur. Er is een kleine groep surfers die hier het gehele jaar hun sport uitoefenen, helden in mijn ogen

Walvisspotten

De populairste activiteit op IJsland is walvis spotten. Vooral in het Noorden van IJsland vind je de beste plekken om deze geweldige zoogdieren te zien.

IJsklimmen

De gletsjers smelten en bewegen, ze veranderen dus van dag tot dag. Hier kun je echter altijd een verticale ijsmuur vinden en worden er het hele jaar door excursies georganiseerd voor ieder niveau klimmer.

IJsland
IJsklimmen

Rivierraften en kajakken

Als je niet bang bent voor een beetje gletsjerwater heeft IJsland prachtige rivieren om te raften. Uiteraard zijn deze ook geschikt om op een stroompje te kajakken en rustig een van de vele fjorden te verkennen.

 Super Jeep

Het is mogelijk om gedurende het hele jaar delen van de hooglanden per jeep te verkennen.

Het weer op IJsland kan per uur omslaan

Ik heb dit zelf ook gedaan en vond het een onvergetelijke ervaring. Het weer op IJsland kan per uur omslaan en dat gebeurde ook toen ik er was. Wij vertrokken met zon en blauwe lucht en kwamen in de avond pas laat thuis vanwege de enorme sneeuwstorm die onverwachts opstak. Van een groene wereld op het ene moment naar een witte wereld in een uur tijd. Gelukkig hadden wij een zeer ervaren gids/chauffeur bij ons die wij bij aankomst in het hotel een dikke knuffel hebben gegeven omdat we maar wat blij waren dat we veilig weer terug waren…

IJsland
Met een super jeep crossen

Duiken

We weten allemaal dat duiken op tropische eilanden een bekende activiteit is maar juist het gletsjerwater van IJsland biedt een zeer goede zichtbaarheid. Spectaculair is het zicht op de jongste aardkorst die uitstulpt van de Mid-Atlantische Rug.

Duiken in het heldere gletsjer water van IJsland

Meer informatie over IJsland vind je op visiticeland.com

Fly & Drive op IJsland

Voigt Travel organiseert Fly&Drive rondreizen op IJsland. Bekijk hier hun aanbod voor winter en zomer.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Advertentie

Doe ook mee met de Week van de Bergsport. Klik hier voor meer informatie!


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.