Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Súlur Vertical. Een spectaculaire trailrun op IJsland

Door Vincent Drost

IJsland heeft de meest spectaculaire landschappen ter wereld. Het is dan ook niet vreemd dat trailrunning hier sterk in populariteit groeit. Deze tak van de hardloopsport is vooral gericht op de beleving van landschap en natuur. IJsland is hiervoor de uitgelezen plek en land kent inmiddels aardig wat hardloop-evenementen. Eén daarvan is de Súlur Vertical: een trailrun door het berglandschap bij Akureyri in Noord-IJsland.

Foto: Súlur Vertical

In 2016 organiseerde de plaatselijke hardloopclub voor het eerst de Súlur Vertical. Sindsdien is het evenement jaarlijks gegroeid. Vanaf het begin bestond de race uit twee afstanden: 18 en 28 kilometer.

Foto: Súlur Vertical

Vanaf dit jaar is er ook een ultra-afstand van 55 kilometer met bijna 3.000 hoogtemeters. Deze ultra-afstand levert drie ITRA-punten op. Dit zijn kwalificatiepunten om aan de grote internationale ultra’s deel te mogen nemen.

Akureyri. Foto: Visit North Iceland

Het parcours gaat over de hoogste bergtoppen van de regio en de finish is in het centrum van Akureyri. Dit is met 19.000 inwoners, na Reykjavik, de op één na grootste stad van IJsland. Rondom Akureyri is veel te doen en de omgeving heeft mooie trainingsmogelijkheden voor trail runners.

Súlur Vertical Trailrun in het kort

  • 18 km       klimmen: 430m.          dalen: 540m.
  • 28 km       klimmen: 1.310m.       dalen: 1.440m.       1 ITRA-punt
  • 55 km       klimmen: 2.870m.       dalen: 2.980m.       3 ITRA-punten
Foto: Súlur Vertical

De Súlur Vertical trailrun vindt vooralsnog plaats op 1 augustus 2020. Mijn bedrijf VT Adventures organiseert dit jaar een trailrunreis rond dit evenement. Meer info op: https://www.vtadventures.nl/sulur-vertical


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nordic

Verken het prachtige Zweden met Nordic

Zweden bestaat voornamelijk uit uitgestrekte bossen en tal van meren, maar verrast nabij de Noorse grens ook met hoogvlaktes en canyons. De Zweedse gezelligheid is echter nooit weg te denken. Dit is werkelijk een land van levensgenieters: bruisende steden, gezellige dorpen, gastronomie, design en unieke accommodaties. Zweden is een geweldige reisbestemming in elk seizoen!

Lees meer

Wandelen door de Balkan

Avontuurlijke wandelreis door de Balkan

Beleef de Balkan Trail tijdens de 12-daagse wandelreis van Better Places. Trek met een klein groepje, een Nederlandse reisbegeleider en lokale berggids door het adembenemende berglandschap van Albanië en Montenegro. Bekijk de reis

Voigt Travel

Ontdek de nazomer in het Hoge Noorden

Ervaar de prachtige herfstkleuren – of “Ruska”, in de Lapse natuur. Aanschouw het noorderlicht. Geniet van rust, ruimte en adembenemende natuur die met geen woorden is te beschrijven.

Lees meer