Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

Súlur Vertical. Een spectaculaire trailrun op IJsland

Door Vincent Drost

IJsland heeft de meest spectaculaire landschappen ter wereld. Het is dan ook niet vreemd dat trailrunning hier sterk in populariteit groeit. Deze tak van de hardloopsport is vooral gericht op de beleving van landschap en natuur. IJsland is hiervoor de uitgelezen plek en land kent inmiddels aardig wat hardloop-evenementen. Eén daarvan is de Súlur Vertical: een trailrun door het berglandschap bij Akureyri in Noord-IJsland.

Foto: Súlur Vertical

In 2016 organiseerde de plaatselijke hardloopclub voor het eerst de Súlur Vertical. Sindsdien is het evenement jaarlijks gegroeid. Vanaf het begin bestond de race uit twee afstanden: 18 en 28 kilometer.

Foto: Súlur Vertical

Vanaf dit jaar is er ook een ultra-afstand van 55 kilometer met bijna 3.000 hoogtemeters. Deze ultra-afstand levert drie ITRA-punten op. Dit zijn kwalificatiepunten om aan de grote internationale ultra’s deel te mogen nemen.

Akureyri. Foto: Visit North Iceland

Het parcours gaat over de hoogste bergtoppen van de regio en de finish is in het centrum van Akureyri. Dit is met 19.000 inwoners, na Reykjavik, de op één na grootste stad van IJsland. Rondom Akureyri is veel te doen en de omgeving heeft mooie trainingsmogelijkheden voor trail runners.

Súlur Vertical Trailrun in het kort

  • 18 km       klimmen: 430m.          dalen: 540m.
  • 28 km       klimmen: 1.310m.       dalen: 1.440m.       1 ITRA-punt
  • 55 km       klimmen: 2.870m.       dalen: 2.980m.       3 ITRA-punten
Foto: Súlur Vertical

De Súlur Vertical trailrun vindt vooralsnog plaats op 1 augustus 2020. Mijn bedrijf VT Adventures organiseert dit jaar een trailrunreis rond dit evenement. Meer info op: https://www.vtadventures.nl/sulur-vertical


klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Yomads

Onvergetelijke outdoorreizen van Yomads

Bij Yomads draait alles om het creëren van onvergetelijke outdoorreizen. De trips zijn speciaal geselecteerd zodat je op de meest unieke plekken komt, #opjebucketlist. Je ontdekt tijdens het hiken ongerepte landschappen en nieuwe bestemmingen. In kleine groepen, ver buiten de gebaande paden en weg van de massa. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer