klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Súlur Vertical. Een spectaculaire trailrun op IJsland

Door Vincent Drost

IJsland heeft de meest spectaculaire landschappen ter wereld. Het is dan ook niet vreemd dat trailrunning hier sterk in populariteit groeit. Deze tak van de hardloopsport is vooral gericht op de beleving van landschap en natuur. IJsland is hiervoor de uitgelezen plek en land kent inmiddels aardig wat hardloop-evenementen. Eén daarvan is de Súlur Vertical: een trailrun door het berglandschap bij Akureyri in Noord-IJsland.

Foto: Súlur Vertical

In 2016 organiseerde de plaatselijke hardloopclub voor het eerst de Súlur Vertical. Sindsdien is het evenement jaarlijks gegroeid. Vanaf het begin bestond de race uit twee afstanden: 18 en 28 kilometer.

Foto: Súlur Vertical

Vanaf dit jaar is er ook een ultra-afstand van 55 kilometer met bijna 3.000 hoogtemeters. Deze ultra-afstand levert drie ITRA-punten op. Dit zijn kwalificatiepunten om aan de grote internationale ultra’s deel te mogen nemen.

Akureyri. Foto: Visit North Iceland

Het parcours gaat over de hoogste bergtoppen van de regio en de finish is in het centrum van Akureyri. Dit is met 19.000 inwoners, na Reykjavik, de op één na grootste stad van IJsland. Rondom Akureyri is veel te doen en de omgeving heeft mooie trainingsmogelijkheden voor trail runners.

Súlur Vertical Trailrun in het kort

  • 18 km       klimmen: 430m.          dalen: 540m.
  • 28 km       klimmen: 1.310m.       dalen: 1.440m.       1 ITRA-punt
  • 55 km       klimmen: 2.870m.       dalen: 2.980m.       3 ITRA-punten
Foto: Súlur Vertical

De Súlur Vertical trailrun vindt vooralsnog plaats op 1 augustus 2020. Mijn bedrijf VT Adventures organiseert dit jaar een trailrunreis rond dit evenement. Meer info op: https://www.vtadventures.nl/sulur-vertical


Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nordic

Scandinavië – natuur voor iedereen

Hoge bergpieken, onaardse landschappen, wonderlijke fjordenkusten, oneindig uitgestrekte bossen en boven alles: rust en ruimte. Kies jij voor een vakantie naar Noorwegen, Zweden, Finland, Denemarken of misschien wel IJsland? Voor ieder reisgezelschap heeft Scandinavië een perfecte vakantie in huis. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Canary Hiking

Eilandavontuur te voet: verken La Gomera en El Hierro

Canary Hiking nodigt je uit om de verborgen juweeltjes van de Canarische Eilanden te ontdekken tijdens onze onvergetelijke trektocht door La Gomera en El Hierro. Maak je klaar om te wandelen, met onze deskundige gidsen, door ongerepte bossen, langs adembenemende kliffen en historisch charmante dorpjes. Lees meer