ADVERTENTIENKBV
Advertentie
Tenerife is partner van Mountainreporters. Ook partner worden? Kijk op Samenwerken

Reis je naar IJsland, dan kun je niet om de prachtige watervallen heen. We laten je de top 5 zien.

 je kunt via een pad achter de waterval lopen en zien hoe immens groot het watergordijn is

Gulfoss aan de Golden Circle

De absolute nummer 1 van de lijst is wel de Gulfoss. Ik heb deze immense waterval in het voorjaar bezocht; met rondom nog wat restjes sneeuw op de rotsen. Deze is echt prachtig in alle jaargetijden. Met een beetje geluk verschijnt er op zonnige dagen nog een regenboog in de nevel om je foto’s nog indrukwekkender te maken.

Gulfoss watervallen
Gulfoss watervallen

De Gulfoss bestaat eigenlijk uit twee watervallen die naar beneden kletteren in een gigantische kloof. Pas als je er voor staat kun je zien hoe groots de natuur hier zijn gang gaat. Je kunt de Gulfoss vanaf verschillende kanten bekijken want er leiden paden naar diverse plateaus waar vandaan je prachtige uitzichten hebt. (Tip: neem je regenjas mee voor sommige paden). De Gulfoss is niet de grootste of breedste waterval van IJsland, maar is wel écht de mooiste! Deze waterval ligt aan de beroemde Golden Circle (trip langs een aantal hoogtepunten vanuit Reykjavik) dus niet te missen.

Dettifoss, vlakbij Selfoss

Een indrukwekkende waterval: de krachtigste van Europa waarbij je het water al van een afstand naar beneden hoort donderen in de kloof. Het is echt sensationeel om op de rand te kijken naar het geweld waarmee het water hier naar beneden stort.

dettifoss
Dettifoss waterval

Skogafoss, in het zuiden

Een prachtige waterval van 60 meter hoog, die krachtig naar beneden klettert en zorg voor een flinke nevel. Hierdoor zijn de rotsen er om heen bedekt met prachtige groene mossen. Er is een trap naar boven, naar de top van de waterval waar vanaf je een schitterend uitzicht hebt over de waterval en de vallei. In de zomer zetten mensen hier graag hun tentje op.

skogafoss
de Skogafoss waterval met het contrast van lava en groene mossen

Tip: combineer de Skogafoss en de Seljalandsfoss met de gletsjer Solheimajokull en de rotsen van Dyrholaey. Dit is op één dag goed te combineren.

Seljalandsfoss, in Zuid-IJsland

De Seljalandsfoss ligt in Zuid-IJsland. Een prachtige waterval die maar liefst 60 meter naar beneden valt in een schitterende omgeving van groen mos. Neem bij deze trip zeker je wandelschoenen mee, want je kunt via een pad achter de waterval lopen en zien hoe immens groot het watergordijn is.

seljalandsfoss
De prachtige Seljalandsfoss waterval

Godafoss, in het Noorden

Deze waterval bezoek je als je ook het Noorden van IJsland meeneemt. Gelegen tussen de plaatsen Akureyri en Mývatn. Deze waterval wordt door rotsblokken in stukken verdeeld, een must see tijdens je reis!

Godafoss watervallen
Godafoss waterval Foto: de globetrotter.de

Is het je opgevallen dat ze allemaal eindigen op het woord “Foss” ? Zo herken jij op IJsland straks eenvoudig de honderden watervalletjes die je onderweg tegen gaat komen. Misschien niet zo groot of hoog als de bovenstaande highlights maar allemaal zeker de moeite waard!

Voor toeristische info en prachtige foto’s verwijzen we je naar visiticeland.com

De mooiste rondreizen op IJsland (fly&drive) zijn samengesteld door onze vrienden van Voigt Travel. Bekijk hier hun aanbod voor winter en zomer.

Bewaren

Bewaren

Advertentie

Doe ook mee met de Week van de Bergsport. Klik hier voor meer informatie!


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.