Ben jij er klaar voor om de magische Noorse kust te ontdekken? Reis dan per boot en laat je onderdompelen in ontelbaar veel fjorden, kleine vissersdorpjes en machtige havensteden. De Arctische wildernis waar je doorheen vaart herbergt een divers kleurenpalet, van de helderblauwe wateren en groen begroeide kust tot de nachtelijk oplichtende hemel met het noorderlicht.  

Door met de boot rond te reizen en de kust de verkennen, krijg je een andere blik op het land dan de meeste reizigers. Je neemt een kijkje in het dagelijkse leven van de Noren en je krijgt de kans om het altijd veranderende landschap te aanschouwen én ervaren met diverse excursies aan wal.  

Ontdek de ziel van Noorwegen met de Hurtigruten reizen van Norske. Dé manier om de Noorse kust te ontdekken. 

Vanuit de boot genieten van het landschap, zeer dichtbij de kust
Adembenemende uitzichten in de Noorse fjorden. Foto: Agurtxane Concellon

Een op maat gemaakte excursie voor iedereen  

Met zo’n divers landschap biedt Noorwegen voor jong en oud een grote variëteit aan excursies om het land nóg beter te leren kennen. Beleef Trondheim per kajak via de Nidelv-rivier, stap in het leven van de Vikingen met het Viking museum en een echt Vikingfeest of dompel jezelf onder in de middernachtzon tijdens een uniek Noors concert in de Ishav IJszeekathedraal. 

Vrouw aan het weven
Lofotr Vikingfeest. Foto: Dr. Verena Meraldi
IJszeekathedraal buitenkant
IJszeekathedraal in Tromso. Foto: Hurtigruten

Ben jij meer van het natuurschoon? Kies dan voor een zomerse excursie inclusief het Geirangerfjord, de indrukwekkende Gudbrandsjuvet en de elf steile haarspeldbochten van de Trollstigen richting Åndalsnes. Een andere optie is de magische Noordkaap, waar iedere avonturier van droomt. In dit subarctische landschap zie je misschien wel rendieren en ben je daarnaast verzekerd van een uitzicht op het Noordkaap plateau, wat met zijn 307 meter hoge leisteen-rots je mond doet openvallen.

Toch liever een kijkje nemen bij de wereldberoemde Lofoten? Laat je dan verrassen door de gekleurde vissersdorpjes in het ruige landschap wat bestaat uit witte zandstranden, imposante rotswanden en de ruige fjorden waar je net in hebt gevaren.  

Verzekerd van het noorderlicht  

De groen-paarse, dansende pilaren van het noorderlicht hebben al vele reizigers verleid om naar het noorden af te reizen in de winter. Wanneer de zon vroeg ondergaat en de donkere maar heldere hemel het landschap omarmt, neemt de kans op het noorderlicht aanzienlijk toe. Langs de Noorse kust is deze kans zelfs zo groot, dat Hurtigruten een unieke ‘noorderlichtgarantie’ aanbiedt tussen 1 oktober en 31 maart. Zie je geen noorderlicht tijdens jouw reis? Dan ontvang je een halve rondreis (6 of 7 dagen) met volpension gratis voor het jaar daarna.  

Bekijk hier de voorwaarden voor de noorderlichtgarantie  

Direct onder de kern van het Noorderlicht. Foto: Andrea Klaussner
Op jacht naar het noorderlicht. Foto: Andrea Klaussner

Al meer dan 125 jaar varen

Al sinds 1893 vormen de postboten een belangrijke verbinding in Noorwegen. Niet alleen vracht, maar ook passagiers en reizigers vinden hun weg al meer dan 125 jaar door het landschap via het water. Meer dan eens per week vertrekt er een schip vanuit Bergen richting Kirkenes (nabij de Rusland). Door de kleine en wendbare schepen is dit een reis waarbij jij getrakteerd wordt op een optimale kustbeleving en oneindig veranderende uitzichten. De Hurtigruten schepen komen op plekken waar de grote cruisemaatschappijen niet zullen komen en dat maakt deze reis nu juist zo uniek!

De nieuwste expeditie cruises langs de Noorse kust worden uitgevoerd door de geupgrade expeditieschepen MS Otto Sverdrup en MS Maud. Zij nemen je mee vanaf Hamburg of Dover langs hoogtepunten en havens, waar je zeer ruim de tijd krijgt om het land te ontdekken. Wat deze nieuwe expeditie cruises zo bijzonder maakt? Je hoeft niet te vliegen, reist op een informele en actieve manier met maximaal 530 passagiers én je hebt Premium Comfort. Daarnaast krijg je ook nog de optie om aanvullende excursies en activiteiten te doen. Klinkt goed toch? 

Boot van Hurtigruten in Noors fjord
Hurtigruten varend door de Geirangerfjord. Foto: Agurtxane Concellon

Natuurschoon voor nu en voor later  

Met de talloze reizigers die Noorwegen op zijn meest authentiek willen ervaren, is het belangrijk om ook aan de toekomst te denken. Bij Hurtigruten zetten ze daarom alles op alles om ’s werelds eerste plastic-vrije rederij te worden. Plastic lepeltjes, kopjes en tasjes zijn al verleden tijd, maar daar houdt het niet op. Ook naast het reduceren van plastic worden de boten aangepast om duurzamer te zijn. Bijna alle schepen worden omgebouwd om te varen op LNG (vloeibaar aardgas) gecombineerd met batterijen. Een mooie stap richting de toekomst.  

Let op, de Hurtigruten schepen doen de Geirangerfjord alleen aan op de noordwaartse route in de periode 1 juni t/m 31 augustus. Buiten deze periode worden er weer andere mooie fjorden bezocht!

Kies voor een unieke reisbeleving langs de kust van Noorwegen en verwonder je van heel dichtbij over het prachtige natuurschoon, de cultuur en tradities van dit bijzondere land. Wanneer staat jouw reis gepland?  

Hoofdfoto: Aslak Tronrud


Ontdek de ziel van Noorwegen met de Hurtigruten reizen van Norske. Dé manier om de Noorse kust te ontdekken. 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.