ADVERTENTIE

Klik hier voor de mooiste bergwandelingen en huttentochten in Oostenrijk

 

Soms worden dromen werkelijkheid. En voor mij is dit het geval! Ik weet niet waarom, maar al jaren staat Noorwegen op nummer 1 van landen waar ik graag nog een keer naartoe wil. Waarom? Ik kan hier geen rationeel antwoord op geven. Het is een gevoel dat gecreëerd is door verhalen van anderen, foto’s en reisverslagen. Op Mountainreporters.com staan vele mooie, inspirerende verhalen en die hebben mijn interesse naar Noorwegen alleen maar verder vergroot.

Fjorden Noorwegen - Mountainreporters - Foto: visitnorway.nl
Fjorden Noorwegen – Mountainreporters – Foto: visitnorway.nl

Fjord Noorwegen

Fjord Noorwegen is regio in het westen en bestaat uit vier delen: Rogaland, Hordaland, Sogn & Fjordane en Møre & Romsdal. Hier tref je schitterende en rustgevende omgevingen aan waar je allerlei avontuurlijke activiteiten kunt doen. Denk hierbij aan het wandelen langs stranden, skiën in de zomer, hiken, mountainbiken enz. Je treft hier bergen, fjorden, gletsjers, rust, natuur, avontuur. You name it!

Het landschap van Fjord-Noorwegen is ontstaan in opeenvolgende ijstijden, en eigenlijk is de typische omgeving niet veel veranderd sinds hier mensen zijn komen wonen. Fjordvertakkingen en watervallen zijn zowat overal vrij toegankelijk, en UNESCO heeft het fjordenlandschap van West-Noorwegen, bijvoorbeeld het Geirangerfjord en het Nærøyfjord, toegevoegd aan haar gerenommeerde werelderfgoedlijst.

Fjorden Noorwegen - Mountainreporters - Foto: visitnorway.nl
Prachtig uitzicht – Mountainreporters – Foto: visitnorway.nl

Mijn reis

Ik ga naar Fjord-Noorwegen toe en wil er uiteraard nog niet teveel over verklappen, maar ik zal met name op een tweewieler zitten en middels hopelijk prachtige (zware) tochten nog verder verliefd worden op Noorwegen. Ik kijk er enorm naar uit.

Als ik een klein kind was geweest, dan had ik op de muur in mijn slaapkamer streepjes gezet om af te tellen wanneer ik eindelijk mag

Maandag vlieg ik naar het noorden toe en zal zaterdag weer terugkeren. Elke nacht slaap ik op een andere plek, waardoor ik hopelijk echt veel van de regio ga zien. Als ik een klein kind was geweest, dan had ik op de muur in mijn slaapkamer streepjes gezet om af te tellen wanneer ik eindelijk mag. Mijn verwachtingen zijn zo hoog.. Gaat het dan tegenvallen? Het zal toch niet!

Fjorden Noorwegen - Mountainreporters - Foto: visitnorway.nl
Hoe mooi? – Mountainreporters – Foto: visitnorway.nl

Relevante websites

Social Media

Fjorden Noorwegen - Mountainreporters - Foto: visitnorway.nl
Hier wil je toch naar toe gaan? – Mountainreporters – Foto: visitnorway.nl

Relevante artikelen

Roadtrip door Zuid-Noorwegen (deel 1)

Ga op fjordsafari in Noorwegen

Trolltunga: Eén van de mooiste en zwaarste wandeltochten van Noorwegen!

De top 5 wandeleilanden van Noorwegen

Klik hier voor meer informatie over duurzaam reizen naar Zwitserland

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.