Soms worden dromen werkelijkheid. En voor mij is dit het geval! Ik weet niet waarom, maar al jaren staat Noorwegen op nummer 1 van landen waar ik graag nog een keer naartoe wil. Waarom? Ik kan hier geen rationeel antwoord op geven. Het is een gevoel dat gecreëerd is door verhalen van anderen, foto’s en reisverslagen. Op Mountainreporters.com staan vele mooie, inspirerende verhalen en die hebben mijn interesse naar Noorwegen alleen maar verder vergroot.

Fjorden Noorwegen - Mountainreporters - Foto: visitnorway.nl
Fjorden Noorwegen – Mountainreporters – Foto: visitnorway.nl

Fjord Noorwegen

Fjord Noorwegen is regio in het westen en bestaat uit vier delen: Rogaland, Hordaland, Sogn & Fjordane en Møre & Romsdal. Hier tref je schitterende en rustgevende omgevingen aan waar je allerlei avontuurlijke activiteiten kunt doen. Denk hierbij aan het wandelen langs stranden, skiën in de zomer, hiken, mountainbiken enz. Je treft hier bergen, fjorden, gletsjers, rust, natuur, avontuur. You name it!

Het landschap van Fjord-Noorwegen is ontstaan in opeenvolgende ijstijden, en eigenlijk is de typische omgeving niet veel veranderd sinds hier mensen zijn komen wonen. Fjordvertakkingen en watervallen zijn zowat overal vrij toegankelijk, en UNESCO heeft het fjordenlandschap van West-Noorwegen, bijvoorbeeld het Geirangerfjord en het Nærøyfjord, toegevoegd aan haar gerenommeerde werelderfgoedlijst.

Fjorden Noorwegen - Mountainreporters - Foto: visitnorway.nl
Prachtig uitzicht – Mountainreporters – Foto: visitnorway.nl

Mijn reis

Ik ga naar Fjord-Noorwegen toe en wil er uiteraard nog niet teveel over verklappen, maar ik zal met name op een tweewieler zitten en middels hopelijk prachtige (zware) tochten nog verder verliefd worden op Noorwegen. Ik kijk er enorm naar uit.

Als ik een klein kind was geweest, dan had ik op de muur in mijn slaapkamer streepjes gezet om af te tellen wanneer ik eindelijk mag

Maandag vlieg ik naar het noorden toe en zal zaterdag weer terugkeren. Elke nacht slaap ik op een andere plek, waardoor ik hopelijk echt veel van de regio ga zien. Als ik een klein kind was geweest, dan had ik op de muur in mijn slaapkamer streepjes gezet om af te tellen wanneer ik eindelijk mag. Mijn verwachtingen zijn zo hoog.. Gaat het dan tegenvallen? Het zal toch niet!

Fjorden Noorwegen - Mountainreporters - Foto: visitnorway.nl
Hoe mooi? – Mountainreporters – Foto: visitnorway.nl

Relevante websites

Social Media

Fjorden Noorwegen - Mountainreporters - Foto: visitnorway.nl
Hier wil je toch naar toe gaan? – Mountainreporters – Foto: visitnorway.nl

Relevante artikelen

https://www.mountainreporters.com/gebieden/noord-europa/noorwegen/top-5-wandeleilanden-noorwegen/

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

BBI Travel

Voordelige reizen door Noorwegen

Ongerept Noorwegen beleef je met BBI Travel. In Noorwegen ervaar je spectaculair natuurschoon en levendige dorpjes. Tijdens jouw rondreis verblijf je in gemoedelijke hotels en pensions. Boek jouw rondreis via BBI Travel en verzeker jezelf van een vakantie om nooit te vergeten. Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer