klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Zeilen in Zuid-Noorwegen

Een zeilreis langs de zuidkust van Noorwegen. Het was een droom die uitkwam en een paradijs voor mij als fotograaf. Iedere rots, ieder felgekleurd huisje en iedere nieuwe kleur groen die ik zag moest vastgelegd worden met mijn camera. Hieronder vind je dan ook een selectie van mijn foto’s, waarmee ik me terug waan in het land van de Vikings, diepe fjorden en vooral intense kleuren groen en blauw.

De reis

Vanuit onze aankomst in Korshamn vertrekken we richting het westen. Gedurende twee weken varen we hierbij dagelijks circa 2 uur, soms met de motor – als we geen wind hebben-, maar het liefst met onze zeilen gehesen. Wat we daarbij proberen te doen is het afwisselen van locaties in ’the middle of nowhere’ en locaties met voorzieningen als stroom, water en douches. Hierdoor houden we contact met de bewoonde wereld en kunnen we onze camerabatterijen op tijd opladen, maar krijgen we toch het gevoel écht op avontuur te zijn.

Zeilen rond de zuidkust van Noorwegen heeft voor mij een nieuw perspectief op reizen opgeleverd. Het zeilen an sich is niet alleen meer een manier om van A naar B te komen, maar ook een manier om een land met zo’n uitgestrekte kust als Noorwegen op een hele andere manier te ontdekken. Ik gok dat er minder mensen zijn die het land op deze manier beleven, dan via een roadtrip of andere manier van reizen. Juist dat avontuur trekt mij wel! Meer lezen over Noorwegen? Kijk dan naar mijn ervaringen tijdens de zeilreis, het wandelen op blote voeten of het hiken naar een fjord.

Touwen op de zeilboot
Touwen knopen we vast aan de zijkant, zodat niemand er last van heeft maar ze wel makkelijk te pakken zijn.
Golven en de rotsen
Zolang het water niet te extreem is ben ik voor op de boot te vinden, met mijn camera, mij haren in de wind en blote voeten die naar onderen bungelen.
Weerspiegeling in het water
’s Ochtends om 6 uur geniet ik van het compleet stille water, waardoor de reflectie nog mooier wordt.
Zonsopkomst achter de rotsen
Zonsopgang is vaak later dan verwacht door de rotspartijen die de zonnestralen tegenhouden.
Zonsopkomst op de groen begroeide rotsen
Soms leggen we aan bij een steiger aan de kust, maar op plekken als deze liggen we midden in het water. Wel met vlonder zoals je kunt zien.
Schapen op de rotsen - zwart wit
Overal op het vaste land horen we koeienbellen. Of hier dan koeien lopen? Nee, enkel honderden schapen lopen hier over de rotsen.
Zeemeeuw op een rots
Een dagelijks gezicht, maar de zeevogels zijn niet weg te denken bij deze reis.
Uitzicht van bovenop de berg.
Waar je ook komt, het uitzicht blijft adembenemend.
Meertje met een boot
Onverwachtse plekken zijn vaak het mooist. Zo ook deze.
Uitzicht op de haven bij aankomst
De eerste haven is bereikt. Na een dag vol onstuimig weer en een flinke regenbui bij aankomst is deze zonsondergang een mooie verwelkoming.
Jan van Gent in de lucht
De Jan van Gent is veelvuldig aanwezig tijdens onze overtocht. Voor mij een teken van leven op momenten dat we de kust niet meer kunnen zien.

Lees hier alle reistips en verhalen over Noorwegen 


Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Val d'Aran

Ga naar Val d’Aran in de Pyreneeën

De natuur in Val d’Aran is geweldig en uitbundig. Met hoge bergtoppen boven de 3000 meter, prachtige gletsjermeren en oneindig groene hellingen is Val d’Aran geweldig voor enthousiaste outdoorliefhebbers en fanatieke bergwandelaars en fietsers. Ga wandelen, mountainbiken, fietsen, watersporten en skiën in deze Noord-Spaanse regio tegen de grens met Frankrijk. Lees meer

BBI Travel

Voordelige reizen door Noorwegen

Ongerept Noorwegen beleef je met BBI Travel. In Noorwegen ervaar je spectaculair natuurschoon en levendige dorpjes. Tijdens jouw rondreis verblijf je in gemoedelijke hotels en pensions. Boek jouw rondreis via BBI Travel en verzeker jezelf van een vakantie om nooit te vergeten. Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer