klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Zeilen in Zuid-Noorwegen

Een zeilreis langs de zuidkust van Noorwegen. Het was een droom die uitkwam en een paradijs voor mij als fotograaf. Iedere rots, ieder felgekleurd huisje en iedere nieuwe kleur groen die ik zag moest vastgelegd worden met mijn camera. Hieronder vind je dan ook een selectie van mijn foto’s, waarmee ik me terug waan in het land van de Vikings, diepe fjorden en vooral intense kleuren groen en blauw.

De reis

Vanuit onze aankomst in Korshamn vertrekken we richting het westen. Gedurende twee weken varen we hierbij dagelijks circa 2 uur, soms met de motor – als we geen wind hebben-, maar het liefst met onze zeilen gehesen. Wat we daarbij proberen te doen is het afwisselen van locaties in ’the middle of nowhere’ en locaties met voorzieningen als stroom, water en douches. Hierdoor houden we contact met de bewoonde wereld en kunnen we onze camerabatterijen op tijd opladen, maar krijgen we toch het gevoel écht op avontuur te zijn.

Zeilen rond de zuidkust van Noorwegen heeft voor mij een nieuw perspectief op reizen opgeleverd. Het zeilen an sich is niet alleen meer een manier om van A naar B te komen, maar ook een manier om een land met zo’n uitgestrekte kust als Noorwegen op een hele andere manier te ontdekken. Ik gok dat er minder mensen zijn die het land op deze manier beleven, dan via een roadtrip of andere manier van reizen. Juist dat avontuur trekt mij wel! Meer lezen over Noorwegen? Kijk dan naar mijn ervaringen tijdens de zeilreis, het wandelen op blote voeten of het hiken naar een fjord.

Touwen op de zeilboot
Touwen knopen we vast aan de zijkant, zodat niemand er last van heeft maar ze wel makkelijk te pakken zijn.
Golven en de rotsen
Zolang het water niet te extreem is ben ik voor op de boot te vinden, met mijn camera, mij haren in de wind en blote voeten die naar onderen bungelen.
Weerspiegeling in het water
’s Ochtends om 6 uur geniet ik van het compleet stille water, waardoor de reflectie nog mooier wordt.
Zonsopkomst achter de rotsen
Zonsopgang is vaak later dan verwacht door de rotspartijen die de zonnestralen tegenhouden.
Zonsopkomst op de groen begroeide rotsen
Soms leggen we aan bij een steiger aan de kust, maar op plekken als deze liggen we midden in het water. Wel met vlonder zoals je kunt zien.
Schapen op de rotsen - zwart wit
Overal op het vaste land horen we koeienbellen. Of hier dan koeien lopen? Nee, enkel honderden schapen lopen hier over de rotsen.
Zeemeeuw op een rots
Een dagelijks gezicht, maar de zeevogels zijn niet weg te denken bij deze reis.
Uitzicht van bovenop de berg.
Waar je ook komt, het uitzicht blijft adembenemend.
Meertje met een boot
Onverwachtse plekken zijn vaak het mooist. Zo ook deze.
Uitzicht op de haven bij aankomst
De eerste haven is bereikt. Na een dag vol onstuimig weer en een flinke regenbui bij aankomst is deze zonsondergang een mooie verwelkoming.
Jan van Gent in de lucht
De Jan van Gent is veelvuldig aanwezig tijdens onze overtocht. Voor mij een teken van leven op momenten dat we de kust niet meer kunnen zien.

Lees hier alle reistips en verhalen over Noorwegen 


Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nordic

Scandinavië – natuur voor iedereen

Hoge bergpieken, onaardse landschappen, wonderlijke fjordenkusten, oneindig uitgestrekte bossen en boven alles: rust en ruimte. Kies jij voor een vakantie naar Noorwegen, Zweden, Finland, Denemarken of misschien wel IJsland? Voor ieder reisgezelschap heeft Scandinavië een perfecte vakantie in huis. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Canary Hiking

Eilandavontuur te voet: verken La Gomera en El Hierro

Canary Hiking nodigt je uit om de verborgen juweeltjes van de Canarische Eilanden te ontdekken tijdens onze onvergetelijke trektocht door La Gomera en El Hierro. Maak je klaar om te wandelen, met onze deskundige gidsen, door ongerepte bossen, langs adembenemende kliffen en historisch charmante dorpjes. Lees meer