Zeilen in Zuid-Noorwegen

Een zeilreis langs de zuidkust van Noorwegen. Het was een droom die uitkwam en een paradijs voor mij als fotograaf. Iedere rots, ieder felgekleurd huisje en iedere nieuwe kleur groen die ik zag moest vastgelegd worden met mijn camera. Hieronder vind je dan ook een selectie van mijn foto’s, waarmee ik me terug waan in het land van de Vikings, diepe fjorden en vooral intense kleuren groen en blauw.

De reis

Vanuit onze aankomst in Korshamn vertrekken we richting het westen. Gedurende twee weken varen we hierbij dagelijks circa 2 uur, soms met de motor – als we geen wind hebben-, maar het liefst met onze zeilen gehesen. Wat we daarbij proberen te doen is het afwisselen van locaties in ’the middle of nowhere’ en locaties met voorzieningen als stroom, water en douches. Hierdoor houden we contact met de bewoonde wereld en kunnen we onze camerabatterijen op tijd opladen, maar krijgen we toch het gevoel écht op avontuur te zijn.

Zeilen rond de zuidkust van Noorwegen heeft voor mij een nieuw perspectief op reizen opgeleverd. Het zeilen an sich is niet alleen meer een manier om van A naar B te komen, maar ook een manier om een land met zo’n uitgestrekte kust als Noorwegen op een hele andere manier te ontdekken. Ik gok dat er minder mensen zijn die het land op deze manier beleven, dan via een roadtrip of andere manier van reizen. Juist dat avontuur trekt mij wel! Meer lezen over Noorwegen? Kijk dan naar mijn ervaringen tijdens de zeilreis, het wandelen op blote voeten of het hiken naar een fjord.

Touwen op de zeilboot
Touwen knopen we vast aan de zijkant, zodat niemand er last van heeft maar ze wel makkelijk te pakken zijn.
Golven en de rotsen
Zolang het water niet te extreem is ben ik voor op de boot te vinden, met mijn camera, mij haren in de wind en blote voeten die naar onderen bungelen.
Weerspiegeling in het water
’s Ochtends om 6 uur geniet ik van het compleet stille water, waardoor de reflectie nog mooier wordt.
Zonsopkomst achter de rotsen
Zonsopgang is vaak later dan verwacht door de rotspartijen die de zonnestralen tegenhouden.
Zonsopkomst op de groen begroeide rotsen
Soms leggen we aan bij een steiger aan de kust, maar op plekken als deze liggen we midden in het water. Wel met vlonder zoals je kunt zien.
Schapen op de rotsen - zwart wit
Overal op het vaste land horen we koeienbellen. Of hier dan koeien lopen? Nee, enkel honderden schapen lopen hier over de rotsen.
Zeemeeuw op een rots
Een dagelijks gezicht, maar de zeevogels zijn niet weg te denken bij deze reis.
Uitzicht van bovenop de berg.
Waar je ook komt, het uitzicht blijft adembenemend.
Meertje met een boot
Onverwachtse plekken zijn vaak het mooist. Zo ook deze.
Uitzicht op de haven bij aankomst
De eerste haven is bereikt. Na een dag vol onstuimig weer en een flinke regenbui bij aankomst is deze zonsondergang een mooie verwelkoming.
Jan van Gent in de lucht
De Jan van Gent is veelvuldig aanwezig tijdens onze overtocht. Voor mij een teken van leven op momenten dat we de kust niet meer kunnen zien.

Lees hier alle reistips en verhalen over Noorwegen 


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nieuw-Zeeland

Bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland. Letterlijk aan de andere kant van de wereld en een waanzinnige bestemming voor een droomvakantie. De natuur is er prachtig en niet voor niets heeft Nieuw-Zeeland dertien nationale parken verdeeld over het Noordereiland en het Zuidereiland. Voor meer inspiratie hebben we de zeven mooiste nationale parken voor je op een rij gezet. Lees meer

BBI Travel

De aantrekkingskracht van Catalonië

Catalonië biedt het hele jaar door een breed scala aan buitenactiviteiten aan de kust of in de bergen. Of je nu over natuurpaden wilt wandelen, mountainbiken, wildwatervaren of ecotoerisme wilt proberen. Bekijk hier alle mogelijkheden voor een actieve vakantie in de natuur.. Lees meer

Sea to Summit

Sea to Summit Outdoor Gear

Waar je ook heen gaat en of je gaat wandelen, fietsen, roeien, zeilen, of wat dan ook: je wilt slimme en kwalitatief hoogstaande producten, makkelijk mee te nemen en licht van gewicht. Of het nou gaat om slaapzakken en slaapmatten, kookgerei voor je kampeerkeuken, tenten, tassen of andere artikelen. Sea to Summit is een merk waarbij je zeker weet dat je goed zit. Lees meer