Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

Vorig jaar schreef ik al een stuk over de prachtige Lofoten in Noorwegen. Begin dit jaar bezocht ik het minder bekende – maar niet minder indrukwekkende – eiland Senja. Senja is het op een na grootste eiland van Noorwegen en ligt ongeveer honderd kilometer ten noorden van de Lofoten. Ik bezocht het eiland met een groep enthousiaste fotografen en had een hele week de tijd om te doen waar ik zoveel plezier uit haal, landschapsfotografie. In deze fotoreportage laat ik zien waarom ook jij Senja een keer bezocht moet hebben!

Tromsø

Ik begin mijn reis in de noordelijke stad Tromsø. Hier verblijf ik twee dagen om de stad te verkennen en wat te fotograferen. Een bezoek aan het bekende Tromsø uitzichtspunt mag tijdens mijn bezoek niet ontbreken en ik neem de eerste lift in de ochtend omhoog. Hier geniet ik van het winterse uitzicht en het prachtige weer. De rest van de tijd verken ik de stad te voet.

Het uitzicht over Tromsø. Foto: Tim Vrijlandt
Het uitzicht over Tromsø. Foto: Tim Vrijlandt

Senja

Op mijn laatste middag in de stad neem ik de bus naar het meetingpoint in Bardufoss. Hier ontmoet ik onze gids Floris Smeets en de groep fotografen met wie ik komende week op pad ga. Na de kennismaking komen we laat in de avond aan bij ons verblijf op Senja. Omdat het onderweg veel sneeuwde en het de eerste ochtend behoorlijk stormde besloten we uit te slapen. Iets wat een goede zet bleek te zijn want de volgende dagen hebben we niet veel geslapen.

De eerste dag verloopt wisselvallig qua weer en we spenderen de dag op de meest bekende plek van het eiland Tungeneset. Hier zijn veel composities mogelijk en het afgaande tij en de wisselende weersomstandigheden zorgen voor een afwisselende dag.

Afhankelijk van het weer nam Floris ons de gehele week mee naar verschillende plekken op het eiland om de zonsopkomst of ondergang te fotograferen. De eerste paar dagen hadden we over het algemeen goed weer wat betekende dat we s ´ochtends vroeg, s ´avonds laat en midden in de nacht buiten in de sneeuw stonden te fotograferen.

Ook hadden we het geluk een glimp van het noorderlicht te kunnen fotograferen.

Storm en Rendieren

De dagen met storm en sneeuwval zorgden weer voor hele andere foto’s. Zo maakten we foto’s aan de kust met een ruige zee en waren we op pad om rendieren te spotten. In de winter zitten ze in de lager gelegen gebieden en is het geen uitzondering dat ze soms midden op de weg liggen.

Een donkere sfeer op Senja. Foto: Tim Vrijlandt
Een donkere sfeer op Senja. Foto: Tim Vrijlandt

Senja wordt gekenmerkt door diepe fjorden, hoge bergen en prachtige uitzichten. Meer dan eens stopten we op deze locaties en als er dan ook nog een flinke sneeuwbui over het fjord trekt zijn het de ideale omstandigheden voor dramatische foto’s.

Een sneeuwbui trekt over. Foto: Tim Vrijlandt
Een sneeuwbui trekt over. Foto: Tim Vrijlandt

Abstracte fotografie

Onderweg was er ook ruimte voor abstracte fotografie. We hebben veel berkenbomen gefotografeerd en leerden dat je met een wat langere sluitertijd leuke abstracte foto´s kan maken van verschillende onderwerpen. Zoals hieronder van een berkenbos en een golf.

De gehele reis is fantastisch verzorgd door Floris Smeets van Phototoursnorway. Kijk voor meer foto´s uit Noorwegen en het portfolio van Tim op www.timvrijlandt.com  


klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nordic

Scandinavië – natuur voor iedereen

Hoge bergpieken, onaardse landschappen, wonderlijke fjordenkusten, oneindig uitgestrekte bossen en boven alles: rust en ruimte. Kies jij voor een vakantie naar Noorwegen, Zweden, Finland, Denemarken of misschien wel IJsland? Voor ieder reisgezelschap heeft Scandinavië een perfecte vakantie in huis. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Andorra

Atypical Andorra

Als je wilt dat je winter anders is dan anders, kom dan ontdekken dat je in de sneeuw van Andorra niet alleen kunt skiën. Andorra heeft maar liefst 300km aan skipistes, verdeeld over skigebieden. Maar er is meer. Veel meer! Lees hier alles over wintersporten in Atypical Andorra. Lees meer