Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Sinds de lancering van Mountainreporters.com in april van dit jaar heb je al regelmatig ons enthousiasme over dit fantastische land kunnen ervaren. Met haar ongerepte natuur en overweldigende puurheid van de ruigste bestemmingen staat Noorwegen in onze toplijst van bergbestemmingen. En wij zijn niet de enige fans.

Veilig Noorwegen
Veilig hiken in Noorwegen

Steeds meer interesse voor de Noorse natuur

De interesse voor de Noorse natuur is flink toegenomen bij zowel de Noorse als buitenlandse toerist, een positieve ontwikkeling. Maar de Noorse reisbranche maakt zich ook zorgen; wat gebeurt er met de reputatie als de rijen voor de meest populaire bestemmingen steeds langer worden en het aantal reddingsoperaties helaas toeneemt? Naast reputatie is duurzaamheid een minstens zo belangrijk aandachtspunt; het waarborgen van de Noorse natuur waardoor zij ook in de toekomst van waarde zal zijn voor de samenleving.

Nieuwe informatieve campagne van Visit Norway

Reddingsoperaties rond Noorwegen”s meest bekende bergtoppen zijn de afgelopen jaren toegenomen. Visit Norway hoopt deze trend om te draaien door middel van een nieuwe informatieve campagne. ‘Veel reddingsoperaties hadden voorkomen kunnen worden als toeristen zich van tevoren beter hadden voorbereid. Mensen maken hun eigen keuzes, maar we hopen met onze nieuwe veiligheidsfilms bij te kunnen dragen aan het terugdringen van het aantal reddingsoperaties in de Noorse bergen,’ zegt Visit Norway’s directeur Bente Holm

De vijf meest populaire wandelbestemmingen

Door middel van nieuwe films over veiligheid in de Noorse bergen, wil Visit Norway bijdragen aan een veilige beleving van de Noorse bergen voor toeristen. Gefilmd werd bij Noorwegens vijf meest populaire wandelbestemmingen: Trolltunga, Preikestolen, Kjerag, Romsdalseggen en Besseggen. ‘Goede kleding, genoeg eten voor onderweg en het goed bekijken van de weersvoorspellingen voor je vertrekt zijn basisvoorwaarden.

Onwerkelijk mooie wandeltochten
Voor wie twijfelt over wat mee te nemen tijdens een wandeling in de bergen, hebben we een speciale paklijst op visitnorway.com gepubliceerd. Wie liever niet alleen op pad gaat kan het beste onder begeleiding van een gids de bergen in. Dat is niet alleen veiliger, ook kan de gids je van alles vertellen over geschiedenis, cultuur en de bestemmingen. Twee vliegen in een klap,’ aldus Holm.

Concrete tips

‘De films geven een eerlijk beeld van datgene wat de bezoekers te wachten staat. Er is gefilmd op zowel zonnige momenten als momenten met slecht weer, en ze geven concrete tips om goed voorbereid op pad te gaan. De films zijn te bekijken op de speciale ‘safety first’ pagina op visitnorway.com en zijn te downloaden en te gebruiken voor iedereen die ons wil helpen de informatie te verspreiden’ benadrukt Bente Holm.


Bekijk hier de website en alle films: https://www.visitnorway.com/safety-first-norway

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nordic

Verken het prachtige Zweden met Nordic

Zweden bestaat voornamelijk uit uitgestrekte bossen en tal van meren, maar verrast nabij de Noorse grens ook met hoogvlaktes en canyons. De Zweedse gezelligheid is echter nooit weg te denken. Dit is werkelijk een land van levensgenieters: bruisende steden, gezellige dorpen, gastronomie, design en unieke accommodaties. Zweden is een geweldige reisbestemming in elk seizoen!

Lees meer

Wandelen door de Balkan

Avontuurlijke wandelreis door de Balkan

Beleef de Balkan Trail tijdens de 12-daagse wandelreis van Better Places. Trek met een klein groepje, een Nederlandse reisbegeleider en lokale berggids door het adembenemende berglandschap van Albanië en Montenegro. Bekijk de reis

Voigt Travel

Ontdek de nazomer in het Hoge Noorden

Ervaar de prachtige herfstkleuren – of “Ruska”, in de Lapse natuur. Aanschouw het noorderlicht. Geniet van rust, ruimte en adembenemende natuur die met geen woorden is te beschrijven.

Lees meer