Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

Sinds de lancering van Mountainreporters.com in april van dit jaar heb je al regelmatig ons enthousiasme over dit fantastische land kunnen ervaren. Met haar ongerepte natuur en overweldigende puurheid van de ruigste bestemmingen staat Noorwegen in onze toplijst van bergbestemmingen. En wij zijn niet de enige fans.

Veilig Noorwegen
Veilig hiken in Noorwegen

Steeds meer interesse voor de Noorse natuur

De interesse voor de Noorse natuur is flink toegenomen bij zowel de Noorse als buitenlandse toerist, een positieve ontwikkeling. Maar de Noorse reisbranche maakt zich ook zorgen; wat gebeurt er met de reputatie als de rijen voor de meest populaire bestemmingen steeds langer worden en het aantal reddingsoperaties helaas toeneemt? Naast reputatie is duurzaamheid een minstens zo belangrijk aandachtspunt; het waarborgen van de Noorse natuur waardoor zij ook in de toekomst van waarde zal zijn voor de samenleving.

Nieuwe informatieve campagne van Visit Norway

Reddingsoperaties rond Noorwegen”s meest bekende bergtoppen zijn de afgelopen jaren toegenomen. Visit Norway hoopt deze trend om te draaien door middel van een nieuwe informatieve campagne. ‘Veel reddingsoperaties hadden voorkomen kunnen worden als toeristen zich van tevoren beter hadden voorbereid. Mensen maken hun eigen keuzes, maar we hopen met onze nieuwe veiligheidsfilms bij te kunnen dragen aan het terugdringen van het aantal reddingsoperaties in de Noorse bergen,’ zegt Visit Norway’s directeur Bente Holm

De vijf meest populaire wandelbestemmingen

Door middel van nieuwe films over veiligheid in de Noorse bergen, wil Visit Norway bijdragen aan een veilige beleving van de Noorse bergen voor toeristen. Gefilmd werd bij Noorwegens vijf meest populaire wandelbestemmingen: Trolltunga, Preikestolen, Kjerag, Romsdalseggen en Besseggen. ‘Goede kleding, genoeg eten voor onderweg en het goed bekijken van de weersvoorspellingen voor je vertrekt zijn basisvoorwaarden.

Onwerkelijk mooie wandeltochten
Voor wie twijfelt over wat mee te nemen tijdens een wandeling in de bergen, hebben we een speciale paklijst op visitnorway.com gepubliceerd. Wie liever niet alleen op pad gaat kan het beste onder begeleiding van een gids de bergen in. Dat is niet alleen veiliger, ook kan de gids je van alles vertellen over geschiedenis, cultuur en de bestemmingen. Twee vliegen in een klap,’ aldus Holm.

Concrete tips

‘De films geven een eerlijk beeld van datgene wat de bezoekers te wachten staat. Er is gefilmd op zowel zonnige momenten als momenten met slecht weer, en ze geven concrete tips om goed voorbereid op pad te gaan. De films zijn te bekijken op de speciale ‘safety first’ pagina op visitnorway.com en zijn te downloaden en te gebruiken voor iedereen die ons wil helpen de informatie te verspreiden’ benadrukt Bente Holm.


Bekijk hier de website en alle films: https://www.visitnorway.com/safety-first-norway

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Yomads

Onvergetelijke outdoorreizen van Yomads

Bij Yomads draait alles om het creëren van onvergetelijke outdoorreizen. De trips zijn speciaal geselecteerd zodat je op de meest unieke plekken komt, #opjebucketlist. Je ontdekt tijdens het hiken ongerepte landschappen en nieuwe bestemmingen. In kleine groepen, ver buiten de gebaande paden en weg van de massa. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Bergsportdag

Je vakantie start op de Bergsportdag

Deze zomer naar de bergen? Kom dan naar de Bergsportdag, 17 maart in het NBC Nieuwegein. Een dag met een uitgebreid programma vol inspirerende sprekers en lezingen, leerzame workshops, de mooiste hikes en het nieuwste materiaal. Dé perfecte voorbereiding voor jouw volgende avontuur. Lees meer