ADVERTENTIE

Klik hier voor de mooiste bergwandelingen en huttentochten in Oostenrijk

 

Kunnen we deze zomer toch nog naar Noorwegen?

Door Edwin Hagenouw

Als grote fans van Scandinavië houden we het nieuws deze weken nauwlettend in de gaten. De afgelopen jaren zijn we steeds meer gaan houden van de ongerepte natuur en de gastvrijheid van het hoge noorden. Ook dit jaar stonden Zweden en Noorwegen op onze reisagenda, maar die agenda is ondertussen maagdelijk leeg. Eigenlijk waren we er al vanuit gegaan deze zomer thuis te blijven en op z’n vroegst in september onze eerste reizen weer te kunnen maken.

Gisteren kwam er echter verrassend nieuws uit Noorwegen. Vanzelfsprekend alles met de nodige voorbehouden en onzekerheden. Het belangrijkste is dat het coronavirus onder controle te houden blijft, dus grote mensenmassa’s zullen altijd voorkomen moeten worden. Voor ons als liefhebbers van rustige streken en puurheid van de natuur is dat geen probleem. Die toeristische trekpleisters proberen we toch al zoveel mogelijk te vermijden.

Wanneer gaan de grenzen open?

Gisteren presenteerde de Noorse overheid het volgende, verwachte, tijdschema voor het openen van de grenzen.

Op 15 juni zal er worden beslist of de grenzen al dan niet open gaan voor reizigers uit de Noordse landen. Op 20 juli komt er verder een beslissing of reizigers uit andere nabijgelegen landen überhaupt naar Noorwegen zullen kunnen afreizen deze zomer. Het is nog onduidelijk om welke landen het zou gaan. De toeloop van reizigers zal gecontroleerd plaatsvinden en in lijn zijn met de besluitvorming binnen de EU.

Belangrijk zal zijn dat iedereen zich aan de gestelde maatregelen zal houden. De bevindingen met de eerste groep toeristen uit de omringende landen zal mogelijk ook maatgevend en bepalend zijn voor de vervolgstappen.

Voorzichtig kunnen we gaan dromen aan toch nog een reis naar Noorwegen deze zomer.. we houden onze fingers crossed!


LEES HIER ALLE VERHALEN EN ARTIKELEN OVER NOORWEGEN


 

Klik hier voor meer informatie over duurzaam reizen naar Zwitserland

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.