klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Kunnen we deze zomer toch nog naar Noorwegen?

Door Edwin Hagenouw

Als grote fans van Scandinavië houden we het nieuws deze weken nauwlettend in de gaten. De afgelopen jaren zijn we steeds meer gaan houden van de ongerepte natuur en de gastvrijheid van het hoge noorden. Ook dit jaar stonden Zweden en Noorwegen op onze reisagenda, maar die agenda is ondertussen maagdelijk leeg. Eigenlijk waren we er al vanuit gegaan deze zomer thuis te blijven en op z’n vroegst in september onze eerste reizen weer te kunnen maken.

Gisteren kwam er echter verrassend nieuws uit Noorwegen. Vanzelfsprekend alles met de nodige voorbehouden en onzekerheden. Het belangrijkste is dat het coronavirus onder controle te houden blijft, dus grote mensenmassa’s zullen altijd voorkomen moeten worden. Voor ons als liefhebbers van rustige streken en puurheid van de natuur is dat geen probleem. Die toeristische trekpleisters proberen we toch al zoveel mogelijk te vermijden.

Wanneer gaan de grenzen open?

Gisteren presenteerde de Noorse overheid het volgende, verwachte, tijdschema voor het openen van de grenzen.

Op 15 juni zal er worden beslist of de grenzen al dan niet open gaan voor reizigers uit de Noordse landen. Op 20 juli komt er verder een beslissing of reizigers uit andere nabijgelegen landen überhaupt naar Noorwegen zullen kunnen afreizen deze zomer. Het is nog onduidelijk om welke landen het zou gaan. De toeloop van reizigers zal gecontroleerd plaatsvinden en in lijn zijn met de besluitvorming binnen de EU.

Belangrijk zal zijn dat iedereen zich aan de gestelde maatregelen zal houden. De bevindingen met de eerste groep toeristen uit de omringende landen zal mogelijk ook maatgevend en bepalend zijn voor de vervolgstappen.

Voorzichtig kunnen we gaan dromen aan toch nog een reis naar Noorwegen deze zomer.. we houden onze fingers crossed!


LEES HIER ALLE VERHALEN EN ARTIKELEN OVER NOORWEGEN


Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

2 Reactie op “Kunnen we deze zomer toch nog naar Noorwegen?”

 • Edwin Hagenouw
  Edwin Hagenouw
  18 mei 2020 at 09:59

  20 juli, volgens de officiële bron Visitnorway.nl

 • Philippe
  16 mei 2020 at 21:47

  20 juni of juli? Gaat het om een typfout?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Val d'Aran

Ga naar Val d’Aran in de Pyreneeën

De natuur in Val d’Aran is geweldig en uitbundig. Met hoge bergtoppen boven de 3000 meter, prachtige gletsjermeren en oneindig groene hellingen is Val d’Aran geweldig voor enthousiaste outdoorliefhebbers en fanatieke bergwandelaars en fietsers. Ga wandelen, mountainbiken, fietsen, watersporten en skiën in deze Noord-Spaanse regio tegen de grens met Frankrijk. Lees meer

BBI Travel

Voordelige reizen door Noorwegen

Ongerept Noorwegen beleef je met BBI Travel. In Noorwegen ervaar je spectaculair natuurschoon en levendige dorpjes. Tijdens jouw rondreis verblijf je in gemoedelijke hotels en pensions. Boek jouw rondreis via BBI Travel en verzeker jezelf van een vakantie om nooit te vergeten. Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer