Haglöfs is officieel partner van MountainreportersHaglöfs Grym Evo winnen

De Lofoten: ruige kusten, ruwe zee en ongerepte natuur

Deze eilandengroep ligt voor de kust van Noorwegen en zijn misschien wel het mooiste stukje van het land. Gelegen boven de Poolcirkel, met prachtige diepe fjorden en wilde zandstranden. Ze zijn het thuis voor orka’s, potvissen en zee-arenden en heel bijzonder qua natuur.

Overal op de Lofoten vindt je prachtige stille zandstrandjes en idyllische baaitjes.

Typerend voor de Lofoten zijn de kleine vissersdorpen als Reine en Svolvaer waar je de traditionele rode (en soms gele) huisjes op palen kan vinden die ze daar “rorbu” noemen. Deze rorbu zijn originele vissershuisjes die gezien de ligging direct aan het water veel voorkomen in dit visrijke gebied.

Outdooractiviteiten

Outdoorliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen: Op de Lofoten kan je wandelen in de bergen zonder iemand tegen te komen. Je kunt er klimmen, raften, suppen, kayakken van eiland naar eiland, (sport)vissen met professionele Noorse vissers, RIB safari’s maken, en onverwacht misschien: surfen!

Beste reistijd

De Lofoten hebben een warme golfstroom, waardoor het er lang niet zo koud is als je in het hoge Noorden zou denken. Tussen eind mei en half juli wordt het hier niet donker vanwege de middernachtzon. De beste mogelijkheid om het Noorderlicht hier te zien is in onze herfst/winter, tussen september en half april.

Unieke Lofoten aanbieding via Norske

Ben jij op zoek naar een reis waarbij je in korte tijd de Lofoten kunt ontdekken? Wij tippen je Norske’s ‘Lofoten Avontuur’. Deze reis bestaat uit vier unieke accommodaties inclusief ontbijt. Je bepaalt zelf in welke volgorde je in deze accommodaties verblijft. Je hebt de  keuze om iedere nacht op een verschillende bestemming verblijven of twee nachten op dezelfde bestemming. Het 4 nachten pakket heeft een gunstige prijs van € 459 per persoon. Eventueel kun je de reis ook verlengen tegen een meerprijs.

Norske biedt ook mogelijkheden om dit Lofoten Avontuur op te nemen in een fly-drive, eventueel in combinatie met (deel)trajecten van de beroemde Hurtigrutten. Voor meer informatie: www.norske.nl

Kun je geen genoeg krijgen van deze schitterende eilanden: reis dan verder naar de Vesteralen, de steeds populairder wordende, naastgelegen eilandengroep.

Fly & Drive met Voigt Travel

Wil je een all-in vakantie, inclusief vluchten, auto en accommodatie op de Lofoten, bekijk dan eens het uitgebreide aanbod van Noord-Europa specialist Voigt Travel. Of kom gewoon in een paar minuten in de stemming met deze heerlijke video. Dit is net een sprookje toch?


Lees hier alle artikelen en reisverhalen over Noorwegen


Bewaren

Bewaren

Bewaren

advertentieSpanje

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here