ADVERTENTIE

Klik hier voor de mooiste bergwandelingen en huttentochten in Oostenrijk

 

Dit zijn de coronamaatregelen voor Nederlandse toeristen die naar Noorwegen of Bulgarije gaan

Door: Karin Nijhof

Omdat Nederland donkerrood op de Coronakaart kleurt, scherpen zowel Noorwegen en Bulgarije de maatregelen voor Nederlandse toeristen aan. Deze landen zien Nederland als risicogebied. Vanaf morgen, maandag 26 juli gelden de volgende coronamaatregelen.

Maatregelen Bulgarije

Alle Nederlandse toeristen die van plan zijn om naar Bulgarije te reizen moeten een negatieve PCR-test overhandigen. Dit geldt ook voor mensen die gevaccineerd zijn of die reeds Corona hebben gehad.

Maatregelen Noorwegen:

In Noorwegen zijn er strengere coronamaatregelen

  • Alleen mensen die volledig gevaccineerd zijn mogen Noorwegen in zonder quarantaine verplichtingen.
  • NB: Vakantiegangers die langer dan drie weken geleden geënt zijn met het Janssen vaccin, of langer dan een week geleden hun 2e prik hebben gekregen met een ander corona-vaccin worden ook gezien als volledig gevaccineerd.
  • Nederlanders die niet gevaccineerd zijn moeten zich verplicht registreren voor aankomst in Noorwegen.
  • Iedereen die niet volledig gevaccineerd is, moet verplicht tien dagen in quarantaine waarvan de eerste drie dagen in een speciaal hotel die door de Noorse overheid wordt aangewezen.
    Op dag vier mag je, indien je een negatieve PCR-test kan laten zien de overige zes quarantaine dagen elders doorbrengen. Kinderen welke jonger dan 12 jaar zijn hoeven niet te worden getest.
  • Het is niet bekend of de aangescherpte maatregelen invloed hebben op de Nederlandse vakantiegangers die zich nu al in Noorwegen bevinden.

Noorwegen als vakantieland

Mountainreporter Karin: Noorwegen staat zeker in mijn top drie van favoriete vakantiebestemmingen. De fjorden, de ongerepte natuur, de wisselende landschappen en de prachtige hikes maken dit land zo ontzettend bijzonder. Of je nou een avonturier bent of niet, ik weet zeker dat elk type mens van dit land geniet.

Wil je alles weten over Noorwegen, lees dan hier

Bron tekst: Metro.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.