klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Dit zijn de coronamaatregelen voor Nederlandse toeristen die naar Noorwegen of Bulgarije gaan

Door: Karin Nijhof

Omdat Nederland donkerrood op de Coronakaart kleurt, scherpen zowel Noorwegen en Bulgarije de maatregelen voor Nederlandse toeristen aan. Deze landen zien Nederland als risicogebied. Vanaf morgen, maandag 26 juli gelden de volgende coronamaatregelen.

Maatregelen Bulgarije

Alle Nederlandse toeristen die van plan zijn om naar Bulgarije te reizen moeten een negatieve PCR-test overhandigen. Dit geldt ook voor mensen die gevaccineerd zijn of die reeds Corona hebben gehad.

Maatregelen Noorwegen:

In Noorwegen zijn er strengere coronamaatregelen

  • Alleen mensen die volledig gevaccineerd zijn mogen Noorwegen in zonder quarantaine verplichtingen.
  • NB: Vakantiegangers die langer dan drie weken geleden geënt zijn met het Janssen vaccin, of langer dan een week geleden hun 2e prik hebben gekregen met een ander corona-vaccin worden ook gezien als volledig gevaccineerd.
  • Nederlanders die niet gevaccineerd zijn moeten zich verplicht registreren voor aankomst in Noorwegen.
  • Iedereen die niet volledig gevaccineerd is, moet verplicht tien dagen in quarantaine waarvan de eerste drie dagen in een speciaal hotel die door de Noorse overheid wordt aangewezen.
    Op dag vier mag je, indien je een negatieve PCR-test kan laten zien de overige zes quarantaine dagen elders doorbrengen. Kinderen welke jonger dan 12 jaar zijn hoeven niet te worden getest.
  • Het is niet bekend of de aangescherpte maatregelen invloed hebben op de Nederlandse vakantiegangers die zich nu al in Noorwegen bevinden.

Noorwegen als vakantieland

Mountainreporter Karin: Noorwegen staat zeker in mijn top drie van favoriete vakantiebestemmingen. De fjorden, de ongerepte natuur, de wisselende landschappen en de prachtige hikes maken dit land zo ontzettend bijzonder. Of je nou een avonturier bent of niet, ik weet zeker dat elk type mens van dit land geniet.

Wil je alles weten over Noorwegen, lees dan hier

Bron tekst: Metro.

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Val d'Aran

Ga naar Val d’Aran in de Pyreneeën

De natuur in Val d’Aran is geweldig en uitbundig. Met hoge bergtoppen boven de 3000 meter, prachtige gletsjermeren en oneindig groene hellingen is Val d’Aran geweldig voor enthousiaste outdoorliefhebbers en fanatieke bergwandelaars en fietsers. Ga wandelen, mountainbiken, fietsen, watersporten en skiën in deze Noord-Spaanse regio tegen de grens met Frankrijk. Lees meer

BBI Travel

Voordelige reizen door Noorwegen

Ongerept Noorwegen beleef je met BBI Travel. In Noorwegen ervaar je spectaculair natuurschoon en levendige dorpjes. Tijdens jouw rondreis verblijf je in gemoedelijke hotels en pensions. Boek jouw rondreis via BBI Travel en verzeker jezelf van een vakantie om nooit te vergeten. Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer