Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

Dit zijn de coronamaatregelen voor Nederlandse toeristen die naar Noorwegen of Bulgarije gaan

Door: Karin Nijhof

Omdat Nederland donkerrood op de Coronakaart kleurt, scherpen zowel Noorwegen en Bulgarije de maatregelen voor Nederlandse toeristen aan. Deze landen zien Nederland als risicogebied. Vanaf morgen, maandag 26 juli gelden de volgende coronamaatregelen.

Maatregelen Bulgarije

Alle Nederlandse toeristen die van plan zijn om naar Bulgarije te reizen moeten een negatieve PCR-test overhandigen. Dit geldt ook voor mensen die gevaccineerd zijn of die reeds Corona hebben gehad.

Maatregelen Noorwegen:

In Noorwegen zijn er strengere coronamaatregelen

  • Alleen mensen die volledig gevaccineerd zijn mogen Noorwegen in zonder quarantaine verplichtingen.
  • NB: Vakantiegangers die langer dan drie weken geleden geënt zijn met het Janssen vaccin, of langer dan een week geleden hun 2e prik hebben gekregen met een ander corona-vaccin worden ook gezien als volledig gevaccineerd.
  • Nederlanders die niet gevaccineerd zijn moeten zich verplicht registreren voor aankomst in Noorwegen.
  • Iedereen die niet volledig gevaccineerd is, moet verplicht tien dagen in quarantaine waarvan de eerste drie dagen in een speciaal hotel die door de Noorse overheid wordt aangewezen.
    Op dag vier mag je, indien je een negatieve PCR-test kan laten zien de overige zes quarantaine dagen elders doorbrengen. Kinderen welke jonger dan 12 jaar zijn hoeven niet te worden getest.
  • Het is niet bekend of de aangescherpte maatregelen invloed hebben op de Nederlandse vakantiegangers die zich nu al in Noorwegen bevinden.

Noorwegen als vakantieland

Mountainreporter Karin: Noorwegen staat zeker in mijn top drie van favoriete vakantiebestemmingen. De fjorden, de ongerepte natuur, de wisselende landschappen en de prachtige hikes maken dit land zo ontzettend bijzonder. Of je nou een avonturier bent of niet, ik weet zeker dat elk type mens van dit land geniet.

Wil je alles weten over Noorwegen, lees dan hier

Bron tekst: Metro.

klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nordic

Scandinavië – natuur voor iedereen

Hoge bergpieken, onaardse landschappen, wonderlijke fjordenkusten, oneindig uitgestrekte bossen en boven alles: rust en ruimte. Kies jij voor een vakantie naar Noorwegen, Zweden, Finland, Denemarken of misschien wel IJsland? Voor ieder reisgezelschap heeft Scandinavië een perfecte vakantie in huis. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Andorra

Atypical Andorra

Als je wilt dat je winter anders is dan anders, kom dan ontdekken dat je in de sneeuw van Andorra niet alleen kunt skiën. Andorra heeft maar liefst 300km aan skipistes, verdeeld over skigebieden. Maar er is meer. Veel meer! Lees hier alles over wintersporten in Atypical Andorra. Lees meer