Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Dit zijn de coronamaatregelen voor Nederlandse toeristen die naar Noorwegen of Bulgarije gaan

Door: Karin Nijhof

Omdat Nederland donkerrood op de Coronakaart kleurt, scherpen zowel Noorwegen en Bulgarije de maatregelen voor Nederlandse toeristen aan. Deze landen zien Nederland als risicogebied. Vanaf morgen, maandag 26 juli gelden de volgende coronamaatregelen.

Maatregelen Bulgarije

Alle Nederlandse toeristen die van plan zijn om naar Bulgarije te reizen moeten een negatieve PCR-test overhandigen. Dit geldt ook voor mensen die gevaccineerd zijn of die reeds Corona hebben gehad.

Maatregelen Noorwegen:

In Noorwegen zijn er strengere coronamaatregelen

  • Alleen mensen die volledig gevaccineerd zijn mogen Noorwegen in zonder quarantaine verplichtingen.
  • NB: Vakantiegangers die langer dan drie weken geleden geënt zijn met het Janssen vaccin, of langer dan een week geleden hun 2e prik hebben gekregen met een ander corona-vaccin worden ook gezien als volledig gevaccineerd.
  • Nederlanders die niet gevaccineerd zijn moeten zich verplicht registreren voor aankomst in Noorwegen.
  • Iedereen die niet volledig gevaccineerd is, moet verplicht tien dagen in quarantaine waarvan de eerste drie dagen in een speciaal hotel die door de Noorse overheid wordt aangewezen.
    Op dag vier mag je, indien je een negatieve PCR-test kan laten zien de overige zes quarantaine dagen elders doorbrengen. Kinderen welke jonger dan 12 jaar zijn hoeven niet te worden getest.
  • Het is niet bekend of de aangescherpte maatregelen invloed hebben op de Nederlandse vakantiegangers die zich nu al in Noorwegen bevinden.

Noorwegen als vakantieland

Mountainreporter Karin: Noorwegen staat zeker in mijn top drie van favoriete vakantiebestemmingen. De fjorden, de ongerepte natuur, de wisselende landschappen en de prachtige hikes maken dit land zo ontzettend bijzonder. Of je nou een avonturier bent of niet, ik weet zeker dat elk type mens van dit land geniet.

Wil je alles weten over Noorwegen, lees dan hier

Bron tekst: Metro.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nordic

Verken het prachtige Zweden met Nordic

Zweden bestaat voornamelijk uit uitgestrekte bossen en tal van meren, maar verrast nabij de Noorse grens ook met hoogvlaktes en canyons. De Zweedse gezelligheid is echter nooit weg te denken. Dit is werkelijk een land van levensgenieters: bruisende steden, gezellige dorpen, gastronomie, design en unieke accommodaties. Zweden is een geweldige reisbestemming in elk seizoen!

Lees meer

Wandelen door de Balkan

Avontuurlijke wandelreis door de Balkan

Beleef de Balkan Trail tijdens de 12-daagse wandelreis van Better Places. Trek met een klein groepje, een Nederlandse reisbegeleider en lokale berggids door het adembenemende berglandschap van Albanië en Montenegro. Bekijk de reis

Voigt Travel

Ontdek de nazomer in het Hoge Noorden

Ervaar de prachtige herfstkleuren – of “Ruska”, in de Lapse natuur. Aanschouw het noorderlicht. Geniet van rust, ruimte en adembenemende natuur die met geen woorden is te beschrijven.

Lees meer