Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

Nieuwe spectaculaire brug over de beroemde Vøringsfossen waterval

Door Edwin Hagenouw | 20 augustus 2020

Op vrijdag 21 augustus wordt de nieuwe spectaculaire brug over de Vøringsfossen waterval geopend. Dit is een enorme toeristische aanwinst voor de regio Hardangerfjord. Vøringsfossen is misschien wel de bekendste waterval van Noorwegen, met enorme hoeveelheden water die 182 meter naar beneden storten van het Hardangervidda-plateau naar de Måbødalen-vallei.

De waterval en de dramatische overgang tussen fjord en bergplateau zorgen voor een majestueuze natuurbeleving.

Perfecte mix

De brug is ontworpen door architect Carl-Viggo Hølmebakk en de constructie is ontstaan na een lange zoektocht van de perfecte mix van architectuur, technologie, infrastructuur en natuur.

“Diverse omstandigheden hebben de vorm van de brug beïnvloed. De constructie moet veilig en solide zijn en moet aansluiten op de oude, historische weg en het landschap”, zegt Hølmebakk. De brug heeft een lengte van 47 meter en telt 99 treden.

Stap voor stap

De ontwikkeling van dit nieuwe toeristisch icoon bij Vøringsfossen is gedurende meerdere jaren stap voor stap uitgevoerd. De eerste etappe van het project werd in 2018 voltooid en omvatte uitkijkpunten, paden, parkeerplaatsen en servicefaciliteiten nabij het Fossli Hotel. In 2021 komen er nieuwe uitzichtpunten en paden bij.


Bekijk schilderachtige routes in Noorwegen op www.nasjonaleturistveger.no/en en lees alles over de Hardangerfjord op de website nl.hardangerfjord.com

Reisverhalen, reistips en nieuws over Noorwegen lees je natuurlijk hier op Mountainreporters.com


klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Yomads

Onvergetelijke outdoorreizen van Yomads

Bij Yomads draait alles om het creëren van onvergetelijke outdoorreizen. De trips zijn speciaal geselecteerd zodat je op de meest unieke plekken komt, #opjebucketlist. Je ontdekt tijdens het hiken ongerepte landschappen en nieuwe bestemmingen. In kleine groepen, ver buiten de gebaande paden en weg van de massa. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Bergsportdag

Je vakantie start op de Bergsportdag

Deze zomer naar de bergen? Kom dan naar de Bergsportdag, 17 maart in het NBC Nieuwegein. Een dag met een uitgebreid programma vol inspirerende sprekers en lezingen, leerzame workshops, de mooiste hikes en het nieuwste materiaal. Dé perfecte voorbereiding voor jouw volgende avontuur. Lees meer