klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Nieuwe spectaculaire brug over de beroemde Vøringsfossen waterval

Door Edwin Hagenouw | 20 augustus 2020

Op vrijdag 21 augustus wordt de nieuwe spectaculaire brug over de Vøringsfossen waterval geopend. Dit is een enorme toeristische aanwinst voor de regio Hardangerfjord. Vøringsfossen is misschien wel de bekendste waterval van Noorwegen, met enorme hoeveelheden water die 182 meter naar beneden storten van het Hardangervidda-plateau naar de Måbødalen-vallei.

De waterval en de dramatische overgang tussen fjord en bergplateau zorgen voor een majestueuze natuurbeleving.

Perfecte mix

De brug is ontworpen door architect Carl-Viggo Hølmebakk en de constructie is ontstaan na een lange zoektocht van de perfecte mix van architectuur, technologie, infrastructuur en natuur.

“Diverse omstandigheden hebben de vorm van de brug beïnvloed. De constructie moet veilig en solide zijn en moet aansluiten op de oude, historische weg en het landschap”, zegt Hølmebakk. De brug heeft een lengte van 47 meter en telt 99 treden.

Stap voor stap

De ontwikkeling van dit nieuwe toeristisch icoon bij Vøringsfossen is gedurende meerdere jaren stap voor stap uitgevoerd. De eerste etappe van het project werd in 2018 voltooid en omvatte uitkijkpunten, paden, parkeerplaatsen en servicefaciliteiten nabij het Fossli Hotel. In 2021 komen er nieuwe uitzichtpunten en paden bij.


Bekijk schilderachtige routes in Noorwegen op www.nasjonaleturistveger.no/en en lees alles over de Hardangerfjord op de website nl.hardangerfjord.com

Reisverhalen, reistips en nieuws over Noorwegen lees je natuurlijk hier op Mountainreporters.com


Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Val d'Aran

Ga naar Val d’Aran in de Pyreneeën

De natuur in Val d’Aran is geweldig en uitbundig. Met hoge bergtoppen boven de 3000 meter, prachtige gletsjermeren en oneindig groene hellingen is Val d’Aran geweldig voor enthousiaste outdoorliefhebbers en fanatieke bergwandelaars en fietsers. Ga wandelen, mountainbiken, fietsen, watersporten en skiën in deze Noord-Spaanse regio tegen de grens met Frankrijk. Lees meer

BBI Travel

Voordelige reizen door Noorwegen

Ongerept Noorwegen beleef je met BBI Travel. In Noorwegen ervaar je spectaculair natuurschoon en levendige dorpjes. Tijdens jouw rondreis verblijf je in gemoedelijke hotels en pensions. Boek jouw rondreis via BBI Travel en verzeker jezelf van een vakantie om nooit te vergeten. Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer