ADVERTENTIE

Klik hier voor de mooiste bergwandelingen en huttentochten in Oostenrijk

 

Nieuwe spectaculaire brug over de beroemde Vøringsfossen waterval

Door Edwin Hagenouw | 20 augustus 2020

Op vrijdag 21 augustus wordt de nieuwe spectaculaire brug over de Vøringsfossen waterval geopend. Dit is een enorme toeristische aanwinst voor de regio Hardangerfjord. Vøringsfossen is misschien wel de bekendste waterval van Noorwegen, met enorme hoeveelheden water die 182 meter naar beneden storten van het Hardangervidda-plateau naar de Måbødalen-vallei.

De waterval en de dramatische overgang tussen fjord en bergplateau zorgen voor een majestueuze natuurbeleving.

Perfecte mix

De brug is ontworpen door architect Carl-Viggo Hølmebakk en de constructie is ontstaan na een lange zoektocht van de perfecte mix van architectuur, technologie, infrastructuur en natuur.

“Diverse omstandigheden hebben de vorm van de brug beïnvloed. De constructie moet veilig en solide zijn en moet aansluiten op de oude, historische weg en het landschap”, zegt Hølmebakk. De brug heeft een lengte van 47 meter en telt 99 treden.

Stap voor stap

De ontwikkeling van dit nieuwe toeristisch icoon bij Vøringsfossen is gedurende meerdere jaren stap voor stap uitgevoerd. De eerste etappe van het project werd in 2018 voltooid en omvatte uitkijkpunten, paden, parkeerplaatsen en servicefaciliteiten nabij het Fossli Hotel. In 2021 komen er nieuwe uitzichtpunten en paden bij.


Bekijk schilderachtige routes in Noorwegen op www.nasjonaleturistveger.no/en en lees alles over de Hardangerfjord op de website nl.hardangerfjord.com

Reisverhalen, reistips en nieuws over Noorwegen lees je natuurlijk hier op Mountainreporters.com


Klik hier voor meer informatie over duurzaam reizen naar Zwitserland

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.