Noorwegen is prachtig! Mooie, woeste natuur en leuke steden, dat zie je allemaal in de autorondreis langs de Noorse fjorden van Pharos Reizen. Als je wilt vertrek je gewoon met je eigen auto vanuit Nederland, maar een fly-drive vanuit Oslo met een huurauto kan ook.

De prachtige Geirangerfjord
De prachtige Geirangerfjord

Op vakantie met ANWB Reizen

ANWB Reizen is specialist in rondreizen per auto in Europa, met het gezin of met z’n tweeën. Je reist gemakkelijk met je eigen auto en verblijft in leuke centrale hotels of bed & breakfasts, die tevens dienen als de perfecte uitvalsbasis voor activiteiten in de buurt. Toch heb je hierbij het gevoel van ultieme vrijheid en avontuur, want er is niets zo leuk om het tijdens je reis af en toe aan het toeval over te laten. Verder hoef je je nergens zorgen om te maken, want de basis heeft Pharos al perfect voor je geregeld!

Ben je al overtuigd?
Ben je al overtuigd?

Op naar Noorwegen

Wanneer je ervoor kiest om met je eigen auto te reizen en de reis al bij je eigen voordeur te laten beginnen, dan rij je vanaf daar naar het Duitse Kiel. Vanaf Utrecht is dat zo’n 530 kilometer, dus een prima afstand om rustig aan je vakantie te beginnen. In Kiel stap je op de veerboot naar Oslo en overnacht je aan boord. In de ochtend zie je Oslo opdoemen in de lange Oslofjord. Goedemorgen!

Ben je meer het type dat zo snel mogelijk op de plek van bestemming is? Geen probleem. Je vliegt dan naar Oslo, krijgt daar je huurauto en start direct met het programma.

Rondreis Noorwegen. Vliegen naar Oslo en een auto huren kan ook
Rondreis Noorwegen. Vliegen naar Oslo en een auto huren kan ook

Rondreis door het noordwesten van het land

Door de combinatie van steden (Oslo, Bergen) en natuur (fjorden, gletsjers en bergen) hoef je je werkelijk geen moment te vervelen tijdens je trip. Vanuit je eigen auto zie je de prachtige landschappen aan je voorbij trekken. Ook is een ritje met de Flåmsbana een must. Hierbij zet je je auto even aan de kant en neem je de trein over één van de steilste spoortrajecten ter wereld.

De gekleurde huizen van Bergen
De gekleurde huizen van Bergen
Bergen by night
Bergen by night

Prachtige fjorden en walhalla voor vogelkijkers

De diepste en langste fjord van Noorwegen staat vanzelfsprekend ook op het programma: de Sognefjord. Je voelt je als mens enorm klein in deze imposante omgeving. Daarna is het tijd voor het Nationale Park Jotunheimen en Fosnavåg, waarvandaan je een excursie kunt maken naar vogeleiland Runde.

Spannende rit over de Trollstiget

De Trollstiget, oftewel de Trollenladder, is een spectaculaire rit met steile stukken. Hard werken voor je auto, maar jullie worden beloond met geweldige vergezichten. Daarna rij je door naar Dombås alwaar je overnacht aan de voet van de ruige Dovrefjell-bergen. Tot slot rij je weer naar Oslo, waar je reis begonnen is. Na een mooie afsluiter in deze leuke stad pak je de nachtboot terug naar Kiel, of je vliegtuig naar huis.

Trollstigen
Trollstigen

Meer weten over rondreizen door Noorwegen? Kijk dan hier!

Alle foto’s © ANWB Reizen


2 Reactie op “Dit wil je doen: ultieme roadtrip door het ruige Noorwegen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.