Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

De Noorse herfst of die van Scandinavië in het algemeen is iets bijzonders. Hoe snel de natuur hier overschakelt van zomer naar winter met daartussen een klein window van herfst waarin de natuur zich gereed maakt op de winter. Het licht neemt elke dag in rap tempo af en de bladeren verkleuren razendsnel. Bij Surviking gidsen we al jaren groepen door de Noorse Fjells, maar de herfst blijft ons iedere keer verbazen. De eerste sneeuw, de frisse nachten, de zon die nog sterk genoeg is voor aangename nazomer temperaturen, maar zeker ook de najaarsdepressies die op de westkust van Noorwegen beuken.

Wildernessguiding is in essentie voor ons de juiste keuzes maken voor een groep mocht dat nodig zijn en ze tegelijkertijd volop laten genieten van de natuur. Even stoppen voor een praatje over iets moois, dat kan iets kleins zijn zoals het verschil tussen een dennenappel die is aangevreten door een specht of een eekhoorn. Maar ook grotere thema’s zoals geologie of weerkunde komen aan bod.

Vorige week waren we met een groep op pad en hebben we werkelijk prachtige dagen gehad. Het waren frisse nachten, maar met de materialen van onze partners Bergans of Norway en Lowland Outdoor is dat geen probleem. Met zulk mooi weer zat de sfeer en het tempo er goed in. We waren zelfs een dagje eerder binnen en hebben die extra dag besteed aan wat cultuur door een bezoek aan het industrieel arbeidersmuseum in Vermork. Bekend van de film, Heroes of Telemark.

Wil jij ook op reis met Surviking? Kijk dan voor meer informatie op onze website.

klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nordic

Scandinavië – natuur voor iedereen

Hoge bergpieken, onaardse landschappen, wonderlijke fjordenkusten, oneindig uitgestrekte bossen en boven alles: rust en ruimte. Kies jij voor een vakantie naar Noorwegen, Zweden, Finland, Denemarken of misschien wel IJsland? Voor ieder reisgezelschap heeft Scandinavië een perfecte vakantie in huis. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Andorra

Atypical Andorra

Als je wilt dat je winter anders is dan anders, kom dan ontdekken dat je in de sneeuw van Andorra niet alleen kunt skiën. Andorra heeft maar liefst 300km aan skipistes, verdeeld over skigebieden. Maar er is meer. Veel meer! Lees hier alles over wintersporten in Atypical Andorra. Lees meer