Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

De Noorse herfst of die van Scandinavië in het algemeen is iets bijzonders. Hoe snel de natuur hier overschakelt van zomer naar winter met daartussen een klein window van herfst waarin de natuur zich gereed maakt op de winter. Het licht neemt elke dag in rap tempo af en de bladeren verkleuren razendsnel. Bij Surviking gidsen we al jaren groepen door de Noorse Fjells, maar de herfst blijft ons iedere keer verbazen. De eerste sneeuw, de frisse nachten, de zon die nog sterk genoeg is voor aangename nazomer temperaturen, maar zeker ook de najaarsdepressies die op de westkust van Noorwegen beuken.

Wildernessguiding is in essentie voor ons de juiste keuzes maken voor een groep mocht dat nodig zijn en ze tegelijkertijd volop laten genieten van de natuur. Even stoppen voor een praatje over iets moois, dat kan iets kleins zijn zoals het verschil tussen een dennenappel die is aangevreten door een specht of een eekhoorn. Maar ook grotere thema’s zoals geologie of weerkunde komen aan bod.

Vorige week waren we met een groep op pad en hebben we werkelijk prachtige dagen gehad. Het waren frisse nachten, maar met de materialen van onze partners Bergans of Norway en Lowland Outdoor is dat geen probleem. Met zulk mooi weer zat de sfeer en het tempo er goed in. We waren zelfs een dagje eerder binnen en hebben die extra dag besteed aan wat cultuur door een bezoek aan het industrieel arbeidersmuseum in Vermork. Bekend van de film, Heroes of Telemark.

Wil jij ook op reis met Surviking? Kijk dan voor meer informatie op onze website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

BBI Travel

Voordelige reizen door Noorwegen

Ongerept Noorwegen beleef je met BBI Travel. In Noorwegen ervaar je spectaculair natuurschoon en levendige dorpjes. Tijdens jouw rondreis verblijf je in gemoedelijke hotels en pensions. Boek jouw rondreis via BBI Travel en verzeker jezelf van een vakantie om nooit te vergeten. Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer