Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Afgelopen weken waren we op reis in Scandinavië. Bijna zes weken trokken we door Zweden en Noorwegen op zoek naar pure natuur, lekkere wandelingen en rust. Wat hebben we genoten van de ongereptheid van deze geweldige landen. We willen zo weer terug. Tijdens onze reis verbleven we anderhalve week op de Lofoten. De eilandengroep in het noordwesten van Noorwegen. Met name door het fotogenieke karakter van de eilanden zijn de Lofoten een topbestemming geworden. De Lofoten liggen ongeveer driehonderd kilometer boven de poolcirkel. 

Gelukkig kun je hier ook nog mooie rustige plekjes vinden. Dat zijn met name de locaties die wij opzoeken. Waar de meeste toeristen bekende plaatsen als Svolvaer, Reine en Henningsvaer vonden wij met name de vrijwel uitgestorven (eind juni/begin juli) eilanden Røst en Vaeroy geweldig. En het leuke is, voor mij als fotograaf, dat de eilanden overladen zijn met vogels. Alleen al op het kleine eiland Røst leven meer vogels dan mensen in Noorwegen!

Hieronder vind je een selectie van de vogels die ik ontmoette tijdens wandelingen op de Lofoten. Ik zag onder andere voorbij komen: de papegaaiduiker, zeearend, meeuwen, grote jager en kleine jager. Ook Alk, zeekoet en zwarte zeekoet broeden op Værøy-Røst

Bekijk hier alle verhalen van onze rondreis door Zweden en Noorwegen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nordic

Verken het prachtige Zweden met Nordic

Zweden bestaat voornamelijk uit uitgestrekte bossen en tal van meren, maar verrast nabij de Noorse grens ook met hoogvlaktes en canyons. De Zweedse gezelligheid is echter nooit weg te denken. Dit is werkelijk een land van levensgenieters: bruisende steden, gezellige dorpen, gastronomie, design en unieke accommodaties. Zweden is een geweldige reisbestemming in elk seizoen!

Lees meer

Wandelen door de Balkan

Avontuurlijke wandelreis door de Balkan

Beleef de Balkan Trail tijdens de 12-daagse wandelreis van Better Places. Trek met een klein groepje, een Nederlandse reisbegeleider en lokale berggids door het adembenemende berglandschap van Albanië en Montenegro. Bekijk de reis

Voigt Travel

Ontdek de nazomer in het Hoge Noorden

Ervaar de prachtige herfstkleuren – of “Ruska”, in de Lapse natuur. Aanschouw het noorderlicht. Geniet van rust, ruimte en adembenemende natuur die met geen woorden is te beschrijven.

Lees meer