De start van een droomreis

Het afwerken van mijn bucketlijst. Dat was mijn doel. Een week in Lapland op jacht naar het Noorderlicht en dwalen door de naaldbossen met huskies.
Althans, dat was het plan. Maar het werd veel meer dan dat. Wat begon als een simpele wens, groeide uit tot een avontuur vol verrassingen. Terwijl ik zoekende was naar een geschikte reis, raakte ik betoverd door het witte landschap. De openheid, de ruige natuur en de aantrekkingskracht van het onbekende maakten dat ik dichter bij de natuur wilde zijn.

Arctic Adventure Zweden van Arctic Adventure

De aantrekkingskracht van het witte landschap

En daar stond ik dan, iets onwennig maar vastberaden in de sneeuw op toerlanglaufski’s. Ski-ervaring had ik niet, maar na enkele meters voelde ik me al thuis op de ski’s. De locatie? Het dorpje Kurravaara, ver boven de poolcirkel. Mijn eerste nieuwe bucketlist item: de Poolcirkel oversteken.

Arctic Adventure Zweden van Arctic Adventure

Het landschap was adembenemend. De uitgestrektheid en stilte van de omgeving gaven me een gevoel van rust en sereniteit. De sneeuw verstilt alles en het landschap glijdt langzaam aan me voorbij. Door deze rust kreeg ik eindelijk aandacht voor wat echt belangrijk is. En dat is eigenlijk niks anders dan dit moment zelf.

Arctic Adventure Zweden van Arctic Adventure

Een nieuwe ervaring: Toerlanglaufen

Samen met een groep van zeven avonturiers en een professionele gids verkenden we al toerlanglaufend het landschap. Langzaam ging het, en dat was precies wat ik nodig had. De stilte van de sneeuw en het langzaam voorbijglijdende landschap gaven me de rust om echt te genieten van het moment. Elke avond geen luxe hotel, maar een tent opzetten in de vrieskou.


Bij -24 graden kamperen was iets wat ik nooit eerder had gedaan, maar het stond nu op mijn bucketlijst en kon meteen worden afgevinkt.
Het was een bijzondere ervaring die ik nooit zal vergeten. Check! Been there, done that.

Arctic Adventure Zweden van Arctic Adventure

Kamperen in extreme kou

De nachten waren ijzig koud, maar de ervaring was onbetaalbaar. Het opzetten van de tenten in de sneeuw, het bereiden van maaltijden op een kampvuur en het genieten van de stilte van de nacht maakten dit avontuur compleet. Ik wist niet dat kamperen bij zulke temperaturen zo bijzonder kon zijn. Maar het echte hoogtepunt moest nog komen. Tijdens een koude avond stapten we de tent uit, donsjassen aan, en keken naar de heldere sterrenhemel.

 

Arctic Adventure Zweden van Arctic Adventure

Orion, Grote Beer, Poolster. Ze lieten zich allemaal zien. En dan opeens was het daar: het Noorderlicht. Eerst een vaag, groen licht aan de horizon, dat al snel uitgroeide tot een dansend, knalgroen spektakel over de hele hemel. Bucketlist item drie: dubbel en dwars afgevinkt. Daar kwam ik voor en dit laat me niet meer los.

 

Arctic Adventure Zweden van Arctic Adventure

De zoektocht naar het Noorderlicht

De dagen die volgden waren gevuld met avontuur. We brachten nog twee dagen al toerlanglaufend door in de natuur, kamperend in expeditiestijl. De slaapzak bleek warmer dan verwacht, en met het Noorderlicht als avondlamp en een kampvuur erbij, was het helemaal prima te doen. Na een kort bezoek aan het IJshotel, met zijn in ijs vormgegeven kamers, werden we verwelkomd door kennel eigenaar Kent. De week sloten we af met een huskietocht. Waar ik een uurtje op een slee verwachtte, kreeg ik drie dagen met mijn eigen huskieteam.

 

Arctic Adventure Zweden van Arctic Adventure

Dit was een droom die uitkwam. Het sturen van mijn eigen slee, het samenwerken met de honden en het verkennen van het besneeuwde landschap waren onvergetelijke ervaringen. Het gevoel van vrijheid en de connectie met de natuur waren overweldigend. Dit is zo gaaf. En al helemaal omdat we dit drie dagen gaan doen. Eén ding weet ik zeker. Ik ga hier geen genoeg van krijgen. 

Arctic Adventure Zweden van Arctic Adventure

Een avontuur met Arctic Adventure

De reis is met recht een grand slam. Het is dan ook de Arctic Grand Slam van Arctic Adventure. In een week tijd heb ik alle bucketlist items afgevinkt, zelfs die waarvan ik niet wist dat ze op de lijst stonden. Ik kan oprecht zeggen: “Dit was het avontuur van mijn leven.”

Arctic Adventure Zweden van Arctic Adventure

Over Arctic Adventure

Bij Arctic Adventure streven we naar het creëren van unieke, onvergetelijke ervaringen. Onze reizen laten je kennismaken met de ruige schoonheid van de noordelijke wildernis. Zoals deze Arctic Grand Slam die is hierboven beschreven door een van onze deelnemers. Ga met ons mee en ontdek de magie van het noorden. Bezoek onze website voor meer informatie en boek jouw volgende avontuur.

 

Arctic Adventure Zweden van Arctic Adventure


Little America

Reizen naar USA en Canada


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

BBI Travel

Onvergetelijke reizen maak je met BBI Travel

De meest bijzondere bestemmingen beleef je met BBI Travel. Maak kennis met de ongerepte binnenlanden en kusten van Zweden, Noorwegen en Finland, ervaar de wildernis van Canada en IJsland, of maak een onvergetelijke meerdaagse hike in Ierland. Bij BBI Travel is jouw reis goed geregeld. Lees meer

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Sony camera's

Leg elk moment vast

Of je nu op wintersport gaat, door de bergen gaat wandelen of gaat genieten van een luxe vakantie aan zee, Sony biedt voor elke reis foto- en videografie producten om jouw unieke ervaringen vast te leggen en de content naar een hoger niveau te tillen. Zo is de nieuwe Sony A7C II samen met de FE 16-25mm F2.8 G en FE 24-50mm F2.8 G lens bijvoorbeeld een perfecte lichte en compacte kit als je maar weinig bagage mee kan nemen. Ontdek meer