Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Sinds eind mei 2022 maken Maartje en ik een rondreis door Scandinavië. Via de eilanden Bornholm en Öland en de archipel bij Stockholm reisden we naar de nationale parken in Zweeds Lapland. Het laatste nationale parken die we bezoeken zijn Abisko en Vadvetjåkka, vlakbij de Noorse grens op 68 graden Noorderbreedte. Ruim boven de poolcirkel dus.

We reizen sinds 29 mei door Scandinavië en zagen een grote diversiteit aan natuur en logeerden op prachtige plekken in het Zweeds landschap. We wisselen het slapen in de tent af met overnachtingen in stuga’s (Zweedse chalets) en tiny houses. We hebben vooraf een schets gemaakt van onze route en hadden alleen voor de eerste tien dagen onze slaapplekken geregeld. Onderweg bepalen we nu steeds een paar dagen vooraf de volgende stap in de reis. Heerlijk om deze vrijheid van reizen mee te maken. Uiterlijk op 1 augustus is onze mini-sabbatical voorbij, we hebben dus nu ruim een maand voor de boeg.

Verstilde schoonheid van ijzige natuur

Hieronder de ‘Game of Thrones’-achtige beelden van de bevroren meren en bergen in de omgeving van onze accommodatie in Riksgränsen. De laatste plaats in Zweden voordat we Noorwegen intrekken. Ik heb urenlang genoten van de verstilde schoonheid van de ijzige natuur in deze sprookjesachtige omgeving. Zweden heeft ons in drie weken tijd ongelooflijk veel moois laten zien. Steeds weer totaal anders, maar altijd verrassend en inspirerend. We komen totaal tot rust in het hoge noorden van Europa.

Zweden weet ongerepte natuur en boeiend cultureel erfgoed als de beste te combineren. Het land telt heel wat meren, heeft een prachtige scherenkust, en bestaat voor de helft uit bos. Naar de Noorse grens toe verrast het met hoogvlaktes en toendragebergte, hoge watervallen en talrijke rendierenkuddes. Daarnaast is de Vikinggeschiedenis nooit ver weg en sieren kastelen en goed bewaarde dorpen het land.Wil jij deze zomer ook naar Zweden op vakantie? Bekijk dan eens het uitgebreide aanbod van Nordic op nordic.nl/bestemmingen/zweden/zomer/

In juni en juli 2022 reizen Maartje en ik door Scandinavië. We startten op Bornholm, in Denemarken, en trekken daarna door Zweden en Noorwegen. Deze reis wordt mede mogelijk gemaakt door NordicVisit SwedenRabHanwagJulbo en BBI Travel.

Lees alle verhalen over onze rondreis door Scandinavië > Rondreis Scandinavië 2022

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

BBI Travel

Voordelige reizen door Noorwegen

Ongerept Noorwegen beleef je met BBI Travel. In Noorwegen ervaar je spectaculair natuurschoon en levendige dorpjes. Tijdens jouw rondreis verblijf je in gemoedelijke hotels en pensions. Boek jouw rondreis via BBI Travel en verzeker jezelf van een vakantie om nooit te vergeten. Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer