Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Sinds eind mei 2022 maken Maartje en ik een rondreis door Scandinavië. Via de eilanden Bornholm en Öland en de archipel bij Stockholm reisden we naar de nationale parken in Zweeds Lapland. Het laatste nationale parken die we bezoeken zijn Abisko en Vadvetjåkka, vlakbij de Noorse grens op 68 graden Noorderbreedte. Ruim boven de poolcirkel dus.

We reizen sinds 29 mei door Scandinavië en zagen een grote diversiteit aan natuur en logeerden op prachtige plekken in het Zweeds landschap. We wisselen het slapen in de tent af met overnachtingen in stuga’s (Zweedse chalets) en tiny houses. We hebben vooraf een schets gemaakt van onze route en hadden alleen voor de eerste tien dagen onze slaapplekken geregeld. Onderweg bepalen we nu steeds een paar dagen vooraf de volgende stap in de reis. Heerlijk om deze vrijheid van reizen mee te maken. Uiterlijk op 1 augustus is onze mini-sabbatical voorbij, we hebben dus nu ruim een maand voor de boeg.

Verstilde schoonheid van ijzige natuur

Hieronder de ‘Game of Thrones’-achtige beelden van de bevroren meren en bergen in de omgeving van onze accommodatie in Riksgränsen. De laatste plaats in Zweden voordat we Noorwegen intrekken. Ik heb urenlang genoten van de verstilde schoonheid van de ijzige natuur in deze sprookjesachtige omgeving. Zweden heeft ons in drie weken tijd ongelooflijk veel moois laten zien. Steeds weer totaal anders, maar altijd verrassend en inspirerend. We komen totaal tot rust in het hoge noorden van Europa.

Zweden weet ongerepte natuur en boeiend cultureel erfgoed als de beste te combineren. Het land telt heel wat meren, heeft een prachtige scherenkust, en bestaat voor de helft uit bos. Naar de Noorse grens toe verrast het met hoogvlaktes en toendragebergte, hoge watervallen en talrijke rendierenkuddes. Daarnaast is de Vikinggeschiedenis nooit ver weg en sieren kastelen en goed bewaarde dorpen het land.Wil jij deze zomer ook naar Zweden op vakantie? Bekijk dan eens het uitgebreide aanbod van Nordic op nordic.nl/bestemmingen/zweden/zomer/

In juni en juli 2022 reizen Maartje en ik door Scandinavië. We startten op Bornholm, in Denemarken, en trekken daarna door Zweden en Noorwegen. Deze reis wordt mede mogelijk gemaakt door NordicVisit SwedenRabHanwagJulbo en BBI Travel.

Lees alle verhalen over onze rondreis door Scandinavië > Rondreis Scandinavië 2022

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nordic

Ga deze zomer naar Zweden met Nordic

Zweden bestaat voornamelijk uit uitgestrekte bossen en tal van meren, maar verrast nabij de Noorse grens ook met hoogvlaktes en canyons. De Zweedse gezelligheid is echter nooit weg te denken. Dit is werkelijk een land van levensgenieters: bruisende steden, gezellige dorpen, gastronomie, design en unieke accommodaties.

Lees meer

Wandelen door de Balkan

Avontuurlijke wandelreis door de Balkan

Beleef de Balkan Trail tijdens de 12-daagse wandelreis van Better Places. Trek met een klein groepje, een Nederlandse reisbegeleider en lokale berggids door het adembenemende berglandschap van Albanië en Montenegro. Bekijk de reis

Voigt Travel

Ontdek de nazomer in het Hoge Noorden

Ervaar de prachtige herfstkleuren – of “Ruska”, in de Lapse natuur. Aanschouw het noorderlicht. Geniet van rust, ruimte en adembenemende natuur die met geen woorden is te beschrijven.

Lees meer