Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

Sinds eind mei 2022 maken Maartje en ik een rondreis door Scandinavië. Via de eilanden Bornholm en Öland en de archipel bij Stockholm reisden we naar de nationale parken in Zweeds Lapland. Het laatste nationale parken die we bezoeken zijn Abisko en Vadvetjåkka, vlakbij de Noorse grens op 68 graden Noorderbreedte. Ruim boven de poolcirkel dus.

We reizen sinds 29 mei door Scandinavië en zagen een grote diversiteit aan natuur en logeerden op prachtige plekken in het Zweeds landschap. We wisselen het slapen in de tent af met overnachtingen in stuga’s (Zweedse chalets) en tiny houses. We hebben vooraf een schets gemaakt van onze route en hadden alleen voor de eerste tien dagen onze slaapplekken geregeld. Onderweg bepalen we nu steeds een paar dagen vooraf de volgende stap in de reis. Heerlijk om deze vrijheid van reizen mee te maken. Uiterlijk op 1 augustus is onze mini-sabbatical voorbij, we hebben dus nu ruim een maand voor de boeg.

Verstilde schoonheid van ijzige natuur

Hieronder de ‘Game of Thrones’-achtige beelden van de bevroren meren en bergen in de omgeving van onze accommodatie in Riksgränsen. De laatste plaats in Zweden voordat we Noorwegen intrekken. Ik heb urenlang genoten van de verstilde schoonheid van de ijzige natuur in deze sprookjesachtige omgeving. Zweden heeft ons in drie weken tijd ongelooflijk veel moois laten zien. Steeds weer totaal anders, maar altijd verrassend en inspirerend. We komen totaal tot rust in het hoge noorden van Europa.

Zweden weet ongerepte natuur en boeiend cultureel erfgoed als de beste te combineren. Het land telt heel wat meren, heeft een prachtige scherenkust, en bestaat voor de helft uit bos. Naar de Noorse grens toe verrast het met hoogvlaktes en toendragebergte, hoge watervallen en talrijke rendierenkuddes. Daarnaast is de Vikinggeschiedenis nooit ver weg en sieren kastelen en goed bewaarde dorpen het land.Wil jij deze zomer ook naar Zweden op vakantie? Bekijk dan eens het uitgebreide aanbod van Nordic op nordic.nl/bestemmingen/zweden/zomer/

In juni en juli 2022 reizen Maartje en ik door Scandinavië. We startten op Bornholm, in Denemarken, en trekken daarna door Zweden en Noorwegen. Deze reis wordt mede mogelijk gemaakt door NordicVisit SwedenRabHanwagJulbo en BBI Travel.

Lees alle verhalen over onze rondreis door Scandinavië > Rondreis Scandinavië 2022

klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Yomads

Onvergetelijke outdoorreizen van Yomads

Bij Yomads draait alles om het creëren van onvergetelijke outdoorreizen. De trips zijn speciaal geselecteerd zodat je op de meest unieke plekken komt, #opjebucketlist. Je ontdekt tijdens het hiken ongerepte landschappen en nieuwe bestemmingen. In kleine groepen, ver buiten de gebaande paden en weg van de massa. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Bergsportdag

Je vakantie start op de Bergsportdag

Deze zomer naar de bergen? Kom dan naar de Bergsportdag, 17 maart in het NBC Nieuwegein. Een dag met een uitgebreid programma vol inspirerende sprekers en lezingen, leerzame workshops, de mooiste hikes en het nieuwste materiaal. Dé perfecte voorbereiding voor jouw volgende avontuur. Lees meer