ADVERTENTIE

Klik hier voor de mooiste bergwandelingen en huttentochten in Oostenrijk

 

IJskoude verleiding in het IJshotel in Lapland

Door Edwin Hagenouw

Afgelopen jaar verbleef ik een aantal dagen in het ijskoude uiterste noorden van Zweden. Tijdens deze korte trip naar Lapland gingen we op Noorderlichtjacht, aten we met Sami-vrouwen, trokken we met huskies over de bevroren vlaktes en bezochten we het IJshotel in Jukkasjärvi, vlakbij Kiruna. Fans van Scandinavische thrillers kennen dit stadje van de hitserie Midnight Sun.

Elk jaar smelten de kamers van het IJshotel in de zomer en worden ze opnieuw ontworpen en gebouwd door een steeds wisselende groep kunstenaars vanuit de hele wereld. Zojuist ontving ik de prachtige foto’s van de creaties van dit jaar (2018/2019). En ik moet zeggen dat de bouwers van de ijskamers zich dit jaar goed hebben uitgeleefd op de grote blokken ijs ze uit het nabijgelegen meer hebben gehakt.

Klik op de afbeelding voor een grotere weergave

Vanzelfsprekend kun je ook overnachten in dit verleidelijke hotel. Alles over de mogelijkheden en tarieven lees je op www.icehotel.com. Ook kun je via Voigt Travel een reis naar Zweeds Lapland boeken, waarin ook een bezoek aan het hotel kan worden opgenomen.

Klik hier voor meer informatie over duurzaam reizen naar Zwitserland

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.