Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

IJskoude verleiding in het IJshotel in Lapland

Door Edwin Hagenouw

Afgelopen jaar verbleef ik een aantal dagen in het ijskoude uiterste noorden van Zweden. Tijdens deze korte trip naar Lapland gingen we op Noorderlichtjacht, aten we met Sami-vrouwen, trokken we met huskies over de bevroren vlaktes en bezochten we het IJshotel in Jukkasjärvi, vlakbij Kiruna. Fans van Scandinavische thrillers kennen dit stadje van de hitserie Midnight Sun.

Elk jaar smelten de kamers van het IJshotel in de zomer en worden ze opnieuw ontworpen en gebouwd door een steeds wisselende groep kunstenaars vanuit de hele wereld. Zojuist ontving ik de prachtige foto’s van de creaties van dit jaar (2018/2019). En ik moet zeggen dat de bouwers van de ijskamers zich dit jaar goed hebben uitgeleefd op de grote blokken ijs ze uit het nabijgelegen meer hebben gehakt.

Klik op de afbeelding voor een grotere weergave

Vanzelfsprekend kun je ook overnachten in dit verleidelijke hotel. Alles over de mogelijkheden en tarieven lees je op www.icehotel.com. Ook kun je via Voigt Travel een reis naar Zweeds Lapland boeken, waarin ook een bezoek aan het hotel kan worden opgenomen.

klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Yomads

Onvergetelijke outdoorreizen van Yomads

Bij Yomads draait alles om het creëren van onvergetelijke outdoorreizen. De trips zijn speciaal geselecteerd zodat je op de meest unieke plekken komt, #opjebucketlist. Je ontdekt tijdens het hiken ongerepte landschappen en nieuwe bestemmingen. In kleine groepen, ver buiten de gebaande paden en weg van de massa. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer