Ook in de zomer naar het arctisch gebied

Door Maaike de Vries | Voigt Travel

Het noorderlicht zien in de zomer? Genieten van de intrede van de Indian Summer begin september? Genieten van de middernachtzon in juni en juli? Dat wordt nu nóg makkelijker! Voigt Travel verzorgt vanaf dit jaar namelijk in samenwerking met Transavia 17 weken lang rechtstreekse vluchten naar twee bestemmingen in Fins- en Zweeds Lapland. Voorheen waren dit er slechts zeven.

Van juni t/m september vlieg je rechtstreeks van Rotterdam The Hague Airport naar Skelleftea, in het noorden van Zweden of naar Rovaniemi, de hoofdstad van Fins Lapland.

Noordkaap Lapland
Noordkaap Lapland

Indian summer, een spectaculair natuurverschijnsel

De mooiste periode van het jaar is misschien wel in september. De zomer gaat langzaam over in de herfst. De zon schijnt, terwijl de bomen en planten langzaamaan verkleuren. Én, omdat het weer eerder donker wordt, heb je zelf de kans om het Noorderlicht te spotten!

Beren aanschouwen

Voor de avonturiers onder ons is er meer dan genoeg te doen. Wat denk je van kajakken tussen de fjorden? De mijnstad Kiruna waar je kunt overnachten in een ijshotel? Walvissen spotten op zee vanuit een RIB-boot? Of, beren aanschouwen in hun natuurlijke omgeving? Het kan hier allemaal. En als je vroeg in het seizoen gaat heb je héél veel tijd om dit te doen. Zoals bekend zijn de dagen in de winter erg kort en donker, maar in de zomer is het dus precies omgekeerd. Het wordt amper donker.

National Park in de zomer

Maartje en Edwin in Zweeds Lapland

Afgelopen zomer maakten Maartje en Edwin een prachtige rondreis door Zweeds Lapland. Lees hier het reisverslag van hun mooiste ervaring in Zweden, een dag samen met Sami in de omgeving van Ammarnas.

Nieuw in 2019 zijn de vluchten naar Bergen en Stavanger in Noorwegen. Ook naar deze bestemmingen vlieg je gewoon rechtstreeks. De vluchten worden uitgevoerd door KLM en gaan vanaf luchthaven Schiphol in Amsterdam.


Meer informatie? Check de site van Voigt Travel


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.