advertentieVoigt Travel

Het noorderlicht zien in de zomer? Genieten van de intrede van de Indian Summer begin september? Genieten van de middernachtzon in juni en juli? Dat wordt nu nóg makkelijker!

Voigt Travel verzorgt vanaf dit jaar namelijk in samenwerking met Transavia 17 weken lang rechtstreekse vluchten naar twee bestemmingen in Fins en Zweeds Lapland. Voorheen waren dit er slechts 7.

Van juni t/m september vlieg je rechtstreeks van Rotterdam The Hague Airport naar Skelleftea, in het noorden van Zweden of naar Rovaniemi, de hoofdstad van Fins Lapland.

Noordkaap Lapland
Noordkaap Lapland

Indian summer, een spectaculair natuurverschijnsel

De mooiste periode van het jaar is misschien wel in september. De zomer gaat langzaam over in de herfst. De zon schijnt, terwijl de bomen en planten langzaamaan verkleuren. Én, omdat het weer eerder donker wordt, heb je zelf de kans om het Noorderlicht te spotten!

Beren aanschouwen

Voor de avonturiers onder ons is er meer dan genoeg te doen. Wat denk je van kajakken tussen de fjorden? De mijnstad Kiruna waar je kunt overnachten in een ijshotel? Walvissen spotten op zee vanuit een RIB-boot? Of, beren aanschouwen in hun natuurlijke omgeving? Het kan hier allemaal.
En als je vroeg in het seizoen gaat heb je héél veel tijd om dit te doen. Zoals bekend zijn de dagen in de winter erg kort en donker, maar in de zomer is het dus precies omgekeerd. Het wordt amper donker.

National Park zomer

Meer informatie? Check de site van Voigt Travel.


Vind je dit artikel interessant? Lees dan ook:

 • noorden van Europa
  VIDEO: Een surrealistisch mooie reis naar het noorden van Europa
  Een zonovergoten landing op de...
 • Duidelijke bewegwijzering
  Fietsroute van het jaar ligt in Zweden!
  "Een fantastische fietsroute langs de...
 • VIDEO: Een mysterieuze nachtelijke tocht in Zweeds Lapland
  Afgelopen dagen verbleef ik, op...
 • Kickbike
  Klettern en Mountainbiken, toffe activiteiten in het Thüringer Wald
  Op slechts 4,5 uur rijden...

 

advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here