Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

De Vänerleden in Zweden is op de Fiets & Wandelbeurs in Utrecht uitgeroepen tot een van de drie mooiste Fietsroutes van 2023. De fietsroute is 640 km lang en loopt rond het Vänern, het grootste meer van Zweden. De route voert langs prachtige uitzichten over het meer, door pittoreske plaatsjes, historische plekken en mooie natuur. Je fietst door de provincies Bohuslän, Dalsland, Värmland en Västergötland.

Al in het eerste jaar als nationale fietsroute heeft de jury de Vänerleden-route getest en was het direct al een van de drie genomineerde fietsroutes. De andere twee waren EuroVelo 5 in België en de Manor Route in Denemarken. De winnaar is de Belgische EuroVelo 5-route. Er bestond al langer de wens om het fietstoerisme langs het Vänernmeer te ontwikkelen en in 2018 is begonnen met de aanleg van de fietsroute rond het meer.

De Vänern-route werd in juni 2022 ingehuldigd als de zesde nationale fietsroute van Zweden, de langste van het land en de enige die rond een groot meer loopt. Het is de ruggengraat geworden van de Lake Vänern Grand Tour, het algemene concept voor de ontwikkeling van het Vänernmeer als duurzame bezoekersbestemming. De werkzaamheden omvatten ook het creëren van betere voorwaarden voor andere activiteiten zoals wandelen, kanoën, vissen en varen.


RONDREIZEN DOOR ZWEDEN

Wie aan Zweden denkt, denkt aan bossen, meren en aan de, veelal roodgeverfde, houten huizen die zo kenmerkend zijn voor dit land. De stugarondreizen van BBI Travel voeren je door dit prachtige land, waarbij u verblijft in verschillende houten vakantiehuizen, de stugor.

Tijdens je rondreis ga je zien en ervaren dat Zweden veel te bieden heeft: activiteiten in de natuur, historische plaatsen en bruisende steden als Stockholm en Gotenburg.

Kies voor deze ideale manier van rondreizen; je bent eigen baas, bepaalt zelf wanneer je ontbijt of wanneer de bbq aan gaat.


 Over de Vänerleden 

Vänerleden is officieel geopend in juni 2022 en is een van de nieuwste nationale fietsroutes van Zweden. De route loopt rond het grootste meer van Zweden, het Vänern en is ongeveer 640 km lang. Rond het meer is van alles te doen en te zien. Je luncht onderweg op de terrasjes aan het water in de gezellige stadjes, fietst langs historische gebouwen, bezoekt bijzondere musea en neemt onderweg een duik in het water vanaf een van de heerlijke strandjes die je tegen komt. De Vänerroute bestaat uit 4 etappes die op hun beurt weer zijn onderverdeeld in dag etappes.

Als je in een rustig tempo wilt fietsen, is een etappe ideaal voor een tocht van drie of vier dagen. De route verkorten kan ook: onderweg is ook veerpontje waardoor je een klein stukje van de route over het water kunt afleggen. Vänerleden voert je door prachtige en gevarieerde natuur, op veel plaatsen dicht langs het water. De ondergrond en het soort wegen variëren; soms gaat de route over aparte fietspaden en soms over kleine wegen met lage snelheidsbeperkingen en verkeer. Andere delen gaan over grindpaden. 

Lees hier meer over actieve reizen naar Zweden

LEES OOK:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

BBI Travel

Voordelige reizen door Noorwegen

Ongerept Noorwegen beleef je met BBI Travel. In Noorwegen ervaar je spectaculair natuurschoon en levendige dorpjes. Tijdens jouw rondreis verblijf je in gemoedelijke hotels en pensions. Boek jouw rondreis via BBI Travel en verzeker jezelf van een vakantie om nooit te vergeten. Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer