ADVERTENTIE

Klik hier voor de mooiste bergwandelingen en huttentochten in Oostenrijk

 

Helaas, we mogen ook Zwitserland niet meer zomaar in

Door: Ilse Nijhof | Hoofdfoto: Pixabay 

W

aar Nederlanders tot nu toe nog zonder problemen Zwitserland mochten betreden, is dat vanaf maandag verleden tijd. Nederland en België zijn toegevoegd aan de lijst van landen met een verhoogd risico op infectie. Ook als je een negatieve test kan laten zien is quarantaine alsnog verplicht.

Quarantaineplicht gaat vanaf maandag 28 september in

In tegenstelling tot eerdere landen die de lijst op dezelfde dag nog lieten ingaan, geeft Zwitserland iets meer tijd om het land te verlaten of om je plannen aan te passen. De quarantaineplicht gaat namelijk niet vandaag al in, maar wordt ingevoerd vanaf maandag 28 september. Besluit je toch naar Zwitserland te gaan vanaf maandag en de quarantaine er bij te nemen? Hieronder staat wat je moet doen.

Wat te doen na binnenkomst in Zwitserland?

Er wordt verzocht om na aankomst meteen naar je huis of een andere accommodatie te gaan. Hierbij moet je 1.5e meter afstand houden van andere mensen. Mocht dit niet haalbaar zijn dan wordt een mondmasker aangeraden. Openbaar vervoer moet vermeden worden. Hierna moet je binnen twee dagen je aankomst melden bij de verantwoordelijke kantonale autoriteit. Deze geven instructies die je dient te volgen. Gedurende de tien dagen na aankomst mag je de deur niet uitgaan. Als je je niet meldt, of niet voldoet aan de quarantainevereiste bega je een overtreding volgens de Epidemics Act. Er kan je dan een boete opgelegd worden van CHF 10.000. Zo’n 9000 euro.

Hopelijk krijgen we met zijn allen het virus snel onder controle en worden de beperkingen weer opgeheven!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.