ADVERTENTIE

Klik hier voor de mooiste bergwandelingen en huttentochten in Oostenrijk

 

Huizen worden goedkoop verkocht om leegstand te voorkomen

Door: Ilse Nijhof | Hoofdfoto: Pixabay | Bron: CNN 

V

oor één euro een huis kopen in Zuid-Italië.. Te mooi om waar te zijn? Misschien ook niet. Het is mogelijk in de corona vrije gemeente Cinquefrondi! In navolging van het Italiaanse Sardinië gooit nu het Zuid-Italiaanse dorpje de huizen in de verkoop voor één euro.

Operation Beauty

Het verhaal is eigenlijk hetzelfde als die op Sardinië. Jonge mensen verlaten de gemeente op zoek naar werk en belanden tijdens hun zoektocht in grotere steden. Dat, in combinatie met de huizenmarkt die door covid-19 is ingestort, heeft de burgemeester doen beslissen om op deze manier te voorkomen dat het een spookstad wordt. Het is een groot project. Ze noemt het zelfs Operation Beauty.

https://www.instagram.com/p/CBYQilbpBp_/

Gemeente in Calabrië

Cinquefrondi, een gemeenschap in de zuidelijke regio van Calabrië ligt tussen de bergen en twee warme zeeën (Ionische en Tyrrheense kust) in de teen van de laars. Het heeft een prachtig uitzicht op de Eolische eilanden die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Het strand ligt op maar 15 minuutjes rijden met de auto. Het dorpje is in de Middeleeuwen bezet geweest door de Grieken. In de buurt staan nog restanten van Griekse forten, tempels en kloosters.

Opknapklus

Te mooi om waar te zijn? Het enige waar je om moet denken is het feit dat de huizen er niet bepaald bewoonbaar bij staan. De meeste zijn al lange tijd verlaten waardoor ze onstabiel en onbewoonbaar zijn. Je moet dus niet terugdeinzen voor een grote klus. Op deze manier worden de huizen gerenoveerd en wordt het stadje langzamerhand heropgebouwd. In tegenstelling tot de 5000 euro aan aanbetaling bij andere projecten vraagt de burgemeester een vergoeding van slechts 250 euro per jaar tot de renovaties zijn afgerond. Dit om er zeker van te zijn dat de huizen daadwerkelijk worden gerenoveerd. Lukt het niet om de renovatie binnen drie jaar af te krijgen dan kun je een boete van 20.000 euro op je mat verwachten.

De beschikbare euro-huizen zijn ongeveer tussen de 40 en 50 vierkante meter groot. Ze bevinden zich in het historische oude deel van Cinquefrondi. Sommige hebben zelfs een klein balkon met uitzicht.

Heb je interesse? Kijk dan op deze site of mail naar cinquefrondicase1euro@gmail.com voor meer informatie!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.