ADVERTENTIE

Klik hier voor de mooiste bergwandelingen en huttentochten in Oostenrijk

 

Bezoekje aan garage meer dan de moeite waard

Door Ilse Nijhof

Ben je van plan om in de zomer naar Italië te reizen en heb je je winterbanden nog onder de auto? Dan is een bezoekje aan de garage een must. Anders heb je namelijk kans op 1700 euro boete!

Half miljoen Nederlanders met winterbanden

Ondanks dat het hartje zomer is rijden een half miljoen Nederlanders nog steeds met winterbanden rond. Dat bleek uit een steekproef van de brancheorganisatie Bovag. Het rijden met de verkeerde banden is niet alleen onveilig, ook kost het je meer geld. Zo is er een slechtere wegligging, slijten je banden sneller en is er meer benzine verbruik. Tel daar de boete in Italië bij op en de rekening loopt fors uit de hand.

Verbod op winter- en M+S- banden

Het verbod in Italië geldt van 16 mei tot 14 oktober en betreft winterbanden en M+S-banden. Deze banden hebben een beperkte maximumsnelheid. Als jouw auto bijvoorbeeld maximaal 180 kilometer per uur kan, is het in Italië dus verboden om er banden onder te hebben die maximaal 160 kilometer per uur kunnen halen.

Niet alleen een geldboete

De boete loopt uiteen van 419 euro tot maximaal 1672 euro. Om er zeker van te zijn dat de banden daadwerkelijk worden gewisseld kan de politie de auto in beslag nemen tot de juiste banden eronder zijn gezet. Ook niet erg fijn als je op vakantie bent..

Het is dus raadzaam om de snelheidsindex van de banden én de maximumsnelheid van de auto te checken. Het bespaart je uiteindelijk een flinke som geld!

Bron: AD.nl
Hoofdfoto: © Pixabay


Lees ook bizarre boetes voor verkeersovertredingen in Spanje

Klik hier voor meer informatie over duurzaam reizen naar Zwitserland

1 REACTIE

  1. Als ik het goed gelezen heb, gaat de regel in Italië er helemaal niet over dat je in de zomer geen winterbanden onder je auto mag hebben, maar dat de snelheidsindicatie van je band hoger is dan de max snelheid van je auto?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.