Advertentie
Win dit Colmar Jack

Bariloche in Argentinië is een uitvalsbasis met twee gezichten, het ligt aan de voet van het Andesgebergte en langs het prachtige Nauhuel Huapi meer.

Gletsjermeren, vulkanische toppen en bossen

In de winter is het een skioord en kan je hier dus terecht voor je wintersportvakantie. In de zomer daarentegen kan je hier prachtig wandelen door het Nationale Park Nahuel Huapi en de nabij gelegen parken Lanín en Alerces. Lanín beschikt over gletsjermeren, vulkanische toppen en bossen en Alerces wordt gezien als een van de meest ongerepte parken van Noord-Patagonië. In beiden parken zijn volop wandelroutes aanwezig. Verder kan je in Bariloche ook prima relaxen op de vele strandjes langs het Nauhuel Huapi meer.

Zowel de Argentijnse als buitenlandse toeristen vieren hier vakantie en dus kan het er wel druk zijn. Anderzijds kan je hier gemakkelijk een langere tijd verblijven als je dat wilt want er is zeker  genoeg te zien, te doen en te beleven. Het centrum van Bariloche is knus en gezellig. Veel (toeristische) winkeltjes, maar ook goede restaurantjes.

Cerro Otto

Begin je verblijf met een bezoek van ‘Cerro Otto’. Je kunt hier gemakkelijk komen met de bus vanuit het centrum van Bariloche. Met een kabelbaan of te voet kan je naar boven en wordt je getrakteerd op een schitterend panoramisch uitzicht over Lago Nahuel Huapi en het gelijknamige Nationale park.

Uitzicht over Nationaal Park Nauhuel Huapi: Eigen foto: Noëlle Verhage
Uitzicht over Nationaal Park Nauhuel Huapi: Eigen foto: Noëlle Verhage

La Ruta de Los Siete Lagos

Huur een auto en ervaar ‘La Ruta de Los Siete Lagos’. Een prachtige route langs zeven meren richting het plaatsje San Martin de Los Andes. Je kunt hier prima verblijven, maar je kunt er ook voor kiezen om in één dag heen en weer rijden.

“De route is prachtig vanwege de zeven kraakheldere meren, de bochtige wegen en schitterende vergezichten.”

De route is prachtig vanwege de zeven kraakheldere meren, de bochtige wegen en schitterende vergezichten. Onderweg passeer je diverse kleine plaatsjes waar je nog een keer een kop koffie en lunch kunt nuttigen. Je rijdt door twee nationale parken: Nahuel Huapi (oudste nationale park van Argentinië) en Lanín.

Een local neemt een duik in één van de zeven meren. Eigen foto: Noëlle Verhage
Een local neemt een duik in één van de zeven meren. Eigen foto: Noëlle Verhage

De natuur is onbeschrijfelijk: prachtige meren worden omringt door bergen die zich spiegelen in het stille water. De route richting San Martin de Los Andes gaat voor een deel over een onverharde weg. Waar de mensen die niet uit de streek komen nog voorzichtig rijden, hebben de Argentijnen zelf hier klaarblijkelijk geen enkele moeite mee. Wanneer je rustig aandoet, volop wilt genieten en alle meren op je gemakje wilt bekijken reken dan zeker op zes uur enkele reis.

Eén van de zeven meren met op de achtergrond het Andesgebergte. Eigen foto: Noëlle Verhage.
Eén van de zeven meren met op de achtergrond het Andesgebergte. Eigen foto: Noëlle Verhage.

San Martin de Los Andes, is net als Bariloche een gezellige, maar ook wel drukke toeristische plaats. Prima om een paar dagen te verblijven of om door te rijden richting de wijnstreek Mendoza.

Houd je er niet van om zelf uit te zoeken waar en wat je kunt doen op vakantie? Ga dan, wanneer je in Bariloche of San Martin de Los Andes arriveert, eerst naar de ‘Tourist Information’. Hier kunnen ze je echt alles vertellen over de verschillende mogelijkheden in en rondom Bariloche. Ze geven ook advies welke bus je kunt pakken, waar je een buskaartje koopt of waar je een auto kunt huren. Erg handig dus!


Lees hier alle reisverhalen van onze reporters


 

Advertentie
Roandreizen van Pharos Reizen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie
Vul hier je naam in