Gratis online te zien op NPO

Door Pauline van der Waal

Bijna overal ter wereld slinken de gletsjers. Soms leidt dat tot een bijzonder verhaal, zoals dit vliegtuig dat in 1946 neerstortte en door de smeltende sneeuw in de zomer van 2018 weer tevoorschijn kwam. Meestal is er echter weinig opbeurends te melden, zoals bij de Pastoruri Gletsjer in Peru die collegareporter Matthijs bezocht. In ditzelfde licht maakte de prachtige maar ook droevige documentaire Samuel in the Clouds behoorlijk indruk op me.

Filmposter Samuel in the Clouds
Filmposter Samuel in the Clouds

Samuel in the Clouds

In de film gaat het over Samuel, die -net als zijn vader- het krakkemikkige skiliftje op de hoogste skipiste van Zuid-Amerika bediende. Op deze gletsjer in Bolivia kon het hele jaar door geskied worden en trok dan ook toeristen uit binnen- en buitenland. Inmiddels is de gletsjer verdwenen en valt er al jaren geen sneeuw meer. Toch vertrekt Samuel nog bijna dagelijks naar de hut die uitkijkt over de voormalige pistes, en bidt hij tegen beter weten in dat de sneeuw terugkomt.

Bekijk de gehele documentaire gratis online

Samuel in de Clouds is een Belgisch/Nederlandse co-productie. De gehele documentaire is gratis te zien via NPO, de trailer zie je hieronder.

Meer informatie en achtergrond over de film vind je op de site van Samuel in the Clouds.

Hoofdfoto: wikimedia commons


Lees hier meer over Bolivia


Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

BBI Travel

Voordelige reizen door Noorwegen

Ongerept Noorwegen beleef je met BBI Travel. In Noorwegen ervaar je spectaculair natuurschoon en levendige dorpjes. Tijdens jouw rondreis verblijf je in gemoedelijke hotels en pensions. Boek jouw rondreis via BBI Travel en verzeker jezelf van een vakantie om nooit te vergeten. Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer