klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Gratis online te zien op NPO

Door Pauline van der Waal

Bijna overal ter wereld slinken de gletsjers. Soms leidt dat tot een bijzonder verhaal, zoals dit vliegtuig dat in 1946 neerstortte en door de smeltende sneeuw in de zomer van 2018 weer tevoorschijn kwam. Meestal is er echter weinig opbeurends te melden, zoals bij de Pastoruri Gletsjer in Peru die collegareporter Matthijs bezocht. In ditzelfde licht maakte de prachtige maar ook droevige documentaire Samuel in the Clouds behoorlijk indruk op me.

Filmposter Samuel in the Clouds
Filmposter Samuel in the Clouds

Samuel in the Clouds

In de film gaat het over Samuel, die -net als zijn vader- het krakkemikkige skiliftje op de hoogste skipiste van Zuid-Amerika bediende. Op deze gletsjer in Bolivia kon het hele jaar door geskied worden en trok dan ook toeristen uit binnen- en buitenland. Inmiddels is de gletsjer verdwenen en valt er al jaren geen sneeuw meer. Toch vertrekt Samuel nog bijna dagelijks naar de hut die uitkijkt over de voormalige pistes, en bidt hij tegen beter weten in dat de sneeuw terugkomt.

Bekijk de gehele documentaire gratis online

Samuel in de Clouds is een Belgisch/Nederlandse co-productie. De gehele documentaire is gratis te zien via NPO, de trailer zie je hieronder.

Meer informatie en achtergrond over de film vind je op de site van Samuel in the Clouds.

Hoofdfoto: wikimedia commons


Lees hier meer over Bolivia


Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nordic

Scandinavië – natuur voor iedereen

Hoge bergpieken, onaardse landschappen, wonderlijke fjordenkusten, oneindig uitgestrekte bossen en boven alles: rust en ruimte. Kies jij voor een vakantie naar Noorwegen, Zweden, Finland, Denemarken of misschien wel IJsland? Voor ieder reisgezelschap heeft Scandinavië een perfecte vakantie in huis. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Canary Hiking

Eilandavontuur te voet: verken La Gomera en El Hierro

Canary Hiking nodigt je uit om de verborgen juweeltjes van de Canarische Eilanden te ontdekken tijdens onze onvergetelijke trektocht door La Gomera en El Hierro. Maak je klaar om te wandelen, met onze deskundige gidsen, door ongerepte bossen, langs adembenemende kliffen en historisch charmante dorpjes. Lees meer