ADVERTENTIE

Klik hier voor de mooiste bergwandelingen en huttentochten in Oostenrijk

 

Gratis online te zien op NPO

Door Pauline van der Waal

Bijna overal ter wereld slinken de gletsjers. Soms leidt dat tot een bijzonder verhaal, zoals dit vliegtuig dat in 1946 neerstortte en door de smeltende sneeuw in de zomer van 2018 weer tevoorschijn kwam. Meestal is er echter weinig opbeurends te melden, zoals bij de Pastoruri Gletsjer in Peru die collegareporter Matthijs bezocht. In ditzelfde licht maakte de prachtige maar ook droevige documentaire Samuel in the Clouds behoorlijk indruk op me.

Filmposter Samuel in the Clouds
Filmposter Samuel in the Clouds

Samuel in the Clouds

In de film gaat het over Samuel, die -net als zijn vader- het krakkemikkige skiliftje op de hoogste skipiste van Zuid-Amerika bediende. Op deze gletsjer in Bolivia kon het hele jaar door geskied worden en trok dan ook toeristen uit binnen- en buitenland. Inmiddels is de gletsjer verdwenen en valt er al jaren geen sneeuw meer. Toch vertrekt Samuel nog bijna dagelijks naar de hut die uitkijkt over de voormalige pistes, en bidt hij tegen beter weten in dat de sneeuw terugkomt.

Bekijk de gehele documentaire gratis online

Samuel in de Clouds is een Belgisch/Nederlandse co-productie. De gehele documentaire is gratis te zien via NPO, de trailer zie je hieronder.

Meer informatie en achtergrond over de film vind je op de site van Samuel in the Clouds.

Hoofdfoto: wikimedia commons


Lees hier meer over Bolivia


 

Klik hier voor meer informatie over duurzaam reizen naar Zwitserland

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.