Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

ZOMER 2021 | Nederlandse reizigers weer welkom op Bonaire

Door Edwin Hagenouw

Het reisadvies van Bonaire is aangepast naar code geel. Nederlandse toeristen zijn weer van harte welkom op het eiland. Bonaire stond sinds 15 december op code oranje, maar vanaf 19 mei weer code geel. Het virus is weer onder controle op het eiland. Momenteel zijn er slechts een klein aantal besmetting bekend. Toeristen kunnen hiermee vrij reizen naar Bonaire met een negatieve PCR-test. Omdat Bonaire momenteel geen hoog-risicoland is voor Nederland, is er na terugkomst geen quarantaine plicht.

“Het is geweldig nieuws dat Bonaire weer code geel heeft gekregen. Zo kan men weer genieten van zonnig en authentiek Bonaire”, vertelt Marjolein Oleana, Business Manager Tourism Corporation Bonaire. “Ik ben natuurlijk ook heel blij dat we het virus op het eiland goed onder controle hebben. Inmiddels is ook al meer dan de helft van onze 21.000 inwoners gevaccineerd dus dat gaat ook echt heel goed.

Gezondheid en veiligheid zijn absolute prioriteit

We blijven de coronamaatregelen strikt naleven en handhaven. De gezondheid en veiligheid van onze inwoners en gasten is onze absolute prioriteit. We hebben immers zelf gezien dat dit loont.” Code geel is niet alleen goed nieuws voor de reizigers, maar ook voor de inwoners en lokale economie met oog op het komende zomerseizoen.

Nederlanders hebben een negatieve PCR-test nodig om naar Bonaire te kunnen reizen. Er zijn twee opties om een negatief corona-testresultaat aan te tonen. Een NAAT(PCR)- test maximaal 72 uur voor aankomst plus een Antigeen sneltest maximaal 24 uur voor vertrek. Of een NAAT(PCR)- test maximaal 24 uur voor vertrek.

Kinderen onder de 13 jaar hoeven geen COVID-19 testresultaat te overleggen. Alle reizigers naar Bonaire moeten tussen de 72 en 48 uur voor vertrek een gezondheidsverklaring invullen. Code geel betekent dat reizigers na terugkomst in Nederland niet in quarantaine hoeven.

Dezelfde basisregels als in Nederland

Tourism Corporation Bonaire lanceert binnenkort in samenwerking met Bonaire Hotel and Tourism Association (BONHATA) en het Openbaar Lichaam Bonaire het certificeringspgrogramma ‘Bonaire Friendly Safety Seal’ (BFSS). Het doel van het BFSS is om op het hele eiland de hygiëne- en veiligheidsprotocollen te verbeteren en ervoor te zorgen dat alle lokale toerisme-gerelateerde bedrijven voldoen aan de vereiste normen om gecertificeerd te worden via het nieuwe certificeringsprogramma.

Op Bonaire gelden dezelfde basisregels als in Nederland: handhygiëne houdt 1,5 meter afstand, en het dragen van een mondkapje als deze afstand in een dichte ruimte niet haalbaar is. Inwoners en toeristen met klachten wordt gevraagd om zich te laten testen en zichzelf te isoleren in geval van een positieve test tot 24 uur na de laatste symptomen.

Populaire reisbestemming voor Nederlanders

Bonaire is een eiland gelegen in het Caribisch gebied en een bijzondere gemeente van Nederland. Het eiland is een populaire vakantiebestemming vanwege de rust en de prachtige natuur zowel boven- als onder water.

Bonaire
De onderwaterwereld van Bonaire is minstens zo mooi als de wereld op het eiland zelf 

Bonaire heeft een rijke geschiedenis op het gebied van natuurbescherming. Het eiland streeft altijd naar het vinden van de juiste balans tussen milieubescherming en groei, met behoud van de natuur en cultuur. Al het water rondom Bonaire is beschermd natuurgebied en een paradijs voor duikers, snorkelaars en overige watersporters.

klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Yomads

Onvergetelijke outdoorreizen van Yomads

Bij Yomads draait alles om het creëren van onvergetelijke outdoorreizen. De trips zijn speciaal geselecteerd zodat je op de meest unieke plekken komt, #opjebucketlist. Je ontdekt tijdens het hiken ongerepte landschappen en nieuwe bestemmingen. In kleine groepen, ver buiten de gebaande paden en weg van de massa. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Bergsportdag

Je vakantie start op de Bergsportdag

Deze zomer naar de bergen? Kom dan naar de Bergsportdag, 17 maart in het NBC Nieuwegein. Een dag met een uitgebreid programma vol inspirerende sprekers en lezingen, leerzame workshops, de mooiste hikes en het nieuwste materiaal. Dé perfecte voorbereiding voor jouw volgende avontuur. Lees meer