Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

ZOMER 2021 | Nederlandse reizigers weer welkom op Bonaire

Door Edwin Hagenouw

Het reisadvies van Bonaire is aangepast naar code geel. Nederlandse toeristen zijn weer van harte welkom op het eiland. Bonaire stond sinds 15 december op code oranje, maar vanaf 19 mei weer code geel. Het virus is weer onder controle op het eiland. Momenteel zijn er slechts een klein aantal besmetting bekend. Toeristen kunnen hiermee vrij reizen naar Bonaire met een negatieve PCR-test. Omdat Bonaire momenteel geen hoog-risicoland is voor Nederland, is er na terugkomst geen quarantaine plicht.

“Het is geweldig nieuws dat Bonaire weer code geel heeft gekregen. Zo kan men weer genieten van zonnig en authentiek Bonaire”, vertelt Marjolein Oleana, Business Manager Tourism Corporation Bonaire. “Ik ben natuurlijk ook heel blij dat we het virus op het eiland goed onder controle hebben. Inmiddels is ook al meer dan de helft van onze 21.000 inwoners gevaccineerd dus dat gaat ook echt heel goed.

Gezondheid en veiligheid zijn absolute prioriteit

We blijven de coronamaatregelen strikt naleven en handhaven. De gezondheid en veiligheid van onze inwoners en gasten is onze absolute prioriteit. We hebben immers zelf gezien dat dit loont.” Code geel is niet alleen goed nieuws voor de reizigers, maar ook voor de inwoners en lokale economie met oog op het komende zomerseizoen.

Nederlanders hebben een negatieve PCR-test nodig om naar Bonaire te kunnen reizen. Er zijn twee opties om een negatief corona-testresultaat aan te tonen. Een NAAT(PCR)- test maximaal 72 uur voor aankomst plus een Antigeen sneltest maximaal 24 uur voor vertrek. Of een NAAT(PCR)- test maximaal 24 uur voor vertrek.

Kinderen onder de 13 jaar hoeven geen COVID-19 testresultaat te overleggen. Alle reizigers naar Bonaire moeten tussen de 72 en 48 uur voor vertrek een gezondheidsverklaring invullen. Code geel betekent dat reizigers na terugkomst in Nederland niet in quarantaine hoeven.

Dezelfde basisregels als in Nederland

Tourism Corporation Bonaire lanceert binnenkort in samenwerking met Bonaire Hotel and Tourism Association (BONHATA) en het Openbaar Lichaam Bonaire het certificeringspgrogramma ‘Bonaire Friendly Safety Seal’ (BFSS). Het doel van het BFSS is om op het hele eiland de hygiëne- en veiligheidsprotocollen te verbeteren en ervoor te zorgen dat alle lokale toerisme-gerelateerde bedrijven voldoen aan de vereiste normen om gecertificeerd te worden via het nieuwe certificeringsprogramma.

Op Bonaire gelden dezelfde basisregels als in Nederland: handhygiëne houdt 1,5 meter afstand, en het dragen van een mondkapje als deze afstand in een dichte ruimte niet haalbaar is. Inwoners en toeristen met klachten wordt gevraagd om zich te laten testen en zichzelf te isoleren in geval van een positieve test tot 24 uur na de laatste symptomen.

Populaire reisbestemming voor Nederlanders

Bonaire is een eiland gelegen in het Caribisch gebied en een bijzondere gemeente van Nederland. Het eiland is een populaire vakantiebestemming vanwege de rust en de prachtige natuur zowel boven- als onder water.

Bonaire
De onderwaterwereld van Bonaire is minstens zo mooi als de wereld op het eiland zelf 

Bonaire heeft een rijke geschiedenis op het gebied van natuurbescherming. Het eiland streeft altijd naar het vinden van de juiste balans tussen milieubescherming en groei, met behoud van de natuur en cultuur. Al het water rondom Bonaire is beschermd natuurgebied en een paradijs voor duikers, snorkelaars en overige watersporters.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nieuw-Zeeland

Bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland. Letterlijk aan de andere kant van de wereld en een waanzinnige bestemming voor een droomvakantie. De natuur is er prachtig en niet voor niets heeft Nieuw-Zeeland dertien nationale parken verdeeld over het Noordereiland en het Zuidereiland. Voor meer inspiratie hebben we de zeven mooiste nationale parken voor je op een rij gezet. Lees meer

Reisverzekering

Voordelige reisverzekering voor actieve reizigers

De NKBV-reisverzekering met bergsportdekking biedt alles wat een normale doorlopende reisverzekering biedt, plus een extra dekking voor bergsportrisico’s. En omdat we deze verzekering voor tienduizenden leden tegelijk afsluiten, is de premie laag. Lees meer

Sea to Summit

Sea to Summit Outdoor Gear

Waar je ook heen gaat en of je gaat wandelen, fietsen, roeien, zeilen, of wat dan ook: je wilt slimme en kwalitatief hoogstaande producten, makkelijk mee te nemen en licht van gewicht. Of het nou gaat om slaapzakken en slaapmatten, kookgerei voor je kampeerkeuken, tenten, tassen of andere artikelen. Sea to Summit is een merk waarbij je zeker weet dat je goed zit. Lees meer