klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Door Karin en Ilse Nijhof

Reporters Karin en Ilse vertrekken 24 februari naar Santiago in Chili om een vriendin op te zoeken. Daarna is het de bedoeling om verder te reizen en het land te gaan bekijken! Hier staan precies 30 dagen voor. Aangezien het land zo uitgestrekt is en er zoveel bezienswaardigheden zijn hebben wij jouw hulp nodig! Ben jij hier geweest? Help us out!

Torres del Paine

Wat zeker op het lijstje staat is het prachtige park Torres del Paine in Patagonië. Tot nu toe zijn we aan het kijken naar de W track omdat deze ‘maar’ 4 of 5 dagen in beslag neemt en je toch heel veel kunt zien. Heb jij een andere aanrader voor dit park dan horen wij dit graag! We zijn van plan te gaan kamperen maar stuiten al op moeilijkheden bij het boeken van de campings. Hoe heb jij dit gedaan? Op welke plekken heb je gestaan? Ook vragen we ons af of het handiger is een camping te nemen waar voorzieningen zoals een slaapzak en matje gehuurd kunnen worden ipv het de gehele wandeling mee te nemen. Tips?

Chili
Atacama woestijn. Foto Pixabay

Chili en Argentinië

Verder staat er heel veel op ons lijstje zoals Atacama, Valparaiso, Perito Moreno, Salta en zijn we toch ook wel nieuwsgierig naar Talampaya in Argentinië. Zoals je ziet liggen de bestemmingen erg uiteen en liggen ze zowel in Argentinië als Chili. Hoe heb jij dit gedaan? Wat was jouw route? Of wat zou jij juist overslaan? Heb je alles gevlogen of ook een auto gehuurd of misschien stukken met het openbaar vervoer gedaan? We horen het graag!

Inpaklijst

Ook zijn we erg benieuwd naar jullie inpaklijst en spullen die we écht niet mogen vergeten of bijvoorbeeld andere handigheidjes zoals niet met eten in je backpack naar Argentinië vliegen want dan wordt toch alles eruit gehaald. En o ja, hoe groot was jouw backpack?

Chili
Perito Moreno gletsjer. Foto Pixabay

Hulp gevraagd!

Nogmaals, normaal gesproken schrijven wij als Mountainreporters verslagen over onze reizen. Dit keer hebben we jouw hulp nodig! Reacties kun je plaatsen op deze website onder dit artikel of op Facebook! Mailen kan ook naar ilse@mountainreporters.nl. Alvast bedankt! En natuurlijk delen wij als wij terug zijn weer tips met jullie!

Hoofdfoto: Torres del Paine, Pixabay

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Val d'Aran

Ga naar Val d’Aran in de Pyreneeën

De natuur in Val d’Aran is geweldig en uitbundig. Met hoge bergtoppen boven de 3000 meter, prachtige gletsjermeren en oneindig groene hellingen is Val d’Aran geweldig voor enthousiaste outdoorliefhebbers en fanatieke bergwandelaars en fietsers. Ga wandelen, mountainbiken, fietsen, watersporten en skiën in deze Noord-Spaanse regio tegen de grens met Frankrijk. Lees meer

BBI Travel

Voordelige reizen door Noorwegen

Ongerept Noorwegen beleef je met BBI Travel. In Noorwegen ervaar je spectaculair natuurschoon en levendige dorpjes. Tijdens jouw rondreis verblijf je in gemoedelijke hotels en pensions. Boek jouw rondreis via BBI Travel en verzeker jezelf van een vakantie om nooit te vergeten. Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer