Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

Door Karin en Ilse Nijhof

Reporters Karin en Ilse vertrekken 24 februari naar Santiago in Chili om een vriendin op te zoeken. Daarna is het de bedoeling om verder te reizen en het land te gaan bekijken! Hier staan precies 30 dagen voor. Aangezien het land zo uitgestrekt is en er zoveel bezienswaardigheden zijn hebben wij jouw hulp nodig! Ben jij hier geweest? Help us out!

Torres del Paine

Wat zeker op het lijstje staat is het prachtige park Torres del Paine in Patagonië. Tot nu toe zijn we aan het kijken naar de W track omdat deze ‘maar’ 4 of 5 dagen in beslag neemt en je toch heel veel kunt zien. Heb jij een andere aanrader voor dit park dan horen wij dit graag! We zijn van plan te gaan kamperen maar stuiten al op moeilijkheden bij het boeken van de campings. Hoe heb jij dit gedaan? Op welke plekken heb je gestaan? Ook vragen we ons af of het handiger is een camping te nemen waar voorzieningen zoals een slaapzak en matje gehuurd kunnen worden ipv het de gehele wandeling mee te nemen. Tips?

Chili
Atacama woestijn. Foto Pixabay

Chili en Argentinië

Verder staat er heel veel op ons lijstje zoals Atacama, Valparaiso, Perito Moreno, Salta en zijn we toch ook wel nieuwsgierig naar Talampaya in Argentinië. Zoals je ziet liggen de bestemmingen erg uiteen en liggen ze zowel in Argentinië als Chili. Hoe heb jij dit gedaan? Wat was jouw route? Of wat zou jij juist overslaan? Heb je alles gevlogen of ook een auto gehuurd of misschien stukken met het openbaar vervoer gedaan? We horen het graag!

Inpaklijst

Ook zijn we erg benieuwd naar jullie inpaklijst en spullen die we écht niet mogen vergeten of bijvoorbeeld andere handigheidjes zoals niet met eten in je backpack naar Argentinië vliegen want dan wordt toch alles eruit gehaald. En o ja, hoe groot was jouw backpack?

Chili
Perito Moreno gletsjer. Foto Pixabay

Hulp gevraagd!

Nogmaals, normaal gesproken schrijven wij als Mountainreporters verslagen over onze reizen. Dit keer hebben we jouw hulp nodig! Reacties kun je plaatsen op deze website onder dit artikel of op Facebook! Mailen kan ook naar ilse@mountainreporters.nl. Alvast bedankt! En natuurlijk delen wij als wij terug zijn weer tips met jullie!

Hoofdfoto: Torres del Paine, Pixabay

klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Yomads

Onvergetelijke outdoorreizen van Yomads

Bij Yomads draait alles om het creëren van onvergetelijke outdoorreizen. De trips zijn speciaal geselecteerd zodat je op de meest unieke plekken komt, #opjebucketlist. Je ontdekt tijdens het hiken ongerepte landschappen en nieuwe bestemmingen. In kleine groepen, ver buiten de gebaande paden en weg van de massa. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Bergsportdag

Je vakantie start op de Bergsportdag

Deze zomer naar de bergen? Kom dan naar de Bergsportdag, 17 maart in het NBC Nieuwegein. Een dag met een uitgebreid programma vol inspirerende sprekers en lezingen, leerzame workshops, de mooiste hikes en het nieuwste materiaal. Dé perfecte voorbereiding voor jouw volgende avontuur. Lees meer