Door Karin en Ilse Nijhof

Reporters Karin en Ilse vertrekken 24 februari naar Santiago in Chili om een vriendin op te zoeken. Daarna is het de bedoeling om verder te reizen en het land te gaan bekijken! Hier staan precies 30 dagen voor. Aangezien het land zo uitgestrekt is en er zoveel bezienswaardigheden zijn hebben wij jouw hulp nodig! Ben jij hier geweest? Help us out!

Torres del Paine

Wat zeker op het lijstje staat is het prachtige park Torres del Paine in Patagonië. Tot nu toe zijn we aan het kijken naar de W track omdat deze ‘maar’ 4 of 5 dagen in beslag neemt en je toch heel veel kunt zien. Heb jij een andere aanrader voor dit park dan horen wij dit graag! We zijn van plan te gaan kamperen maar stuiten al op moeilijkheden bij het boeken van de campings. Hoe heb jij dit gedaan? Op welke plekken heb je gestaan? Ook vragen we ons af of het handiger is een camping te nemen waar voorzieningen zoals een slaapzak en matje gehuurd kunnen worden ipv het de gehele wandeling mee te nemen. Tips?

Chili
Atacama woestijn. Foto Pixabay

Chili en Argentinië

Verder staat er heel veel op ons lijstje zoals Atacama, Valparaiso, Perito Moreno, Salta en zijn we toch ook wel nieuwsgierig naar Talampaya in Argentinië. Zoals je ziet liggen de bestemmingen erg uiteen en liggen ze zowel in Argentinië als Chili. Hoe heb jij dit gedaan? Wat was jouw route? Of wat zou jij juist overslaan? Heb je alles gevlogen of ook een auto gehuurd of misschien stukken met het openbaar vervoer gedaan? We horen het graag!

Inpaklijst

Ook zijn we erg benieuwd naar jullie inpaklijst en spullen die we écht niet mogen vergeten of bijvoorbeeld andere handigheidjes zoals niet met eten in je backpack naar Argentinië vliegen want dan wordt toch alles eruit gehaald. En o ja, hoe groot was jouw backpack?

Chili
Perito Moreno gletsjer. Foto Pixabay

Hulp gevraagd!

Nogmaals, normaal gesproken schrijven wij als Mountainreporters verslagen over onze reizen. Dit keer hebben we jouw hulp nodig! Reacties kun je plaatsen op deze website onder dit artikel of op Facebook! Mailen kan ook naar ilse@mountainreporters.nl. Alvast bedankt! En natuurlijk delen wij als wij terug zijn weer tips met jullie!

Hoofdfoto: Torres del Paine, Pixabay

Little America

Reizen naar USA en Canada


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

BBI Travel

Onvergetelijke reizen maak je met BBI Travel

De meest bijzondere bestemmingen beleef je met BBI Travel. Maak kennis met de ongerepte binnenlanden en kusten van Zweden, Noorwegen en Finland, ervaar de wildernis van Canada en IJsland, of maak een onvergetelijke meerdaagse hike in Ierland. Bij BBI Travel is jouw reis goed geregeld. Lees meer

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Sony camera's

Leg elk moment vast

Of je nu op wintersport gaat, door de bergen gaat wandelen of gaat genieten van een luxe vakantie aan zee, Sony biedt voor elke reis foto- en videografie producten om jouw unieke ervaringen vast te leggen en de content naar een hoger niveau te tillen. Zo is de nieuwe Sony A7C II samen met de FE 16-25mm F2.8 G en FE 24-50mm F2.8 G lens bijvoorbeeld een perfecte lichte en compacte kit als je maar weinig bagage mee kan nemen. Ontdek meer