Het verkennen van nieuwe grenzen 

De Hurtigruten expeditiereizen varen in het spoor van de historische Noorse ontdekkingsreizigers – zoals Roald Amundsen, Fridtjof Nansen en Otto Sverdrup – en zullen de reiziger betoverende landschappen laten zien zoals zij het zagen: ongerept, afgelegen en ontzagwekkend. Een expeditie met Hurtigruten is informeel, avontuurlijk en vol van bijzondere ervaringen. Het spotten van wild life en het één zijn met de natuur zijn belangrijke aspecten tijdens het maken van een dergelijke reis. De hoogste tijd voor Norske om de nieuwste Hurtigruten bestemming verder te belichten!


In de voetsporen van Darwin op de Galápagos Eilanden

Dit jaar heeft Hurtigruten het bestaande expeditie reisaanbod uitgebreid met een nieuwe bestemming: de Galápagos eilanden! Een unieke archipel gelegen in de Stille Oceaan ten westen van Ecuador. De afgelegen Galápagos is een uniek voorbeeld van ongerepte natuur en een indrukwekkend dierenrijk. Het was hier dat natuurwetenschapper Charles Darwin voet aan wal zette in 1835 en zijn ervaring met deze bijzondere plek bracht hem ertoe zijn baanbrekende boek te schrijven over de evolutietheorie. 

Zelf heb ik een aantal jaren geleden mogen ervaren hoe mooi, puur en ongerept de Galápagos Eilanden zijn. Met een expeditieschip voeren we langs de diverse eilanden, waar we met gidsen een deel van de eilanden hebben verkend. Het heldere water, de ruige bossen en de overweldigende aanwezigheid van zo veel bijzondere dieren maken dit een bestemming die me altijd is bijgebleven. En nog steeds staan de eilanden op mijn shortlist om in de komende jaren opnieuw te bezoeken. Een unieke locatie die met vrijwel geen enkele andere reisbestemmingen is te vergelijken.

Kleinschalig, authentiek & exclusief

De pandemie heeft geleid tot een toenemende vraag naar reizen die zich kenmerken door kleinschaligheid, authenticiteit en exclusiviteit. Weg van het massatoerisme en één zijn met de natuur. Om de reiziger helemaal tegemoet te komen aan de behoefte aan kleinschalige en avontuurlijke reizen, gaat Hurtigruten op deze nieuwe bestemming samenwerken met lokale partner Metropolitan Touring.

Deze samenwerking is de perfecte match tussen twee bedrijven met een trotse geschiedenis, een sterk erfgoed en dezelfde passie voor het welzijn van onze planeet en oceanen. Er zijn twee soorten landprogramma’s welke gecombineerd worden met een 7-daagse cruise naar de Galápagos eilanden. De 11-daagse reis is inclusief een voorprogramma vanuit Quito, Ecuador met bezoek aan het Cotopaxi Nationaal Park en Limpiopungo Lagoon.

De 13-daagse reis combineert de cruise met een voorprogramma met bezoek aan Machu Picchu en het Inca-rijk. Vanaf januari 2023 is het ook mogelijk een 15-daagse reis te boeken met een langer verblijf op de Galapagos Eilanden. 

Welkom aan boord MS Santa Cruz II

De ontdekkingscruise wordt uitgevoerd door het nieuwste Hurtigruten schip, MS Santa Cruz II. Het intieme schip beschikt over 50 comfortabele en modern ingerichte hutten die plaats bieden aan maximaal 90 gasten. Tijdens het verkennen van de Galápagos eilanden heeft u de mogelijkheid om actief deel te nemen aan activiteiten en ontmoetingen aan wal.

Na een dag in de voetsporen van Darwin is het ontspannen ‘thuiskomen’ aan boord van MS Santa Cruz II. Het schip, gebouwd in 2002, zal in 2022 volledig gerenoveerd zijn. Een gastronomisch restaurant, Panorama Bar & Lounge, fitnessruimte en twee jacuzzi’s zijn slechts een greep uit de voorzieningen aan boord! De reizen met dit schip worden CO2-neutraal uitgevoerd, oftewel óók nog eens een verantwoorde reiskeuze!

Tijdens de expeditie cruises zijn er diverse materialen en uitrustingen ter beschikking. Onder andere kajaks, SUP-boards, snorkeluitrustingen en een eigen boot met glazen bodem om de onderwaterwereld van dichtbij te kunnen beleven. Het gebruik van al deze materialen is gratis en alle activiteiten worden onder toezicht van een erkend natuurgids uitgevoerd. 

Wat is de beste reistijd? 

Hurtigruten voert de nieuwe expeditie cruises het gehele jaar uit en een voor de hand liggende vraag bij menig reiziger is dan ook ‘Wat is de beste reistijd?’ De Galápagos eilanden zijn het hele jaar door een vakantiebestemming. Het klimaat zorgt ervoor dat het weer op de Galápagos van maand tot maand constant is. Er zijn subtiele verschillen in seizoenen. Het ‘warme’ seizoen vindt plaats van december tot mei en is de beste tijd van het jaar om te snorkelen.

Het ‘koele’ seizoen vindt plaats van juni tot november. Dit is het beste seizoen om dolfijnen, walvissen en andere grote zeedieren te zien. Een bezoek tijdens de overgang tussen de warme en koele seizoenen in mei en november kan resulteren in het beste van twee werelden. Met het handige maandoverzicht kiest u gemakkelijk uw gewenste reisperiode! 

Wat er te zien & te beleven is? 

Januari: perfect om te snorkelen en vogels te kijken. Groene zeeschildpadden komen op het strand om hun eieren te leggen.

Februari: perfect om te kajakken en snorkelen. Flamingo’s en zeeleguanen beginnen te nestelen.

Maart: de perfecte tijd om te snorkelen en tropische vissen te zien, evenals de pinguïns. Albatrossen arriveren op de eilanden.

April: een van de meest populaire tijden van het jaar om te bezoeken. Perfect om te snorkelen. Einde broedseizoen voor de reuzenschildpadden. Eieren van groene zeeschildpadden beginnen uit te komen en baby’s komen tevoorschijn. De eieren van landleguanen komen uit.

Mei: dynamisch weer & zeer actieve dieren. Blauwvoetgenten beginnen hun paringsrituelen, zeeschildpadden beginnen uit te komen, stormvogels nestelen en Galápagos-pinguïns zijn erg actief aan de oppervlakte.

Juni: koeler seizoen. Reuzenschildpadden beginnen te migreren om te nestelen, zuidelijke trekvogels stoppen op hun migratie naar het noorden. Bultruggen kunnen worden gezien die migreren voor de kust van de archipel.

Juli: de zeevogelgemeenschap broedt actief, lavahagedissen beginnen paringsrituelen, walvissen en dolfijnen kunnen gemakkelijk worden waargenomen. Dit is ook een van de beste tijden om de vier levensfasen van de blauwvoetgenten te zien: eieren, kuikens, juvenielen en jong volwassenen.

Augustus: koeler weer, perfect om te wandelen. Trekkende kustvogels arriveren, reuzenschildpadden keren terug naar de hooglanden van Santa Cruz en het belangrijkste geboorteseizoen voor de zeeleeuwen begint.

September: koudste temperatuur van het jaar. Zeeleeuwen, pinguïns en zeevogels zijn het meest actief.

Oktober: lavareigers nestelen, pelsrobben beginnen te paren, blauwvoetgenten brengen kuikens groot, reuzenschildpadden leggen nog steeds eieren en er zijn overal zeeleeuwenpups.

November: het warme weer komt eraan, er zijn overal in de archipel soorten kwallen te zien, stormvogels beginnen hun tweede nestperiode en zeeleeuwenpups kijken speels naar snorkelaars.

December: het uitkomen van reuzenschildpadeieren, groene zeeschildpadden paren, zee- en landleguanen beginnen hun paarseizoen, en albatrossen vliegen uit.

Beschikbaarheid en aanbiedingen

Stap in de voetsporen van Darwin en maak met Hurtigruten een adembenemende reis! Bezoek Machu Picchu en maak een 7- of 9-daagse cruise naar de Galápagos Eilanden. Compleet verzorgd, inclusief retourvlucht en voorprogramma in Ecuador en Peru. Check nu de beschikbaarheid en eventuele aanbiedingen op de website van Norske.

Klik hier voor meer informatie:  www.norske.nl

Norske Noorwegen Reizen is reeds 30 jaar exclusief vertegenwoordiger van Hurtigruten. Naast de traditionele postboot route langs de Noorse kust, is er een ruim aanbod volledig verzorgde expeditie cruises naar Antarctica, Spitsbergen, Groenland, IJsland, Canada & Alaska, Zuid-Amerika en langs de Europese kust. In 2022 zijn de bestemmingen Galápagos eilanden en Kaapverdië toegevoegd aan het expeditie reisaanbod. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.