Het staat buiten kijf dat de Incastad Machu Picchu hoog op de bucketlist van de gemiddelde Zuid-Amerika-bezoeker staat, en sowieso op één als je op reis gaat naar Peru. Geen wonder dat deze plek die op de lijst van de zeven moderne wereldwonderen staat bijna ten onder ging aan haar eigen populariteit.

Om dit op te lossen en te zorgen dat alle bezoekers ook daadwerkelijk toegang hebben, kan het heiligdom sinds juli 2017 in twee shifts bezocht worden, namelijk in de ochtend van 6.00 tot 12.00 en in de middag van 12.00 tot 17.30 uur. Ook wordt de nadruk gelegd op duurzaam toerisme. Op deze manier hoopt de overheid ervoor te zorgen dat ook ook toekomstige generaties kunnen genieten van deze bijzondere plaats.

Machu Picchu is fotogeniek

Iedereen die de toegangspoort van de heilinge Incastad door is zal het beamen: je staat hier op één van de meest fotogenieke plekken ter wereld. Het zal je daarom niet verbazen dat dat #machupicchu de plek is die in 2017 het meest op Instagram verscheen. Maar toch is alleen plaatjes kijken niet genoeg. Je moet het zelf beleven!

Hoe kom je bij Machu Picchu?

De Incastad is bereikbaar vanuit de stad Cusco, gelegen in het zuiden van Peru. Je komt hier met het vliegtuig of de langeafstandsbus vanuit bijvoorbeeld Lima of Arequipa. Kom je met het vliegtuig vanaf zeeniveau, is het wel aan te raden om je lichaam te laten wennen aan de hoogte. Cusco ligt namelijk op 3400 meter hoogte. Ga je via een meerdaagse trekking naar Machu Picchu kom je nog veel hoger en loop je het risico op hoogteziekte wanneer je lichaam niet genoeg is geacclimatiseerd.

Je bereikt het heiligdom van de Inca’s via de Inca Trail, of -als die al volgeboekt is, wat vaak al maanden van te voren het geval is- via de alternatieve Salkantay Trek.  Overigens kun je ook gewoon vanuit Cusco de trein nemen naar Aguas Calientes en van daaruit de bus naar Machu Picchu.

Meer informatie over Machu Picchu en andere bezienswaardigheden over Peru vind je op Peru.travel.

Foto: Pauline van der Waal

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

BBI Travel

Voordelige reizen door Noorwegen

Ongerept Noorwegen beleef je met BBI Travel. In Noorwegen ervaar je spectaculair natuurschoon en levendige dorpjes. Tijdens jouw rondreis verblijf je in gemoedelijke hotels en pensions. Boek jouw rondreis via BBI Travel en verzeker jezelf van een vakantie om nooit te vergeten. Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer