Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

Het staat buiten kijf dat de Incastad Machu Picchu hoog op de bucketlist van de gemiddelde Zuid-Amerika-bezoeker staat, en sowieso op één als je op reis gaat naar Peru. Geen wonder dat deze plek die op de lijst van de zeven moderne wereldwonderen staat bijna ten onder ging aan haar eigen populariteit.

Om dit op te lossen en te zorgen dat alle bezoekers ook daadwerkelijk toegang hebben, kan het heiligdom sinds juli 2017 in twee shifts bezocht worden, namelijk in de ochtend van 6.00 tot 12.00 en in de middag van 12.00 tot 17.30 uur. Ook wordt de nadruk gelegd op duurzaam toerisme. Op deze manier hoopt de overheid ervoor te zorgen dat ook ook toekomstige generaties kunnen genieten van deze bijzondere plaats.

Machu Picchu is fotogeniek

Iedereen die de toegangspoort van de heilinge Incastad door is zal het beamen: je staat hier op één van de meest fotogenieke plekken ter wereld. Het zal je daarom niet verbazen dat dat #machupicchu de plek is die in 2017 het meest op Instagram verscheen. Maar toch is alleen plaatjes kijken niet genoeg. Je moet het zelf beleven!

Hoe kom je bij Machu Picchu?

De Incastad is bereikbaar vanuit de stad Cusco, gelegen in het zuiden van Peru. Je komt hier met het vliegtuig of de langeafstandsbus vanuit bijvoorbeeld Lima of Arequipa. Kom je met het vliegtuig vanaf zeeniveau, is het wel aan te raden om je lichaam te laten wennen aan de hoogte. Cusco ligt namelijk op 3400 meter hoogte. Ga je via een meerdaagse trekking naar Machu Picchu kom je nog veel hoger en loop je het risico op hoogteziekte wanneer je lichaam niet genoeg is geacclimatiseerd.

Je bereikt het heiligdom van de Inca’s via de Inca Trail, of -als die al volgeboekt is, wat vaak al maanden van te voren het geval is- via de alternatieve Salkantay Trek.  Overigens kun je ook gewoon vanuit Cusco de trein nemen naar Aguas Calientes en van daaruit de bus naar Machu Picchu.

Meer informatie over Machu Picchu en andere bezienswaardigheden over Peru vind je op Peru.travel.

Foto: Pauline van der Waal

klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

BBI Travel

Onvergetelijke reizen maak je met BBI Travel

De meest bijzondere bestemmingen beleef je met BBI Travel. Maak kennis met de ongerepte binnenlanden en kusten van Zweden, Noorwegen en Finland, ervaar de wildernis van Canada en IJsland, of maak een onvergetelijke meerdaagse hike in Ierland. Bij BBI Travel is jouw reis goed geregeld. Lees meer

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer