klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Het verhaal achter de foto: Adembenemend Patagonië

Door Thiery Thielemans

Sommige foto’s zijn zo surrealistisch dat je je afvraagt of een dergelijke plek wel echt bestaat. Ik had dat gevoel heel sterk bij het zien van deze foto en besloot op zoek te gaan naar dit stukje paradijs op aarde. Voor een nieuw ‘verhaal achter de foto‘ reizen we vandaag af naar Patagonië.

Patagonië
Patagonië

WAAR LIGT PATAGONIË EIGENLIJK?

Patagonië is een gebied in Zuid-Amerika, gelegen ten zuiden van de rivier Colorado tot aan de Straat Magellaan. Het gebied strekt zich uit over zowel Chili als Argentinië. De Portugese ontdekkingsreiziger Ferdinand Magellaan was de eerste Europeaan die Patagonië aandeed tijdens zijn reis om de wereld in 1520.

Pigafetta meldde in zijn verslag dat men daar reusachtige mensen aantrof

Volgens Antonio Pigafetta, die de ontdekkingen van Magellaan op schrift stelde, noemde Magellaan het gebied “Patagão”. Pigafetta meldde in zijn verslag dat men daar reusachtige mensen aantrof. Daarom wordt verondersteld dat Patagonië zoiets betekent als ‘Land van grote voeten’. Nederlandse, Engelse en Spaanse avonturiers volgden het spoor van Magellaan in de daarop volgende jaren.

PATAGONIË IS PUUR NATUUR

Patagonië betovert je door haar afwisselende natuur. Je vindt er uitgestrekte pampa’s vol grote roofvogels, guanaco’s & nandoes in een prachtig geheel van ijs, rotsen, bergen, sneeuw, grasvlaktes en vergezichten. Het levert prachtige, bijna surrealistische, beelden op. Oordeel zelf!

Patagonië vastgelegd door de Poolse fotograaf Karol Nienartowicz
Patagonië
Patagonië vastgelegd door de Poolse fotograaf Karol Nienartowicz
Patagonië
Het adembenemende Patagonië vastgelegd door de Poolse fotograaf Karol Nienartowicz

KAROL NIENARTOWICZ

Bovenstaande beelden zijn afkomstig van de Poolse fotograaf Karol Nienartowicz. Karol is een professioneel bergfotograaf en maakt met zijn camera’s de mooiste beelden van berggebieden van over de hele wereld. Ik word betoverd bij het zien van al zijn mooie foto’s. Wil jij dat ook? Neem dan zeker eens een kijkje op zijn website en laat je betoveren!

BRONNEN: Wikipedia en Karol Nienartowicz

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Val d'Aran

Ga naar Val d’Aran in de Pyreneeën

De natuur in Val d’Aran is geweldig en uitbundig. Met hoge bergtoppen boven de 3000 meter, prachtige gletsjermeren en oneindig groene hellingen is Val d’Aran geweldig voor enthousiaste outdoorliefhebbers en fanatieke bergwandelaars en fietsers. Ga wandelen, mountainbiken, fietsen, watersporten en skiën in deze Noord-Spaanse regio tegen de grens met Frankrijk. Lees meer

BBI Travel

Voordelige reizen door Noorwegen

Ongerept Noorwegen beleef je met BBI Travel. In Noorwegen ervaar je spectaculair natuurschoon en levendige dorpjes. Tijdens jouw rondreis verblijf je in gemoedelijke hotels en pensions. Boek jouw rondreis via BBI Travel en verzeker jezelf van een vakantie om nooit te vergeten. Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer