Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

Het verhaal achter de foto: Adembenemend Patagonië

Door Thiery Thielemans

Sommige foto’s zijn zo surrealistisch dat je je afvraagt of een dergelijke plek wel echt bestaat. Ik had dat gevoel heel sterk bij het zien van deze foto en besloot op zoek te gaan naar dit stukje paradijs op aarde. Voor een nieuw ‘verhaal achter de foto‘ reizen we vandaag af naar Patagonië.

Patagonië
Patagonië

WAAR LIGT PATAGONIË EIGENLIJK?

Patagonië is een gebied in Zuid-Amerika, gelegen ten zuiden van de rivier Colorado tot aan de Straat Magellaan. Het gebied strekt zich uit over zowel Chili als Argentinië. De Portugese ontdekkingsreiziger Ferdinand Magellaan was de eerste Europeaan die Patagonië aandeed tijdens zijn reis om de wereld in 1520.

Pigafetta meldde in zijn verslag dat men daar reusachtige mensen aantrof

Volgens Antonio Pigafetta, die de ontdekkingen van Magellaan op schrift stelde, noemde Magellaan het gebied “Patagão”. Pigafetta meldde in zijn verslag dat men daar reusachtige mensen aantrof. Daarom wordt verondersteld dat Patagonië zoiets betekent als ‘Land van grote voeten’. Nederlandse, Engelse en Spaanse avonturiers volgden het spoor van Magellaan in de daarop volgende jaren.

PATAGONIË IS PUUR NATUUR

Patagonië betovert je door haar afwisselende natuur. Je vindt er uitgestrekte pampa’s vol grote roofvogels, guanaco’s & nandoes in een prachtig geheel van ijs, rotsen, bergen, sneeuw, grasvlaktes en vergezichten. Het levert prachtige, bijna surrealistische, beelden op. Oordeel zelf!

Patagonië vastgelegd door de Poolse fotograaf Karol Nienartowicz
Patagonië
Patagonië vastgelegd door de Poolse fotograaf Karol Nienartowicz
Patagonië
Het adembenemende Patagonië vastgelegd door de Poolse fotograaf Karol Nienartowicz

KAROL NIENARTOWICZ

Bovenstaande beelden zijn afkomstig van de Poolse fotograaf Karol Nienartowicz. Karol is een professioneel bergfotograaf en maakt met zijn camera’s de mooiste beelden van berggebieden van over de hele wereld. Ik word betoverd bij het zien van al zijn mooie foto’s. Wil jij dat ook? Neem dan zeker eens een kijkje op zijn website en laat je betoveren!

BRONNEN: Wikipedia en Karol Nienartowicz

klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nordic

Scandinavië – natuur voor iedereen

Hoge bergpieken, onaardse landschappen, wonderlijke fjordenkusten, oneindig uitgestrekte bossen en boven alles: rust en ruimte. Kies jij voor een vakantie naar Noorwegen, Zweden, Finland, Denemarken of misschien wel IJsland? Voor ieder reisgezelschap heeft Scandinavië een perfecte vakantie in huis. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Andorra

Atypical Andorra

Als je wilt dat je winter anders is dan anders, kom dan ontdekken dat je in de sneeuw van Andorra niet alleen kunt skiën. Andorra heeft maar liefst 300km aan skipistes, verdeeld over skigebieden. Maar er is meer. Veel meer! Lees hier alles over wintersporten in Atypical Andorra. Lees meer