Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Het verhaal achter de foto: Adembenemend Patagonië

Door Thiery Thielemans

Sommige foto’s zijn zo surrealistisch dat je je afvraagt of een dergelijke plek wel echt bestaat. Ik had dat gevoel heel sterk bij het zien van deze foto en besloot op zoek te gaan naar dit stukje paradijs op aarde. Voor een nieuw ‘verhaal achter de foto‘ reizen we vandaag af naar Patagonië.

Patagonië
Patagonië

WAAR LIGT PATAGONIË EIGENLIJK?

Patagonië is een gebied in Zuid-Amerika, gelegen ten zuiden van de rivier Colorado tot aan de Straat Magellaan. Het gebied strekt zich uit over zowel Chili als Argentinië. De Portugese ontdekkingsreiziger Ferdinand Magellaan was de eerste Europeaan die Patagonië aandeed tijdens zijn reis om de wereld in 1520.

Pigafetta meldde in zijn verslag dat men daar reusachtige mensen aantrof

Volgens Antonio Pigafetta, die de ontdekkingen van Magellaan op schrift stelde, noemde Magellaan het gebied “Patagão”. Pigafetta meldde in zijn verslag dat men daar reusachtige mensen aantrof. Daarom wordt verondersteld dat Patagonië zoiets betekent als ‘Land van grote voeten’. Nederlandse, Engelse en Spaanse avonturiers volgden het spoor van Magellaan in de daarop volgende jaren.

PATAGONIË IS PUUR NATUUR

Patagonië betovert je door haar afwisselende natuur. Je vindt er uitgestrekte pampa’s vol grote roofvogels, guanaco’s & nandoes in een prachtig geheel van ijs, rotsen, bergen, sneeuw, grasvlaktes en vergezichten. Het levert prachtige, bijna surrealistische, beelden op. Oordeel zelf!

Patagonië vastgelegd door de Poolse fotograaf Karol Nienartowicz
Patagonië
Patagonië vastgelegd door de Poolse fotograaf Karol Nienartowicz
Patagonië
Het adembenemende Patagonië vastgelegd door de Poolse fotograaf Karol Nienartowicz

KAROL NIENARTOWICZ

Bovenstaande beelden zijn afkomstig van de Poolse fotograaf Karol Nienartowicz. Karol is een professioneel bergfotograaf en maakt met zijn camera’s de mooiste beelden van berggebieden van over de hele wereld. Ik word betoverd bij het zien van al zijn mooie foto’s. Wil jij dat ook? Neem dan zeker eens een kijkje op zijn website en laat je betoveren!

BRONNEN: Wikipedia en Karol Nienartowicz

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nordic

Verken het prachtige Zweden met Nordic

Zweden bestaat voornamelijk uit uitgestrekte bossen en tal van meren, maar verrast nabij de Noorse grens ook met hoogvlaktes en canyons. De Zweedse gezelligheid is echter nooit weg te denken. Dit is werkelijk een land van levensgenieters: bruisende steden, gezellige dorpen, gastronomie, design en unieke accommodaties. Zweden is een geweldige reisbestemming in elk seizoen!

Lees meer

Wandelen door de Balkan

Avontuurlijke wandelreis door de Balkan

Beleef de Balkan Trail tijdens de 12-daagse wandelreis van Better Places. Trek met een klein groepje, een Nederlandse reisbegeleider en lokale berggids door het adembenemende berglandschap van Albanië en Montenegro. Bekijk de reis

Voigt Travel

Ontdek de nazomer in het Hoge Noorden

Ervaar de prachtige herfstkleuren – of “Ruska”, in de Lapse natuur. Aanschouw het noorderlicht. Geniet van rust, ruimte en adembenemende natuur die met geen woorden is te beschrijven.

Lees meer