ADVERTENTIE

Klik hier voor de mooiste bergwandelingen en huttentochten in Oostenrijk

 

Machu Picchu speciaal opengesteld Japanse jongen

Door: Pauline van der Waal

Hoe geweldig is dit? De Japanse Jesse Takayama is door corona gestrand in Peru. Hij zit er inmiddels zo’n zeven maanden vast en was destijds naar het Zuid-Amerikaanse land gekomen om Machu Picchu te bezoeken. Dat lukte helaas niet, omdat de oude Incastad en toeristische trekpleister werd gesloten vanwege de coronamaatregelen. Afgelopen weekend werd Machu Picchu speciaal voor hem geopend.

Hier zie je Jesse in een compleet verlaten Machu Picchu. Wat een magische ervaring moet dat zijn geweest!

Grote uitzondering

Jesse had in maart al een ticket om Machu Picchu binnen te kunnen. Hij verbleef sinds die tijd in Aguas Calientes, het stadje aan de voet van de Incastad en een bekende uitvalsbasis om de ruïnes te bezoeken. Zijn verhaal kwam terecht bij de autoriteiten en uiteindelijk zelfs bij de Minister van Cultuur Alejandro Neyra. Vervolgens mocht Jesse onder begeleiding van de parkdirecteur naar de Incastad. Ze maakten op de top onderstaande video.

Machu Picchu gaat volgende maand weer open

De minister liet weten dat de planning is dat de grootste toeristische trekpleister van het land en ver daarbuiten volgende maand weer open gaat voor toeristen uit binnen- en buitenland. De exacte datum is nog niet bekend. Wel zullen er beduidend minder mensen worden toegelaten, wat waarschijnlijk een nog langere wachttijd tot gevolg heeft. Ook vóór de coronacrisis moest je al tijden van te voren een ticket kopen om een bezoekje te kunnen brengen aan de ruïnes van de Incastad.

Lees meer over Machu Picchu

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.