Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

Machu Picchu speciaal opengesteld Japanse jongen

Door: Pauline van der Waal

Hoe geweldig is dit? De Japanse Jesse Takayama is door corona gestrand in Peru. Hij zit er inmiddels zo’n zeven maanden vast en was destijds naar het Zuid-Amerikaanse land gekomen om Machu Picchu te bezoeken. Dat lukte helaas niet, omdat de oude Incastad en toeristische trekpleister werd gesloten vanwege de coronamaatregelen. Afgelopen weekend werd Machu Picchu speciaal voor hem geopend.

Hier zie je Jesse in een compleet verlaten Machu Picchu. Wat een magische ervaring moet dat zijn geweest!

Grote uitzondering

Jesse had in maart al een ticket om Machu Picchu binnen te kunnen. Hij verbleef sinds die tijd in Aguas Calientes, het stadje aan de voet van de Incastad en een bekende uitvalsbasis om de ruïnes te bezoeken. Zijn verhaal kwam terecht bij de autoriteiten en uiteindelijk zelfs bij de Minister van Cultuur Alejandro Neyra. Vervolgens mocht Jesse onder begeleiding van de parkdirecteur naar de Incastad. Ze maakten op de top onderstaande video.

Machu Picchu gaat volgende maand weer open

De minister liet weten dat de planning is dat de grootste toeristische trekpleister van het land en ver daarbuiten volgende maand weer open gaat voor toeristen uit binnen- en buitenland. De exacte datum is nog niet bekend. Wel zullen er beduidend minder mensen worden toegelaten, wat waarschijnlijk een nog langere wachttijd tot gevolg heeft. Ook vóór de coronacrisis moest je al tijden van te voren een ticket kopen om een bezoekje te kunnen brengen aan de ruïnes van de Incastad.

Lees meer over Machu Picchu

Bron: NOS

klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Yomads

Onvergetelijke outdoorreizen van Yomads

Bij Yomads draait alles om het creëren van onvergetelijke outdoorreizen. De trips zijn speciaal geselecteerd zodat je op de meest unieke plekken komt, #opjebucketlist. Je ontdekt tijdens het hiken ongerepte landschappen en nieuwe bestemmingen. In kleine groepen, ver buiten de gebaande paden en weg van de massa. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Bergsportdag

Je vakantie start op de Bergsportdag

Deze zomer naar de bergen? Kom dan naar de Bergsportdag, 17 maart in het NBC Nieuwegein. Een dag met een uitgebreid programma vol inspirerende sprekers en lezingen, leerzame workshops, de mooiste hikes en het nieuwste materiaal. Dé perfecte voorbereiding voor jouw volgende avontuur. Lees meer