Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Op reis in Peru, wil je natuurlijk zoveel mogelijk van de schoonheid van het land ontdekken. Met een veelheid aan culturele, historische en natuurlijke hoogtepunten is het niet makkelijk kiezen. Waar moet je zijn voor de mooiste uitzichten en begeef je je tegelijkertijd een beetje weg van de gebaande paden? We nemen je mee langs vijf locaties die niet alleen de rijkdom tonen, maar waar je camera gegarandeerd overuren maakt.

Laguna 69 in Huascaran National Park

Het uitzicht over dit kristalheldere bergmeer op 4.600 m hoogte is de beloning van een hike in het Huascaran National Park in de regio Ancash. De tocht begint in het plaatsje Yuraccorral en voert door dichte bebossing afgewisseld met ruige rotspartijen. Na ongeveer 3 uur lopen, veelal langs de beek die in het meer ontspringt, wacht een fenomenaal panorama van weerspiegelende bergtoppen in het heldere water van Laguna 69.

Gocta Waterval

Midden in de tropische vegetatie stort het water van de Gocta-waterval ruim 770 m naar beneden en is daarmee een van de hoogste ter wereld. Het donderende geraas is al van ruime afstand te horen.

Vanuit het plaatsje Cocachimba loopt een route die in zo’n 2,5 uur naar de Gocta-waterval leidt. Onderweg, te voet of te paard, spot je ongetwijfeld tal van de 110 voorkomende vogelsoorten en kleurrijke orchideeën.

‘Catarata del Gocta’ is een waterval met twee etages in de Peruaanse provincie Bongara in Amazonas, ongeveer 771 kilometer ten noordoosten van Lima.

Het mondt uit in de Cocahuayco-rivier. Hoewel de waterval al eeuwen bekend was bij de lokale bevolking (hij is volledig in het zicht van een nabijgelegen dorp), werd het bestaan ervan pas aan de wereld bekend gemaakt na een expeditie in 2002 door Stefan Ziemendorff, met een groep Peruaanse ontdekkingsreizigers.

De waterval, die vanaf enkele kilometers afstand te zien is, is Gocta Falls genoemd, naar de naam van de dichtstbijzijnde nederzetting.

Catarata de Gocta, Chachapoyas.

Sillar Route Arequipa

Arequipa dankt haar bijnaam ‘de Witte Stad’ aan het bijzondere, witte gesteente ‘sillar’, waarmee een groot deel van de historische binnenstad is gebouwd. Behalve de prachtige façades in het koloniale centrum van Arequipa, is de Sillar Route een absolute must. Deze 2 km lange route voert langs alle aspecten die te maken hebben met dit zeldzame, witte lava gesteente. Van de delving in rotsen, waar ook metershoge façades in de bergwand zijn uitgehakt, tot ateliers waar het sillar wordt bewerkt tot scuplturen. Een van de hoogtepunten is de fotogenieke roze canyon, Sillar Rosada.

Turistas en las Canteras de sillar de Añashuayco. Ruta del Sillar.

Taquile in het Titicacameer

Een hele ander panorama wacht op het eilandje Taquile, midden in het Titicacameer op 3.927 m boven de zeespiegel, en drie uur varen vanaf Puno. Taquile geeft niet alleen een prachtig uitzicht over het gigantische meer, maar biedt je ook een kijkje in de rijke historie van de lokale bevolking. Deze komt vooral tot uiting in de prachtige handgeweven kleurrijke stoffen en kleden in complexe patronen, die van generatie op generatie worden overgedragen. Het mooiste uitzicht over het meer heb je vanaf het hoogst punt op het eiland, Mulsina Pata, te midden van historische overblijfselen.

Isla de Taquile en el Lago Titicaca.

Humantay Lake in de Vilcabamba bergketen

Het turkooisblauwe water van Humantay Lake is een van de pareltjes van het Andesgebergte in de Cusco-regio. Het is een speciale plek, perfect om een oud ritueel te doen ter ere van Moeder Aarde of Pachamama met stenen en cocabladeren. Om na de laatste bocht oog in oog te staan met een van de mooiste bergmeren, op een hoogte van 5.473 meter, is een magische ervaring.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nieuw-Zeeland

Bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland. Letterlijk aan de andere kant van de wereld en een waanzinnige bestemming voor een droomvakantie. De natuur is er prachtig en niet voor niets heeft Nieuw-Zeeland dertien nationale parken verdeeld over het Noordereiland en het Zuidereiland. Voor meer inspiratie hebben we de zeven mooiste nationale parken voor je op een rij gezet. Lees meer

Reisverzekering

Voordelige reisverzekering voor actieve reizigers

De NKBV-reisverzekering met bergsportdekking biedt alles wat een normale doorlopende reisverzekering biedt, plus een extra dekking voor bergsportrisico’s. En omdat we deze verzekering voor tienduizenden leden tegelijk afsluiten, is de premie laag. Lees meer

Sea to Summit

Sea to Summit Outdoor Gear

Waar je ook heen gaat en of je gaat wandelen, fietsen, roeien, zeilen, of wat dan ook: je wilt slimme en kwalitatief hoogstaande producten, makkelijk mee te nemen en licht van gewicht. Of het nou gaat om slaapzakken en slaapmatten, kookgerei voor je kampeerkeuken, tenten, tassen of andere artikelen. Sea to Summit is een merk waarbij je zeker weet dat je goed zit. Lees meer