klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Afzien mag best beloond worden…toch?

Door: Pauline van der Waal

Machu Picchu in Peru staat hoog op de lijst bij menig reiziger. Ik zou het sterker willen stellen. Een bezoek aan deze oude Incastad mag eenvoudigweg niet ontbreken als je het Zuid-Amerikaanse land aandoet. Onderweg is luxe niet het eerste waar je aan denkt, maar daar kan zo maar eens verandering in komen. Deze bijzondere kampeerplekken doen je hart sneller kloppen: geen camping, maar glamping!

Logeren in een luxe tent bij een Peruaans gastgezin - credits: Qhispikay Sustainable Glamping
Logeren in een luxe tent bij een Peruaans gastgezin – credits: Qhispikay Sustainable Glamping

Slapen onder de sterren

De glamping Chaska Ocupi is pas net geopend en heeft luxe ingerichte tenten in een prachtig landschap. Je wordt verwend met een heerlijk diner met ingrediënten uit de streek, waarna er verzameld wordt rond het vuur. Bij dit vreugdevuur wordt Pachamama -oftewel Moeder Aarde- bezongen en offers gebracht.

Dit is toch exact wat je je voorstelt bij Glamping? - credits Chaska Ocupi
Dit is toch exact wat je je voorstelt bij Glamping? – credits Chaska Ocupi

Natuurlijk kun je ook nagenieten op je eigen kleine overdekte terras bij je tent, of genieten van een warme douche. OP deze plek is de sterrenhemel en de maan goed te zien en je slaapt dan ook onder de sterren, de letterlijke vertaling van Chaska Ocupi in het Quechua.

Ultiem genieten van je eigen tent - credits Chaska Ocupi
Ultiem genieten van je eigen tent – credits Chaska Ocupi

Iets minder luxe, maar des te meer avontuur

Wil je echt iets bijzonders, dan moet je naar de Skylodge Adventure Suites. Je slaapt hier in één van de drie transparante capsules die aan een steile rots in de Heilige Vallei hangen. En dat is nog niet alles. Er loopt namelijk niet bepaald een makkelijk wandelpaadje naartoe… Je moet via een via ferrata (Klettersteig) van zo’n 400 meter, of je hiket over een moeilijk begaanbaar pad en moet zelfs een stuk ziplinen!

Oké, de Skylodge Adventure Suites staat per direct hoog op onze bucketlist! - credits Natura Vive
Oké, de Skylodge Adventure Suites staat per direct hoog op onze bucketlist! – credits Natura Vive

Eenmaal binnen kun je ontspannen, want hier wordt alles voor je gedaan. Je diner (inclusief een wijntje) en je ontbijt worden in je capsule gebracht. Waarschijnlijk heb je alle tijd nodig om je te vergapen aan het prachtige landschap, want vanuit je capsule heb je 300° uitzicht. Gaat je dit iets te ver, dan kun je ook alleen voor een lunch langskomen. Voor meer info kijk je op de website.

Wat een uitzicht! - credits Natura Vive
Wat een uitzicht! – credits Natura Vive

Onderweg kamperen tijdens de Salkantay Trek

De Salkantay is een meerdaagse hike die net als de Incatrail eindigt in Machu Picchu. Ik liep deze zware maar prachtige tocht zelf ook. En waar ik me destijds moest ‘behelpen’ met simpele tentjes, waar de koude nachten niet bepaald genieten waren, doet Peru Ecocamp dat helemaal anders. Op vier verschillende Ecocamps langs de route staan unieke ‘domes’.

Wat ziet dit er waanzinnig gaaf uit - credits Peru Ecocamp
Wat ziet dit er waanzinnig gaaf uit – credits Peru Ecocamp

Hier logeren is met recht glamping gezien de luxe, maar de impact op het milieu wordt tot een absoluut minimum  beperkt. Je hebt beschikking over een koepel van 28m2, een kingsize bed, eigen badkamer, en… een houtkachel! Natuurlijk wordt er ook hier heerlijk voor je gekookt.

Glamping? Dit is een sjieke hotelkamer, maar dan met uitzicht - credits Peru Ecocamp
Glamping? Dit is een sjieke hotelkamer, maar dan met uitzicht – credits Peru Ecocamp

 Logeren bij de locals

Een ander prachtig initiatief zijn de drie verschillende glampings van Qhispikay Sustainable Glamping. De dorpjes Huiloc, Misminay en Viacha in de Heilige Vallei hebben hun poorten geopend en je leeft hier dichtbij de lokale bevolking. De tenten staan namelijk op het terrein bij gastgezinnen.

Een unieke ervaring bij de locals - credits Qhispikay Sustainable Glamping
Een unieke ervaring bij de locals – credits Qhispikay Sustainable Glamping

Je wordt gastvrij ontvangen en natuurlijk weten zij je de allermooiste plekjes te tonen en kun je genieten van traditionele gerechten. Een ervaring die je nooit meer vergeet! De tenten zijn ook hier vrij luxe. Je slaapt in een echt bed en je hebt elektriciteit.

Hoe Instagrammable wil je het hebben? - credits Qhispikay Sustainable Glamping
Hoe Instagrammable wil je het hebben? – credits Qhispikay Sustainable Glamping

Lees hier alles over Machu Picchu of over Peru

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Val d'Aran

Ga naar Val d’Aran in de Pyreneeën

De natuur in Val d’Aran is geweldig en uitbundig. Met hoge bergtoppen boven de 3000 meter, prachtige gletsjermeren en oneindig groene hellingen is Val d’Aran geweldig voor enthousiaste outdoorliefhebbers en fanatieke bergwandelaars en fietsers. Ga wandelen, mountainbiken, fietsen, watersporten en skiën in deze Noord-Spaanse regio tegen de grens met Frankrijk. Lees meer

BBI Travel

Voordelige reizen door Noorwegen

Ongerept Noorwegen beleef je met BBI Travel. In Noorwegen ervaar je spectaculair natuurschoon en levendige dorpjes. Tijdens jouw rondreis verblijf je in gemoedelijke hotels en pensions. Boek jouw rondreis via BBI Travel en verzeker jezelf van een vakantie om nooit te vergeten. Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer