Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

In de Colca Canyon in Peru cirkelen de condors boven je hoofd

Een reisverhaal van Pauline van der Waal

Als je aan Peru denkt, denk je natuurlijk aan de Inca-trail. Maar een minstens zo mooie trekking vond ik zelf de Colca Canyon. Vanaf het vertrekpunt is deze kloof zo’n 1200 meter diep. Dit is meer dan twee keer zo diep als de wereldberoemde Grand Canyon!

Startpunt Cruz del Condor

De Colca Canyon ligt ongeveer 160 kilometer van de stad Arequipa vandaan. Hier kun je heel makkelijk een toertje boeken richting de kloof. Je denkt waarschijnlijk ‘oh daar ben ik zo’, maar het is zeker een paar uur rijden! Je start bij Cruz del Condor, waarvandaan je de gehele vallei kunt overzien en waar met een beetje geluk de condors over je hoofd cirkelen.

Het Cruz del Condor doet haar naam eer aan!
Het Cruz del Condor doet haar naam eer aan!

De grote afdaling kan beginnen!

Je start de hike op ongeveer 3300 meter. Vervolgens daal je zo’n 1000 meter af. Je zou zeggen ‘lekker makkelijk’, maar dat valt vies tegen. Tenminste, ikzelf ben eigenlijk beter in omhoog klimmen dan in afdalen. Na afloop doet al-les me zeer. Knieën, heupen, schenen, bovenbenen… Eenmaal beneden kun je overnachten in een klein dorpje. Je hoeft dus niet je tent op je rug mee te nemen.

Bij vertrek ziet de groep er nog fris en fruitig uit
Bij vertrek ziet de groep er nog fris en fruitig uit

Een heerlijk verblijf

Mijn allergrootste tip: zorg dat je nog een nacht in het dal blijft! Er zijn genoeg trips die de eerste dag afdalen en de tweede alweer direct omhoog klimmen. Blijf je echter nog een  een nachtje, dan heb je de kans om de oase verder te ontdekken. En ik vond ‘m prachtig. Geheel ommuurd door bergketens van meer dan duizend meter hoog en dan helemaal groen. Ook kun je als je een beetje geluk hebt genieten in een heerlijk zwembad. Need I say more?

Wat je ook doet, zorg ervoor dat je in de 'oase' overnacht. Je beloning zal groot zijn, zoals dit heerlijke zwembad.
Wat je ook doet, zorg ervoor dat je in de ‘oase’ overnacht. Je beloning zal groot zijn, zoals dit heerlijke zwembad.

En dan is het weer tijd om te gaan klimmen

Tsja, what goes up must come down, maar andersom geldt dat zeker ook. De volgende ochtend is het in alle vroegte dan ook tijd om de klim te gaan maken over dezelfde afstand die we op dag één hebben afgedaald. Of stiekem nog iets meer. In totaal hebben we nu zo’n 1200 meter af te leggen. Mij lukte dat in zo’n drie uur, wat blijkbaar een redelijk gemiddelde was. Sowieso voel je je op dat moment een luie en conditieloze westerling, want je wordt continue links en rechts ingehaald door kleine kinderen of tandeloze opaatjes en omaatjes, in veel gevallen ook nog met een loodzware tas op hun nek…

Onderweg verkocht deze Peruaanse dame heerlijk fruit
Onderweg verkocht deze Peruaanse dame heerlijk fruit

Dat was ‘m dan…

En dan zijn we er, weer helemaal boven! Even uitpuffen en vervolgens de bus weer in. We stijgen nog even tot een hoogte van wel 4910 meter. Vanaf daar kunnen we de  omringende vulkanen mooi zien. Je merkt wel echt dat er minder zuurstof in de lucht zit, maar wat een landschap!

Mocht het je allemaal teveel worden, kun je ook een ezel huren!
Mocht het je allemaal teveel worden, kun je ook een ezel huren!

Wil je de Colca Canyon zelf gaan bezoeken? Dat kan zoals gezegd vrijwel uitsluitend vanuit Arequipa. Je dient ook een entreeticket te kopen bij toegang van het national park. Je kunt heel gemakkelijk in de stad een trip boeken, maar natuurlijk ook online. Even zoeken en je vindt diverse aanbieders.

Overigens is de Colca Canyon ook per fiets te verkennen.

De Colca Canyon op de kaart

klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

BBI Travel

Onvergetelijke reizen maak je met BBI Travel

De meest bijzondere bestemmingen beleef je met BBI Travel. Maak kennis met de ongerepte binnenlanden en kusten van Zweden, Noorwegen en Finland, ervaar de wildernis van Canada en IJsland, of maak een onvergetelijke meerdaagse hike in Ierland. Bij BBI Travel is jouw reis goed geregeld. Lees meer

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer