Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

Afgelopen maand waren Matthijs en ik nog aan de noorwestkust van Peru in de plaatsen Máncora en Los Organos. We hebben daar een paar mooie actieve dagen gehad (reisverslag), maar waren net te vroeg om de jaarlijkse walvissentrek te zien.

Parende bultrugwalvissen

Tussen half juli en eind oktober wemelt het van de walvissen aan de kust van Noord-Peru. Het warme water bij de kust is de perfecte omgeving voor de bultrugwalvis om te paren, en voor ons is het de perfecte kans om ze te spotten.

Zorg wel dat je van te voren een plekje op de boot reserveert, want walvissen spotten op deze plek is erg gewild

Dus pak die waterdichte camera en haast je naar de regio Piura in het noorden van Peru, want het seizoen voor walvissen spotten is weer voorbij voor je het weet.

Los Organos Whales
Foto; Renzo Tasso, Promperu

De stranden van Máncora en Los Organos in de regio Piura zijn de beste plekken om een tour te boeken. Binnen anderhalf uur vlieg je vanaf Lima naar Piura, en dan is het nog een paar uurtjes rijden richting de kust. Deze tocht alleen al is de moeite waard. Bekijk hier de foto’s van onze reis naar de kust.

Marinebiologen en ecotoerisme

Wil je een bultrugwalvis in actie zien, dan moet je wel de wekker zetten. De meeste tours beginnen uiterlijk half 8 in de ochtend en duren zo’n 3,5 uur. Zorg voor zonnebrand, meerdere lagen kleren en een waterproof (hoesje voor je) camera of telefoon.

Walvissen
Walvis bij Los Organos. Foto: Promperu

Boten met marinebiologen aan boord zijn vaak het beste. Deze biologen weten je alles te vertellen over het bijzondere zoogdier.

Foto: Renzo Tasso, Promperu
Promperu
Foto: Renzo Tasso, Promperu

Een kleine tip van de sluier: bultrugwalvissen worden tussen de 15 en 17 meter, ze leggen jaarlijks ongeveer 25.500 kilometer af en komen helemaal uit Antarctica naar Peru om te paren.

bultrugwalvissen worden tussen de 15 en 17 meter en komen helemaal uit Antarctica naar Peru om te paren

Goede walvis tours hebben ook ecotoerisme hoog in het vaandel staan en de prijs van de tour is dan ook een directe investering in de leefomgeving van de walvis. Zorg wel dat je van te voren een plekje op de boot reserveert, want de kans om walvissen te spotten op deze plek is uniek in de wereld, dus ook erg gewild

Dolfijnen, zeeleeuwen, pelikanen en surfen

De walvis is natuurlijk de kers op de taart, maar onderweg zijn er heel veel andere dieren die genieten van de Noord-Peruaanse zee. Zeeleeuwen liggen lekker te zonnen, pelikanen en vele andere soorten vogels vliegen voorbij en ook dolfijnen zijn te spotten aan de kust.

Kitesurf Peru
Kitesurfles in Peru. Foto: Edwin Hagenouw
Zeeleeuw
Een zeeleeuw op het boorplatform. Foto: Edwin Hagenouw

Na een ochtend walvissen en andere dieren spotten, kun je overigens ook nog eens heerlijk lunchen met verse vis, en als je zin hebt om een poging tot surfen of kitesurfen te doen, dan heb je daar nog de hele middag voor.


Lees hier alle over reizen naar Peru: www.peru.travel


klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Yomads

Onvergetelijke outdoorreizen van Yomads

Bij Yomads draait alles om het creëren van onvergetelijke outdoorreizen. De trips zijn speciaal geselecteerd zodat je op de meest unieke plekken komt, #opjebucketlist. Je ontdekt tijdens het hiken ongerepte landschappen en nieuwe bestemmingen. In kleine groepen, ver buiten de gebaande paden en weg van de massa. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer