Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

Wie in Suriname op vakantie gaat ontkomt er niet aan om het regenwoud in te gaan. Het land bestaat namelijk voor ruim negentig procent uit amazone gebied. Er zijn vele opties om deze ongerepte natuur te ontdekken maar ga niet zomaar alleen op pad. Het regenwoud is namelijk niet alleen gigantisch groot, het is ook moeilijk bereikbaar. Gelukkig zijn er voldoende touroperators die je mee kunnen nemen naar het binnenland van Suriname. 

Voor een bezoek aan een van de inheemse dorpen of voor een hike door het ongerepte woud. Een hike maken in dit gebied vraagt echter niet alleen een degelijke voorbereiding, maar zeker ook begeleiding. Zo zijn de paden niet bepaald aangegeven met bordjes en moet je überhaupt aan het beginpunt van de route zien te komen.

Een gier boven het regenwoud
Het uitzicht vanaf de Voltzberg

All Suriname tours

Een van de touroperators die trips naar het binnenland aanbied is All Suriname Tours. Er zijn uiteraard meerdere aanbieders, die allemaal ongeveer dezelfde tours aan kunnen bieden. Wanneer je een tour boekt bij deze operators weet je zeker dat alles voor je wordt geregeld. Dat is natuurlijk wel lekker en kan ook bijna niet anders als je dergelijke ongerepte natuur in gaat. Het belangrijkste dat geregeld wordt is het vervoer naar het binnenland, met de auto en over het water (vanaf Witagron). Daarnaast wordt er voorzien in voldoende eten en drinken voor alle dagen in de jungle en er gaat natuurlijk een gids mee.

De gids is zelf vaak afkomstig uit een van de dorpen in het binnenland waardoor hij je veel kan vertellen over de cultuur, dieren en planten van de Amazone. Een trip naar het binnenland wordt niet altijd gecombineerd met een stevige hike, daar kan je zelf voor kiezen. Ga je naar Foengoe eiland dan staat er zeker ook een bezoekje aan de Voltzberg op de planning.

Een van de vele doodshoofdaapjes

Een hike door de Amazone

Foengoe Island ligt middenin de Coppename rivier in het Raleigh Vallen natuurpark. Het eiland is ingericht met een kamp waar toeristen kunnen verblijven en daardoor zijn er ook verschillende dieren die nieuwsgierig een kijkje komen nemen. Vanaf Foengoe eiland is het een klein stukje varen naar het begin van de hike richting de Voltzberg.

Vanaf de oever van de rivier loop je direct de dichte jungle in over een smal pad. Tijdens de wanddeling naar de voet van de berg kom je vele verschillende dieren tegen en vormen een aantal kreekjes de grootste obstakels. Wanneer het bos dunner wordt kom je aan bij een groot granieten plateau van waaruit je uitzicht hebt op de Voltzberg.

“De berg is ongeveer 240 meter hoog en bestaat voornamelijk uit kaal graniet. Het heeft nog het meest weg van een gigantische kei die boven het oerwoud uitsteekt.”

De Voltzberg
Een gekko op een boom

De Voltzberg

De berg is ongeveer 240 meter hoog en bestaat voornamelijk uit kaal graniet. Het heeft nog het meest weg van een gigantische kei die boven het oerwoud uitsteekt. In tegenstelling tot het dicht begroeide oerwoud vormen de zogenaamde ‘eilandbergen’ kale rotspartijen die boven de jungle uitsteken. Ze zijn gevormd uit graniet en meestal nauwelijks begroeid.

Een klein slangetje door het regenwoud
Een van de rapids langs de Coppename rivier

240 meter klinkt niet erg hoog maar de klim is pittig omdat het erg direct en over een kleine afstand omhoog gaat. Via verschillende touwen klim en hijs je jezelf de berg op. Bij regenachtig weer vormt dit een zware uitdaging die niet zonder gevaar is. Maar eenmaal bovenop de Voltzberg heb je een fantastisch uitzicht over de Amazone.

Even flink afkoelen

Nadat je bovenop de berg van het uitzicht hebt genoten en tot rust gekomen bent volgt de weg terug door het oerwoud. Vlak voordat je weer aankomt bij de oever van de rivier is er de mogelijkheid om helemaal lekker af te koelen in een kleine waterval. Daarvoor heb je zelf nog meer de mogelijkheid in de stroomversnellingen in de rivier voor Foengoe eiland.

Zet jezelf er even overheen dat je lekker ligt te dobberen tussen de piranhas en je koelt helemaal af. Een tocht naar het binnenland wordt hier vaak gecombineerd met een bezoek aan de Raleigh vallen, de grootste en meest uitgebreide stroomversnelling van het natuurgebied. Ideaal om bij te komen van een intensieve hike.

Lees hier alle verhalen over natuurbestemmingen in Zuid-Amerika

klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nordic

Scandinavië – natuur voor iedereen

Hoge bergpieken, onaardse landschappen, wonderlijke fjordenkusten, oneindig uitgestrekte bossen en boven alles: rust en ruimte. Kies jij voor een vakantie naar Noorwegen, Zweden, Finland, Denemarken of misschien wel IJsland? Voor ieder reisgezelschap heeft Scandinavië een perfecte vakantie in huis. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Andorra

Atypical Andorra

Als je wilt dat je winter anders is dan anders, kom dan ontdekken dat je in de sneeuw van Andorra niet alleen kunt skiën. Andorra heeft maar liefst 300km aan skipistes, verdeeld over skigebieden. Maar er is meer. Veel meer! Lees hier alles over wintersporten in Atypical Andorra. Lees meer