Griekenland is klaar om toeristen te ontvangen, dit is de tijdlijn

Door Edwin Hagenouw 

Steeds duidelijker worden de schetsen voor de reismogelijkheden in de aankomende zomerperiode. Waarschijnlijk zullen alle plekken waar hordes toeristen bij elkaar kwamen gesloten blijven of alleen op reservering te bezoeken zijn. Maar binnen Europa verwacht ik in juli en augustus sterk versoepelde coronamaatregelen. Zojuist kwam Griekenland met een verduidelijking en een heldere tijdlijn.

FASE 1 – TOT 15 JUNI

 • Internationale vluchten naar El Venizelos / Athene zijn toegestaan
 • Alle bezoekers worden bij aankomst getest en moeten de eerste nacht in een aangewezen hotel overnachten
 • Indien de test negatief is dient de bezoeker 7 dagen in zelfquarantaine te blijven
 • Indien de test positief is dient de bezoeker, onder toezicht, 14 dagen in quarantaine te blijven

FASE 2 – 15 JUNI TOT 30 JUNI

 • Internationale vluchten naar El Venizelos / Athene en Thessaloniki Airport zijn toegestaan
 • Indien u vanuit een luchthaven reist die niet in de EASA lijst staat (lijst van luchthavens in getroffen gebieden met een hoog risico op overdracht van het virus), wordt u enkel willekeurig getest bij aankomst
 • Indien u wel vanuit een luchthaven reist die op de EASA lijst staat, wordt u bij aankomst getest. Een overnachting in een aangewezen hotel is vereist. Indien de test negatief is plaatst de bezoeker zich zeven dagen in zelfquarantaine. Indien de test positief is dient de bezoeker, onder toezicht, veertien dagen in quarantaine te blijven

FASE 3 – VANAF 1 JULI

 • Internationale vluchten naar alle luchthavens in Griekenland zijn toegestaan
 • Bezoekers worden willekeurig getest bij aankomst
 • Bijkomende beperkingen voor bepaalde landen worden later aangekondigd

AANVULLEND:

 • Bezoekers die uit de volgende aangrenzende landen komen: Albanië, Noord-Macedonië en Bulgarije zijn vanaf 15 juni weer toegestaan
 • Deze bezoekers worden willekeurig getest
 • Bezoekers die vanuit de zee naar Griekenland komen zijn vanaf 1 juli weer toegestaan
 • Deze bezoekers worden willekeurig getest

Griekenland behoudt zich in elke fase het recht om al het hierboven genoemde aan te passen indien omstandigheden veranderen.

VEELGESTELDE VRAGEN

V: De Europese Commissie heeft de lidstaten aanbevolen om niet-essentiële reizen van derde landen te beperken tot 15 juni 2020. Is dit van toepassing op Griekenland?
A: Ja. Niet-essentiële reizen van derde landen naar Griekenland zijn tot 15 juni 2020 beperkt.

V: Tot 15 juni 2020 moeten alle bezoekers die naar Griekenland komen een verplichte Covid-19-test doen en zij moeten in quarantaine. Geldt dit voor burgers uit alle landen?
A Ja. Alle reizigers, ongeacht de nationaliteit, en inclusief burgers uit de EU en de Schengen-Plus landen, worden getest en in quarantaine geplaatst. Dezelfde regels gelden voor Griekse burgers. Indien de test negatief is moeten bezoekers 7 dagen in zelfquarantaine. Indien de test positief is moeten burgers, onder toezicht, 14 dagen in quarantaine. De maatregelen zijn er om de volksgezondheid te beschermen en gelden voor alle bezoekers. Er wordt niet gediscrimineerd.

V: Zijn er directe commerciële vluchten van internationale bestemmingen naar alle Griekse luchthavens?
A: Tijdens de Covid-19 crisis zijn er directe vluchten geweest vanuit veel Schengen-Plus luchthavens. Tot 15 juni komen internationale vluchten alleen aan op de internationale luchthaven van Athene: El Venizelos. Vanaf 15 juni worden de internationale vluchten naar Thessaloniki Airport hervat. Vanaf 1 juli worden alle internationale vluchten naar alle Griekse luchthavens hervat. Alle binnenlandse vluchten zijn hervat.

V: Wat verandert er op 15 juni 2020?
A: 15 juni is de start van de geleidelijke terugkeer naar normaliteit. Verplichte tests en quarantaine worden beperkt tot reizigers die vanuit luchthavens uit getroffen gebieden komen met een hoog risico op overdracht van Covid-19. Dit is ongeacht nationaliteit en zoals beoordeeld door de EASA. Deze lijst wordt voortdurend bijgewerkt en bezoekers dienen de lijst te raadplegen voordat zij de reis maken. Alle andere reizigers kunnen zonder beperkingen Griekenland binnen. Zij kunnen enkel onderworpen worden aan willekeurige tests.

V: Wat verandert er op 1 juli 2020?
A: Alle bezoekers worden bij aankomst willekeurig getest. Bijkomende beperkingen voor bepaalde landen worden op een later tijdstip bekendgemaakt.

V: Wordt er een verschil gemaakt tussen direct vliegen of vliegen met een overstap?
A: Nee. Dezelfde regels zijn van toepassing, ongeacht of er een overstap wordt gemaakt.

Lees hier meer over alle maatregelen voor toerisme in Griekenland.


ALLE REISVERHALEN EN ARTIKELEN OVER GRIEKENLAND LEES JE HIER


Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

BBI Travel

Voordelige reizen door Noorwegen

Ongerept Noorwegen beleef je met BBI Travel. In Noorwegen ervaar je spectaculair natuurschoon en levendige dorpjes. Tijdens jouw rondreis verblijf je in gemoedelijke hotels en pensions. Boek jouw rondreis via BBI Travel en verzeker jezelf van een vakantie om nooit te vergeten. Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer