ADVERTENTIE
Advertentie

Klik hier voor meer informatie over actieve reizen naar Oostenrijk

 

Luchthavens in Griekenland al open vanaf 15 juni

Door Edwin Hagenouw | 27 mei 2020

De minister-president van Griekenland heeft zojuist aangekondigd dat de luchthaven van Thessaloniki al eerder opengaat dan de aangekondigde datum van 1 juli. Vanaf 15 juni gaan zowel Eleftherios Venizelos Airport in Athene als Thessaloniki Airport weer open voor internationaal toerisme. Hiermee laat Griekenland zien op tijd klaar te willen zijn om Europese reizigers te ontvangen zodra het veilig is om te grensoverschrijdend te reizen.

Eind mei maakt de Griekse overheid een lijst bekend. Op deze lijst staan de landen met goede epidemiologische kenmerken. Bezoekers van deze landen kunnen in drie fases weer naar Griekenland reizen (15 juni, 1 juli en 15 juli). In Nederland geldt momenteel code oranje voor reizen naar Griekenland. Hou de website van het Ministerie van Buitenlandse zaken goed in de gaten voor updates.

Alvast een glimp opvangen van de bruisende stad Thessaloniki? De prachtige architectuur, het oh zo lekkere eten en de nabijgelegen natuur? Bekijk dan deze video ’72 hours in Thessaloniki’. Lees ook het verslag van onze reporter Ilse Nijhof: klik hier! 

Chalkidiki, een tropisch paradijs

Wist je dat Thessaloniki ook de hub is voor het schiereiland Chalkidiki? Dit is een stukje tropisch paradijs op slechts zo’n uur rijden van Thessaloniki. Je vindt er een spectaculaire kleur water, witte zandstranden, onwijs goede wijn en een interessante natuur.

Chalkidiki, een fantastische en veelzijdige vakantiebestemming. Toch is deze streek in Noord-Griekenland nog niet zo bekend voor de meeste Nederlanders. Maar waarom eigenlijk? Chalkidiki wordt internationaal gezien als één van de mooiste vakantiebestemmingen in Noord-Griekenland. Ook de Grieken zelf pronken maar wat graag met deze streek. Mountainreporter Ilse ging op onderzoek uit en haar bevindingen deelt ze in dit artikel.


LEES HIER ALLE ARTIKELEN EN VERHALEN OVER GRIEKENLAND


 

Advertentie
Klik hier voor meer informatie over duurzaam reizen naar Zwitserland

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.