ADVERTENTIE
Advertentie
Klik hier voor meer informatie over duurzaam reizen naar Zwitserland

Toch nog een nazomerreisje?

Door: Pauline van der Waal

Whoop, whoop! Vanaf 27 oktober mag je weer naar heel Griekenland en de Canarische Eilanden. Tot die tijd stonden de Griekse Eilanden op oranje, met uitzondering van het vasteland. Ook de Canarische Eilanden stonden, net als de rest van Spanje, op oranje.

Een stuk minder besmettingen

Vooral de Canarische Eilanden kwamen de afgelopen weken al veelvuldig in het nieuws, omdat ze graag hun reisadvies aangepast zagen. Er waren namelijk veel minder besmettingen dan in de rest van Europa op de eilanden die zo’n 115 kilometer voor de kust van Marokko liggen. Ook voor heel Griekenland geldt dat het aantal besmettingen flink is gedaald, waardoor het gehele land weer in de gele categorie ligt. Hoewel je dus weer naar deze landen mag reizen, geldt in Nederland natuurlijk nog steeds het advies om zo min mogelijk te reizen.

Lees hier meer over het reisadvies voor Spanje en Griekenland.

Nog meer wijzigingen

Naast dit goede nieuws zijn er ook weer aanpassingen te melden die minder positief zijn. Zo gaat Italië naar oranje, evenals Oostenrijk. Van dit laatste land was er al veel oranje gekleurd, maar nu gaat dat voor het hele land gelden. Tot slot gaat ook het noorden van Portugal naar oranje.

Lees meer over het reisadvies naar Italië, Oostenrijk en Portugal.

Bron: NOS

Hoofdfoto: Tenerife door Pauline van der Waal

Advertentie
Tenerife is partner van Mountainreporters. Ook partner worden? Kijk op Samenwerken

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.