ADVERTENTIE
Advertentie
Klik hier voor meer informatie over duurzaam reizen naar Zwitserland

2 noodlottige ongevallen in Italië, 3 Belgen overleden

Door Maaike de Vries

Triest nieuws uit Italië dit weekend. Twee noodlottige ongevallen, waarbij drie Belgen zijn overleden.

Een Belgisch echtpaar was op vakantie in de regio Piemonte. Hier maakten zij vrijdag een wandeling.
Toen zij vrijdagavond niet terugkeerden naar hun hotel, sloeg het personeel alarm. ‘s Middags is het stel nog gezien in een restaurant in Rassa, een plaats in het noorden van Italië.
Een grote zoekactie naar de twee 76-jarigen werd gestart, waarbij de Guardia di Finanza, brandweerkorpsen en gespecialiseerde bergreddingsdiensten ingezet werden. Helaas zonder direct succes.
Zaterdagochtend vroeg spotte een helikopter twee lichamen in een ontoegankelijk gebied. Reddingswerkers haalden de lichamen uit het ravijn, waarna deze naar een ziekenhuis in de buurt werden gebracht.

Het lijkt erop dat het echtpaar tijdens hun wandeling een verkeerd pad heeft gevolgd. Hierdoor zij op een moeilijk begaanbaar pad ‘vol valkuilen met grind en glad gras’ terecht gekomen. Waarschijnlijk is één van beide uitgegleden, waarbij de ander werd meegesleurd.

Tweede noodlottig ongeval, fietser doodgereden

Helaas is er nog meer triest nieuws te delen. In het zuiden van Italië, in Veglie, nabij Lecce overleed een wielrenner na een aanrijding met een auto.
De 57-jarige Belgische wielrenner maakte een wielerrit met een groep andere wielrenners in de regio Salento, in de hak van Italië.
Tijdens de rit werd hij van achteren aangereden door een auto. De man is zwaargewond naar het ziekenhuis in Lecce gebracht, waar hij overleed aan zijn verwondingen. Uit onderzoek van de politie blijkt dat er niet te hard werd gereden.  Ook was er geen alcohol in het spel bij de automobilist.

Bron: nieuwsblad.be

 

Advertentie
Tenerife is partner van Mountainreporters. Ook partner worden? Kijk op Samenwerken

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.