ADVERTENTIE
Advertentie
Klik hier voor meer informatie over duurzaam reizen naar Zwitserland

Kitesurfen en windsurfen

Dat het Gardameer een uitstekende plek voor watersporten is, is waarschijnlijk geen verrassing. Het is dan ook een perfecte plek om te kitesurfen en windsurfen. Mocht je zelf niet het water op willen, dan kan je de vanaf een van de vele veerboten de watersporters aanschouwen. Je bent in ieder geval zeker van een prachtig uitzicht op het Gardameer en de stadjes rondom.
Kitesurfen op het Gardameer
Kitesurfen op het Gardameer ©Foto: Tessa Kramer

Paragliding

Niet alleen vanaf het water is het Gardameer prachtig. Vanaf de berg de Monte Baldo heb je een prachtig uitzicht over het meer. Maar wat dacht je vanuit de lucht? Als je met de kabelbaan de Monte Baldo omhoog gaat, kom je in de tweede kabelbaan in een cabine die zelfs langzaam 360 graden draait! Dat is al spectaculair, moet je voorstellen hoe dat is als je precies boven het meer zweeft met je paraglider!
Paragliding Gardameer
Wat een uitzicht! ©Foto: Tessa Kramer

Canyoning

Vlakbij het Gardameer zijn verschillende riviertjes die perfect zijn voor canyoning. Natuurlijke glijbanen, springen in het water vanaf de rotsen en abseilen vanaf een waterval! Dit deed ik voor het eerst vlakbij het Gardameer, en dat is er zeker een om te herhalen! Wat is dit leuk! Daar sta je dan. “Spring maar” zegt de instructeur. De eerste keer is het even slikken, maar eenmaal gesprongen, wil je alleen maar meer! En met de hitte, was het ook nog eens een lekkere verkoelende activiteit!

Daar sta je dan. “Spring maar” zegt de instructeur.

Canyoning
Canyoning ©Foto: Nicole Jabben

Lees meer reisverhalen van onze reporters


 

Advertentie
Tenerife is partner van Mountainreporters. Ook partner worden? Kijk op Samenwerken

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.