Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

Wat is er mooier dan wintersporten tussen drie reuzen in? Waar je ook kijkt, je hebt uitzicht op één of meerdere toppen die ruim boven de 4000 meter uittorenen.
We hebben het hier over de drie giganten in de Italiaanse grensregio Valle d’Aosta. De Monte Bianco, Monte Cervino en de Monte Rosa.

Monte Bianco

De Monte Bianco, ofwel de Mont Blanc is met zijn 4811 meter de hoogste top van de Alpen. Deze reus ligt in het Mont Blancmassief, waarmee hij zich over Frankrijk, Zwitserland en Italië uitspreidt.

Vanuit het Italiaanse Courmayeur, wat zich in het Aostadal bevindt, kun je met de Skyway Monte Bianco omhoog. In de 360 graden draaiende gondel geniet je van het prachtige uitzicht, terwijl je stijgt naar de Punta Hellbronner, op een hoogte van 3462 meter. In de zomer van 2018 hebben wij van deze ervaring mogen beleven. Hoe dat was? Lees het hier.

Monte Rosa

De Monte Rosa met haar 4634 meter hoogte, ligt in het gelijknamige 200 kilometer grote skigebied. Een groot skigebied dat voor iedereen geschikt is. Drie dalen die verbonden zijn met een ingenieus netwerk van skiliften. Vele pistes, op alle niveaus, maken het voor iedereen mogelijk om een drie-valleien-tocht te maken. Je ervaart hier de Italiaanse sfeer gecombineerd met een Zwitsers tintje. Typische Wallische huizen. Karakteristiek, traditioneel én oud. Sommige wel 500 jaar!

Monte Cervino

Iedereen kent de Monte Cervino. Toch? Jawel hoor, maar hij staat beter bekend als de Matterhorn. De top van deze imposante kegelvormige berg ligt op 4478 meter. Vanuit het Italiaanse Breuil- Cervinia kun je tot maar liefst 3800 meter gaan. Een aanrader met zijn lange, veilige, brede pistes. Waarbij je voor een pittige tocht één van liften naar het Zwitserse Zermatt kunt nemen.

Bewaren

klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

BBI Travel

Onvergetelijke reizen maak je met BBI Travel

De meest bijzondere bestemmingen beleef je met BBI Travel. Maak kennis met de ongerepte binnenlanden en kusten van Zweden, Noorwegen en Finland, ervaar de wildernis van Canada en IJsland, of maak een onvergetelijke meerdaagse hike in Ierland. Bij BBI Travel is jouw reis goed geregeld. Lees meer

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer