ADVERTENTIE
Advertentie
Klik hier voor meer informatie over duurzaam reizen naar Zwitserland

Wat is er mooier dan wintersporten tussen drie reuzen in? Waar je ook kijkt, je hebt uitzicht op één of meerdere toppen die ruim boven de 4000 meter uittorenen.
We hebben het hier over de drie giganten in de Italiaanse grensregio Valle d’Aosta. De Monte Bianco, Monte Cervino en de Monte Rosa.

De drie giganten
De drie giganten

De Monte Bianco

Monte Bianco
Monte Bianco

De Monte Bianco, ofwel de Mont Blanc is met zijn 4811 meter de hoogste top van de Alpen. Deze reus ligt in het Mont Blancmassief, waarmee hij zich over Frankrijk, Zwitserland en Italië uitspreidt.

Vanuit het Italiaanse Courmayeur, wat zich in het Aostadal bevindt, kun je met de Skyway Monte Bianco omhoog. In de 360 graden draaiende gondel geniet je van het prachtige uitzicht, terwijl je stijgt naar de Punta Hellbronner, op een hoogte van 3462 meter.

Deze zomer hebben wij van deze ervaring mogen beleven. Hoe dat was? Lees het hier.

De Monte Rosa

Monte Rosa
Monte Rosa

De Monte Rosa met haar 4634 meter hoogte, ligt in het gelijknamige 200 kilometer grote skigebied. Een groot skigebied dat voor iedereen geschikt is.

Drie dalen die verbonden zijn met een ingenieus netwerk van skiliften. Vele pistes, op alle niveaus, maken het voor iedereen mogelijk om een drie-valleien-tocht te maken.
Je ervaart hier de Italiaanse sfeer gecombineerd met een Zwitsers tintje. Typische Wallische huizen. Karakteristiek, traditioneel én oud. Sommige wel 500 jaar!

De Monte Cervino

Monte Cervino
Monte Cervino

Iedereen kent de Monte Cervino. Toch? Jawel hoor, maar hij staat beter bekend als de Matterhorn. De top van deze imposante kegelvormige berg ligt op 4478 meter.

Vanuit het Italiaanse Breuil- Cervinia kun je tot maar liefst 3800 meter gaan. Een aanrader met zijn lange, veilige, brede pistes. Waarbij je voor een pittige tocht één van liften naar het Zwitserse Zermatt kunt nemen.

Bewaren

Advertentie
Tenerife is partner van Mountainreporters. Ook partner worden? Kijk op Samenwerken

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.