advertentievoigt travel

Sicilië – ontdek de Alcantara kloof

Zoek je mooie natuur op Sicilië? Bezoek dan eens de Alcantara kloof. Deze ligt vlakbij het plaatsje Taormina, (ca. 20 km) en ontstond door het uitbarsten van de vulkaan waarbij het hele dal onder de lava bedolven werd. Door erosie werd door de jaren daarna een diepe kloof uitgehouwen die een prachtig natuurverschijnsel hebben gevormd: de Alcantara.

alcantara erosie
Door erosie werden de canyons steeds dieper

Alcantara is de verzamelnaam voor het gebied, de kloof en de gelijknamige rivier

De rotswanden reiken soms tot wel 50 meter hoogte en hebben nog de unieke “tekeningen” geharde lava die is afgekoeld. Tussen deze lava rotsen door stroomt het heldere koude water van de rivier die door je jaren heen de kloof alleen maar dieper heeft gemaakt door erosie. Deze vruchtbare plek zorgt voor bijzondere flora en fauna.

Hoe kom je in de kloof

Je kunt kiezen of je met een lift of met trappen de kloof in gaat. Het nationaal park is het hele jaar open, maar de kloof is het beste tussen mei en september te wandelen. De rest van het jaar is het grootste deel van de route meestal afgesloten. Houd er wel rekening mee dat deze kloof erg populair is en je vaak met groepen tegelijk er doorheen gaat.

Als je de kloof wandelt, zie je de rivier ongeveer 70 meter onder je door stromen.

wandelpaden
Een van de uitgezette paden door de Alcantara kloof

Praktisch: het water kan enorm koud zijn aan je voeten. Als je dit liever niet wilt is er bij de kloof een mogelijkheid om hoge lieslaarzen te huren.

Hiken, zwemmen, varen of canyoning..

Het hele gebied rondom Alcantara is een prachtige plek voor sportieve activiteiten. Aan het begin van de kloof vind je een strandje, waar gezwommen kan worden. Ook kun je met een gehuurd bootje de kloof in varen, waarbij je geregeld een klein strandje passeert in een van de vele inhammen. Hier kan je ook weer lekker zwemmen en zonnen.

Alcantara nationaal park: zwemmen, CanyonING en andere outdooractiviteiten

Het pad van Eleanor begint bij het Botanische en geologische park. Vanaf hier kun je met de lift naar het strand.

Het pad van Venus leidt langs verschillende watervallen, strandjes, de Mitoggio kloof en de Arabische brug. Dit is ongeveer 2 kilometer van het strand naar de kloof, langs de rivier.

Het pad “the Canyoning” is de mooiste route van Alcantara. Deze heeft de mooiste oversteek en het steilste deel van de kloof erin zitten.

Trekking alcantara
Canyoning en trekkings door de Alcantara zijn mogelijk onder begeleiding

Voigt Travel biedt diverse reizen naar prachtig Sicilië, waaronder een fly drive waarbij de Alcantara kloof een excursiemogelijkheid is: http://www.eilandenreis.nl/reizen/sicilie/rondreis-relais-di-sicilia/excursies/

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here