ADVERTENTIE

Klik hier voor de mooiste bergwandelingen en huttentochten in Oostenrijk

 

Is dit het meest exclusieve eiland ter wereld?

Door Edwin Hagenouw

Een van de meest exclusieve plekken in Italië is geen luxe restaurant of bar, maar een heel eiland. Het is zo beschermd dat bezoekers slechts twee keer per jaar langs mogen komen. Een van die openingsperiodes is in aantocht.

Slechts 1000 mensen worden per jaar toegelaten en de voorkeur gaat uit naar wetenschappelijke groepen of schoolreisjes

Zwaar beschermd

Het eiland Montecristo ligt aan de Middellandse Zee in de Toscaanse provincie Livorno en maakt deel uit van het Nationaal park Toscaanse Archipel, een natuurreservaat met andere beroemde eilanden als Elba, Giglio en Capraia. Montecristo heeft een ongelooflijke biodiversiteit van flora en fauna en wordt daarom zwaar beschermd.

eiland
Montecristo. Bron: wikipedia

Er wonen slechts vier mensen, die zorgen voor het behoud van het eiland, het is verboden om binnen een kilometer van de kust te vissen en buitenstaanders kunnen slechts twee keer per jaar het eiland op. Meer informatie lees je op www.visittuscany.com

Speciale toestemming

Het eiland is maar een paar dagen per jaar geopend en je hebt speciale toestemming nodig om te gaan. Slechts 1000 mensen worden per jaar toegelaten en de voorkeur gaat uit naar wetenschappelijke groepen of schoolreisjes. Het eiland werd beroemd door het boek De graaf van Monte Cristo van Alexandre Dumas uit 1844.


Lees hier alles over Italië


Bron: Lonely Planet | Foto:www.visittuscany.com

Klik hier voor meer informatie over duurzaam reizen naar Zwitserland

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.