Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Krijg 25.000 euro om in Molise een bedrijf te starten

Door Karin Nijhof

Vorig jaar was het mogelijk om voor één euro een huis op Sardinië te kopen. Nu vraagt de Zuid Italiaanse regio Molise om hulp. Zij bieden mensen namelijk 25.000 euro aan, om in de krimpregio te gaan wonen en om daar een bedrijf op te starten. Het idee komt van de president van de regio, Donato Toma. Alles heeft te maken met de leegloop van de regio. Wie uiteindelijk in Molise een bedrijf begint, krijgt elke maand 700 euro gedurende drie jaar. Wie wil dat nou niet?

Pak die kans

Voor veel mensen klinkt het voorstel aantrekkelijk. Geld krijgen terwijl jij misschien wel je eigen droom waar maakt. Het opzetten van een eigen bedrijf. Wat voor een bedrijf dat maakt niet uit. De enige voorwaarde is dat het dorp niet meer dan 2000 inwoners mag hebben.

“Noodkreet”

Het lijkt op een noodkreet van de president Donato Toma. Hij wil onder andere dat kleine dorpjes levendig worden gehouden om daarmee de leegloop tegen te gaan. Dat de regio Molise leegloopt is duidelijk. Dit blijkt uit cijfers. In 2018 vertrokken of overleden er meer dan 2800 inwoners, terwijl er in negen dorpen geen enkele baby ter wereld kwam. Ook zoeken jongeren vaak toekomst in andere steden en of andere landen. De regio telt 305.000 inwoners.

Regio Molise

De regio Molise ligt in Zuid-centraal Italië aan de Adriatische zee. Het is de op één na kleinste regio van het land. Het is een nog niet ontdekte parel in de laars van Italië. Het heeft vele karakteristieke dorpjes met een rijke geschiedenis. Een van de mooiste dorpjes is Fornelli en bestaat onder andere uit oude verdedigingsmuren en een kerk gewijd aan de aartsengel Michael.

Activiteiten in Molise

Wandelen, fietsen en zwemmen zijn de activiteiten die je in Molise kunt ondernemen. Fiets over de uitgestrekte heuvels met uitzichten over verscheidene kastelen, burchten en rivieren. Ook voor wandellaars is de regio prachtig. Overal lopen de traturri, eeuwenoude wandelpaden die vroeger gebruikt werden door herders om hun kuddes van de bergen naar de vlakte te brengen en omgekeerd. Vanaf het dorp Termoli tot aan Campomarino kun je een heerlijke duik nemen in de zee. Maar maak ook een boottocht van Termoli naar de Tremiti eilanden welke behoren tot de regio Puglia.

Overal lopen de traturri, eeuwenoude wandelpaden die vroeger gebruikt werden door herders

Daarnaast wordt het landschap van Molise gevormd door de bergtoppen van de Apennnijen. In deze Apennijnen kun je langlaufen ( in de plaats Capracotta) en skiën ( Campitello Matese).

Strand in de regio Molise
Strand in de regio Molise

Lees meer artikelen over “goedkoop” een huis kopen en of bedrijf starten in Italië


Lees meer artikelen van onze reporters op Mountainreporters


Bron: Gate-away en RTL

Bron foto’s: Pixabay

2 Reactie op “Krijg 25.000 euro om in Molise (Italië) een bedrijf te starten!”

  • Marc
    16 augustus 2020 at 09:52

    Hartstikke leuk bericht.
    Hoe kom ik aan verdere informatie om mij daadwerkelijk hier in te verdiepen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nieuw-Zeeland

Bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland. Letterlijk aan de andere kant van de wereld en een waanzinnige bestemming voor een droomvakantie. De natuur is er prachtig en niet voor niets heeft Nieuw-Zeeland dertien nationale parken verdeeld over het Noordereiland en het Zuidereiland. Voor meer inspiratie hebben we de zeven mooiste nationale parken voor je op een rij gezet. Lees meer

Reisverzekering

Voordelige reisverzekering voor actieve reizigers

De NKBV-reisverzekering met bergsportdekking biedt alles wat een normale doorlopende reisverzekering biedt, plus een extra dekking voor bergsportrisico’s. En omdat we deze verzekering voor tienduizenden leden tegelijk afsluiten, is de premie laag. Lees meer

Sea to Summit

Sea to Summit Outdoor Gear

Waar je ook heen gaat en of je gaat wandelen, fietsen, roeien, zeilen, of wat dan ook: je wilt slimme en kwalitatief hoogstaande producten, makkelijk mee te nemen en licht van gewicht. Of het nou gaat om slaapzakken en slaapmatten, kookgerei voor je kampeerkeuken, tenten, tassen of andere artikelen. Sea to Summit is een merk waarbij je zeker weet dat je goed zit. Lees meer