ADVERTENTIENKBV
Advertentie
Tenerife is partner van Mountainreporters. Ook partner worden? Kijk op Samenwerken

Eerder deze week schreven we over de prachtige kloof Alcantara, vlakbij Taormina, waar je door heen kunt wandelen en aan canyoning kunt doen. klik hier voor hiken door de Alcantara kloof

Als je toch op Sicilië bent, aan de kant van Taormina, dan hebben we nog een tip voor je. Ga wandelen op Sicilië door “maffia-dorpjes” die als decor voor “The Godfather” dienden: Savoca en Forza D’Agro 

Savoca , maffiadorpje uit de Corleone films
De weg door de bergen naar Savoca waar de films van The Godfather zijn opgenomen.

We kennen allemaal Francis Ford Coppola’s trilogie, die zich afspeelt in het leven van de Siciliaanse maffia, met in de hoofdrol Al Pacino als jongste zoon van de Corleone clan. Veel mensen denken dat de film is opgenomen in het gelijknamige dorp Corleone op Sicilië, maar dit voldeed niet aan de wensen van de regisseur met het beeld wat hij in zijn hoofd had.

Forza d’Agro

In Forza kan je een kort stopje maken bij een prachtige kerk, vlakbij een pleintje met een aantal barretjes. Loop vooral die barretjes en mini restaurantjes even in, want overal hangen prachtige foto’s aan de muur van de scenes die hier geschoten zijn voor de films.

savoca
Het prachtige plaatsje Savoca in de bergen.

Savoca

In dit plaatsje vindt je de beroemde Bar Vitelli en het prachtige kleine kerkje. De scenes die hier zijn opgenomen spelen zich af in het barretje waar Michael en Apollonia hun huwelijksfeest vieren, nadat ze zijn getrouwd in de Chiesa di Santa Lucia, het kleine kerkje in hetzelfde dorp.

Het dorpje is rustig en bijna verlaten met prachtige vergezichten

Wat ik persoonlijk zo geweldig vind aan Savoca is dat het een enorm druk toeristenoord zou kunnen zijn, maar dat is het niet. Er is eigenlijk niets commercieels aan en bar Vitelli is in al die jaren niets veranderd. Het dorpje is rustig en bijna verlaten met prachtige vergezichten, mooie natuur, en haarspeldbochten om er te komen. Je weet meteen dat je er bent als je een zilveren kunstobject ziet van een regisseur met camera gericht op de bergen om je heen.

Bar Vitella in Savoca
Bar Vitelli in Savoca

Eerst drink je een espresso op het terras bij bar Vitelli onder de druivenranken en de pergola. Ga vooral even naar binnen, want hier hangen de prachtigste foto’s van de oude eigenaresse (ze leeft niet meer) en foto’s van Al Pacino en andere beroemdheden. Daarna loop je door het dorp schuin naar boven naar de kerk, want die moet je echt even van binnen gezien hebben!

De omgeving van deze dorpjes leent zich prima om te wandelen of – voor de wielrenners onder ons – de weg naar Savoca per fiets af te leggen – voor een heerlijke cappuccino bij Bar Vitelli.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Advertentie

Doe ook mee met de Week van de Bergsport. Klik hier voor meer informatie!


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.