Advertentie
Roandreizen van Pharos Reizen

We schrijven vaak over de prachtige Dolomieten in Italië waar je zowel in de winter als zomers je hart kan ophalen aan buitensport. Dit keer zet ik graag een reis in de spotlight voor sportieve vaders of moeders die alleen met hun kinderen een leuke outdoorvakantie willen beleven, maar liever niet alleen gaan. Dan kan je kiezen voor een eenouder-vakantie naar Dimaro, aangeboden door Estivant.

sportieve vakanties voor een-oudergezinnen met Estivant

Verrassend leuk: met een een-ouder vakantie naar de prachtige Dolomieten voor een vakantie vol adrenaline!

Met Estivant naar Dimaro in de Dolomieten

Dimaro is een dorpje in de Dolomieten in de Val di Sole (zon-vallei) waar je 300 dagen per jaar zon kunt verwachten zoals ze zelf zeggen. Estivant organiseert dit jaar voor het eerst een reis naar deze outdoorbestemming voor een-oudergezinnen.

Mountainreporter Sandra heeft zelf al eens kunnen ervaren hoe leuk het is om met Estivant op reis te gaan. Zij organiseren vakanties voor single-parents of voor ouders die al een nieuwe partner hebben, maar waar ze nog niet mee op vakantie willen gaan. Kortom: allemaal gelijkgestemden die het leuk vinden om met een groep op één camping te staan. Het zijn reizen waarbij de kinderen aan allerlei activiteiten mee kunnen doen, voor vijf tot maximaal twintig gezinnen.

dolomieten dimaro
dolomieten

Het programma staat bol van de buitenactiviteiten waar je als ouders met je kind aan kunt meedoen. Daarnaast is er op de camping een enorm aanbod van activiteiten voor alle leeftijden. Zo nu en dan kom je als ouder ook even aan rust toe als de kinderen met de Estivant begeleiders iets ondernemen. Dat is natuurlijk een ongekende luxe als je het thuis altijd alleen moet doen.

Hoge bergtoppen tot maar liefst 3340 meter: dat zijn de Dolomieten. Hier kun je je outdoor-hart ophalen!

Actief in de omgeving

De camping ligt in de Dolomieten, in de bekende regio Trentino. Hier vindt je bergen, meren en prachtige groene weides, omringd door hoge bergtoppen tot maar liefst 3340 meter hoog en de rivier Noce vlakbij. De Noce biedt veel (water)plezier, maar je kunt er in de omgeving ook heerlijke fietstochten maken.

Fiets over het Val Di Sole fietspad: een 35-km lange fietsstrook langs de Noce. Maak een ritje met de Dolomiti Express trein of stap met fiets en al in de Bici-bus. Fietsen huur je gewoon op de camping.

via ferrata
canyoning met een via ferrata in de route

Wordt het raften, E-biken, canyoning of downhillen?

Outdoor

De Dolomieten zijn een speeltuin voor outdoorliefhebbers! Je kunt er raften, klimmen, canyonen, mountainbiken, E-biken, met een skilift naar boven om heerlijk te wandelen, of downhillen. De mogelijkheden zijn er echt oneindig.

Voor alle informatie over deze reis ga je naar de website van Estivant een-oudervakanties en naar de site van het verkeersburo van visit trentino waar je alle informatie over zomer – en wintervakanties in deze regio heel gemakkelijk (én in het Nederlands) kunt vinden.


Vind je dit artikel interessant? Lees dan ook:

 • De Duitse Eifelsteig in de winter!?
  De Duitse Eifelsteig in de...
 • Tips voor een actieve vakantie op de Kanaaleilanden
  Tips voor een actieve vakantie...
 • Centrum Cortina d'Ampezzo Dolomieten
  De Dolomieten bij Cortina zijn ruig en afwisselend
  De Dolomieten bij Cortina zijn...
 • Waarom je naar Schotland wilt deze herfst
  Waarom je naar Schotland wilt...

Advertentie
kKlik hier voor alle natuurreizen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie
Vul hier je naam in