Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Spartaanse uitdagingen tijdens je vakantie?

Door André Deunhouwer

Ik denk dat de meeste bezoekers van deze website het wel met me eens zijn dat vakantie niet inherent staat aan luieren en niets doen. Mijn motto tijdens een vakantie is dan meestal ook: ‘ontspanning door inspanning’.

Obstacleruns

Al een tijdje zijn ze erg populair, de obstacleruns. In Nederland worden ze regelmatig in alle soorten en maten gehouden. Mocht je er nog nooit van gehoord hebben, stel je dan het volgende voor: een combinatie van een ‘apenkooien’, een ‘wipe-outbaan’ en een marathon. Een groep mensen die in een bepaalde tijd de finish willen halen en daarbij allerlei obstakels moeten trotseren. Deze obstakels zijn erg gevarieerd. Je moet klimmen over hooibalen, kruipen door de modder, tijgeren onder prikkeldraad door, sjouwen met (zware) dingen, touwladders beklimmen en nog veel meer uitdagingen die je tot het uiterste drijven! Het is voor iedereen toegankelijk. Er namelijk keus in afstanden, in leeftijdsgroepen en in verschillende gebieden. Je kunt het als wedstrijd zien of als een gezellige en sportieve dag met je vrienden.

Spartan
Bikkelen, bikkelen en nog eens bikkelen…(Eigen foto)

Spartan

Er zijn veel verschillende organisaties, maar een van de meest vooraanstaande lijkt toch wel ‘Spartan’. Met meer dan 200 evenementen in 42 verschillende landen kun je niet om hen heen. Ze staan erom bekend de uitdagingen in de meest prachtige gebieden te houden. Zo organiseren ze de ‘gewone’ obstakel races, maar organiseren ze ook races speciaal gericht op kinderen. De Spartan trails bieden een trailrun, waarbij de omgeving eigenlijk al het grootste obstakel is en er dus geen extra uitdagingen bij hoeven te komen. Daarnaast organiseren ze ook races voor onvermoeibare thrillseekers, waarbij de deelnemers zelfs maximaal 60 uur bezig zijn om hun uithoudingsvermogen en karakter te testen. Die-Hards only!

Spartan
Doe je alleen of in een team mee? Iedereen loopt samen. (Eigen foto)

Vakantie

Omdat ze over de hele wereld, het hele jaar door deze races doen, is het een tof idee om de vakantie te combineren met een race. Vaak zijn de races in een prachtig gebied, zodat je voor en na de race ook genoeg mogelijkheden hebt om je vakantie verder in te vullen.
Mijn plan is, om mee (en verslag) te doen van de Spartanrace in Orte (Italië). Dit dorpje ligt zo’n 50 kilometer boven Rome. Het parcours is zo’n 5 kilometer lang en bevat 20 obstakels. Het gaat door bossen, bosjes en gootjes. Er zal veel modder en water zijn. Het vindt plaats op 27 april dit jaar.

Op de website van Spartan staat, dat als je meedoet en finisht:

  • je een medaille en T-shirt krijgt
  • je sowieso ‘bruises en scrapes’ hebt
  • en dat je mag opscheppen over wat je hebt overleefd

Voor dat laatste ga ik het natuurlijk doen en ik zal jullie in geuren en kleuren laten weten hoe het was! 😉

Check de website van Spartan om een toffe race te vinden in de buurt van jouw vakantiebestemming. www.spartan.com

Hieronder de trailer van Spartan om je een indruk te geven van de sfeer en race. Mooie quote van de bedenker: ‘We had one goal in mind, rip people of the couch’.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nieuw-Zeeland

Bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland. Letterlijk aan de andere kant van de wereld en een waanzinnige bestemming voor een droomvakantie. De natuur is er prachtig en niet voor niets heeft Nieuw-Zeeland dertien nationale parken verdeeld over het Noordereiland en het Zuidereiland. Voor meer inspiratie hebben we de zeven mooiste nationale parken voor je op een rij gezet. Lees meer

Reisverzekering

Voordelige reisverzekering voor actieve reizigers

De NKBV-reisverzekering met bergsportdekking biedt alles wat een normale doorlopende reisverzekering biedt, plus een extra dekking voor bergsportrisico’s. En omdat we deze verzekering voor tienduizenden leden tegelijk afsluiten, is de premie laag. Lees meer

Sea to Summit

Sea to Summit Outdoor Gear

Waar je ook heen gaat en of je gaat wandelen, fietsen, roeien, zeilen, of wat dan ook: je wilt slimme en kwalitatief hoogstaande producten, makkelijk mee te nemen en licht van gewicht. Of het nou gaat om slaapzakken en slaapmatten, kookgerei voor je kampeerkeuken, tenten, tassen of andere artikelen. Sea to Summit is een merk waarbij je zeker weet dat je goed zit. Lees meer