klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Spartaanse uitdagingen tijdens je vakantie?

Door André Deunhouwer

Ik denk dat de meeste bezoekers van deze website het wel met me eens zijn dat vakantie niet inherent staat aan luieren en niets doen. Mijn motto tijdens een vakantie is dan meestal ook: ‘ontspanning door inspanning’.

Obstacleruns

Al een tijdje zijn ze erg populair, de obstacleruns. In Nederland worden ze regelmatig in alle soorten en maten gehouden. Mocht je er nog nooit van gehoord hebben, stel je dan het volgende voor: een combinatie van een ‘apenkooien’, een ‘wipe-outbaan’ en een marathon. Een groep mensen die in een bepaalde tijd de finish willen halen en daarbij allerlei obstakels moeten trotseren. Deze obstakels zijn erg gevarieerd. Je moet klimmen over hooibalen, kruipen door de modder, tijgeren onder prikkeldraad door, sjouwen met (zware) dingen, touwladders beklimmen en nog veel meer uitdagingen die je tot het uiterste drijven! Het is voor iedereen toegankelijk. Er namelijk keus in afstanden, in leeftijdsgroepen en in verschillende gebieden. Je kunt het als wedstrijd zien of als een gezellige en sportieve dag met je vrienden.

Spartan
Bikkelen, bikkelen en nog eens bikkelen…(Eigen foto)

Spartan

Er zijn veel verschillende organisaties, maar een van de meest vooraanstaande lijkt toch wel ‘Spartan’. Met meer dan 200 evenementen in 42 verschillende landen kun je niet om hen heen. Ze staan erom bekend de uitdagingen in de meest prachtige gebieden te houden. Zo organiseren ze de ‘gewone’ obstakel races, maar organiseren ze ook races speciaal gericht op kinderen. De Spartan trails bieden een trailrun, waarbij de omgeving eigenlijk al het grootste obstakel is en er dus geen extra uitdagingen bij hoeven te komen. Daarnaast organiseren ze ook races voor onvermoeibare thrillseekers, waarbij de deelnemers zelfs maximaal 60 uur bezig zijn om hun uithoudingsvermogen en karakter te testen. Die-Hards only!

Spartan
Doe je alleen of in een team mee? Iedereen loopt samen. (Eigen foto)

Vakantie

Omdat ze over de hele wereld, het hele jaar door deze races doen, is het een tof idee om de vakantie te combineren met een race. Vaak zijn de races in een prachtig gebied, zodat je voor en na de race ook genoeg mogelijkheden hebt om je vakantie verder in te vullen.
Mijn plan is, om mee (en verslag) te doen van de Spartanrace in Orte (Italië). Dit dorpje ligt zo’n 50 kilometer boven Rome. Het parcours is zo’n 5 kilometer lang en bevat 20 obstakels. Het gaat door bossen, bosjes en gootjes. Er zal veel modder en water zijn. Het vindt plaats op 27 april dit jaar.

Op de website van Spartan staat, dat als je meedoet en finisht:

  • je een medaille en T-shirt krijgt
  • je sowieso ‘bruises en scrapes’ hebt
  • en dat je mag opscheppen over wat je hebt overleefd

Voor dat laatste ga ik het natuurlijk doen en ik zal jullie in geuren en kleuren laten weten hoe het was! 😉

Check de website van Spartan om een toffe race te vinden in de buurt van jouw vakantiebestemming. www.spartan.com

Hieronder de trailer van Spartan om je een indruk te geven van de sfeer en race. Mooie quote van de bedenker: ‘We had one goal in mind, rip people of the couch’.

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Val d'Aran

Ga naar Val d’Aran in de Pyreneeën

De natuur in Val d’Aran is geweldig en uitbundig. Met hoge bergtoppen boven de 3000 meter, prachtige gletsjermeren en oneindig groene hellingen is Val d’Aran geweldig voor enthousiaste outdoorliefhebbers en fanatieke bergwandelaars en fietsers. Ga wandelen, mountainbiken, fietsen, watersporten en skiën in deze Noord-Spaanse regio tegen de grens met Frankrijk. Lees meer

BBI Travel

Voordelige reizen door Noorwegen

Ongerept Noorwegen beleef je met BBI Travel. In Noorwegen ervaar je spectaculair natuurschoon en levendige dorpjes. Tijdens jouw rondreis verblijf je in gemoedelijke hotels en pensions. Boek jouw rondreis via BBI Travel en verzeker jezelf van een vakantie om nooit te vergeten. Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer